Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Forgotten man

39 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Osonó Színházműhely budapesti vendégjátéka csodás utazásra invitálta a nézőket. Ahogy a társulat neve is üzeni, nem más a céljuk mint meghallgatni, megtapasztalni  a másik álmait, örömeit, bánatát és az így nyert személyes történeteket színházi elődadásként - mintegy tükröt tartva- megmutatni a…..
Forgotten man Augusztus 2018.04.22 15:13:54
Bruno Schulz 1892-ben született a mai, ukrajnai Drohobicsban. Az asszimilálódott, lengyelül beszélő zsidó család nem tudott gyökeret ereszteni, ezért az állandó költözés miatt folyamatosan meg kellett szakítania tanulmányait a rajzban különösen tehetségesnek bizonyuló Schulznak. Végül 1917-ben…..
Forgotten man Tanár úr kérem! 2018.04.17 13:23:50
Vajon Karinthy örök érvényűnek gondolt poénjai mennyire tudják megfogni a mai tinédzsereket? Lehet úgy modernizálni egy száz éves karcolatfüzért, hogy az lekösse a rohanó világhoz szokott fiatalokat? Érdemes, lehet és kell-e frissíteni az eredeti poénokon? Ilyen és ehhez hasonló gondolatokkal…..
Merész, újszerű és bátor a József Attila Színházban futó Lucifer Show. A Verebes István és Nemlaha György tollából, kottájából született mű egyedülálló a hazai színházi palettán.  A történet alapját Madách Imre: Az ember tragédiája adja. A dráma megzenésítése és "kis magyar valóságunkba" ültetése…..
Sandro Miller Malkovich, Malkovich, Malkovich - Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítása a napokban nyílt meg a Műcsarnokban.   A Budapest FotóFesztivál rendezvényei hozzák el a tavaszt a főváros kiállító termeiben. A 2017-ben életre hívott rendezvénysorozat egy két hónapot átívelő…..
Forgotten man Auftauchen/Surfacing 2018.02.15 03:37:08
Gleason-Nagy Natália harmadik éve él és rendez az amerikai fővárosban. Mára elismert tagja a washingtoni színházi életnek. Legújabb rendezését február tizenharmadikán mutatták be a „Women Voices Theater Festival” eseményeként, az „International Women’s Voices Day” keretében a silverspringi Forum…..
Breathtaking story in the heart of Washington, at Anacostia Art Centers.  Convenvergence Theaters new production is a heart to heart play about pure and true love.  The short story is “Lauren, a recent college grad, moves back in with her parents while she looks for a job. However the behavioral…..
Forgotten man Balkon 2017.11.24 13:37:59
Az Illúziók Háza megnyitotta kapuit a Mikszáth téren. Szélesre tárva, utat engedve a kíváncsi, gondolkodni vágyó, új impulzusokat kereső közönségnek. Jean Genet Balkonja nem ígér könnyű szórakozást, ugyanakkor izgalmas utazásra visz minket a látszat és a valóság közti vékony mezsgyén. Zsótér Sándor…..
Forgotten man Emlékek tükre 2017.11.13 17:50:19
Emlékek tükre... a kiállítás, amely Andrej Arszenyjevics Tarkovszkij orosz filmrendező, forgatókönyvírónak állít emléket avagy tükröt a Műcsarnokban.  Tarkovszkij az egykori Szovjetunió területén látta meg a napvilágot 1932-ben. Szülei művészi vénájának köszönhetően zenét és festészetet tanult a…..
Útkeresés... boldogságkeresés... önmegismerés... belső utazás. Vörösmarty Mihály 1830-ban íródott drámai költeményének, a Csongor és Tündének üzenete Balázs Zoltán és színészei tolmácsolásában immáron a pesti Bázison. A blog rendszeres olvasóinak néhány sor ismerősen cseng a gyulai előadás kapcsán.…..
Forgotten man Genesis 2017.10.26 11:50:10
„A Genesis-ben a kamerámon keresztül a természet szólt hozzám. Megtiszteltetés volt hallgatni.” Sebastião Salgado Sebastião Salgado fotográfus hét évet utazott a Föld körül, hogy felfedezze azokat a helyeket, állatokat, amelyeket még nem ért el a modern világ rombolása. A Műcsarnokban kiállított…..
Forgotten man #metoo margórájára 2017.10.23 17:09:13
Az elmúlt egy hétben számtalan postot, kommentet olvastam #metoo témában. Azt gondoltam, távol tudom magam tartani és ezúttal befogom a szám. Nem, nem sikerül. Elborzadva látom, hogy a kommentek felében a kiszolgáltatott fél a hibás. Hogy az a közvélekedés: húsz vagy harminc év után erről minek…..
Forgotten man I killed my mother 2017.10.01 14:38:43
Visky András: Megöltem az anyámat drámája nagy sikerrel futott a washingtoni Spooky Action Színház feldolgozásában. A véletlen úgy hozta: a záró előadáson jártam.  A szerző marosvásárhelyi születésű drámaíró, aki többek között a Kolozsvári Állami Magyar Színház dramaturgja, művészeti…..
Forgotten man Budapest Bár 2017.08.23 11:14:18
Habár ismertem a Budapest Bár zenekart, szívesen hallgattam a számaikat, de keresni, nem kerestem őket. Ha az unokahúgom nem lenne hatalmas rajongójuk, sosem kezdek el koncertekre járni...és egy tartalmas, minőségi szórakozást nyújtó élménytől fosztom meg magam. Személyes ajánló azoknak, akik még…..
Forgotten man Sade-fiction 2017.08.15 19:55:31
A Zsámbéki Színházi Bázis minden évben tartogat egy csemegét a modern, klasszikus színházi formák határait feszegető előadást kedvelő közönségnek. Idei, az Anyaszínházzal közös bemutatója: a Börtönbújócska is annak ígérkezett.  Sade márki története ihlette az írót Cziglényi Boglárkat, aki a…..
Forgotten man Csongor és Tünde 2017.08.14 17:49:41
Útkeresés... boldogságkeresés... önmegismerés... belső utazás. Vörösmarty Mihály 1830-ban íródott drámai költeményének, a Csongor és Tündének üzenete Balázs Zoltán és színészei tolmácsolásában a Gyulai Várszínház produkciójaként.  Az előadás maga is oly komplex, mint Vörösmarty drámája. Vajon mi…..
Forgotten man Sztárcsinálók 2017.06.22 16:12:48
A Városmajori Szabadtéri Színpad vendégjátékaként járt Budapesten a tatabányai Sztárcsinálók. Az első magyar rockoperaként számon tartott előadás ősbemutatója 1981 nyarán volt. A Jászai Mari Színház az idei évadban tűzte műsorára a legendás darabot. A történet az ókori Rómában játszódik, fő motorja…..
A Trap Door Theatre vedégjátékaként, a Budapest Bábszínház tűzte műsorára Matei Vişniec keserédes tragikomédiáját.  Matei Vişniec a kortárs román irodalom egyik legjelentősebb képviselője. Pályáját ugyan költőként kezdi, de a korai években is jegyez jelentős drámai műveket. A nyolcvanas évek…..
Forgotten man Fényhordozók 2017.05.22 15:23:24
A Maladype Színház rendszeresen ad otthon Szirtes Edina Fényhordozók programjának. Beszélgetés zenén innen és zenén túl. A házigazda Szirtes Edina Mókus, az est moderátora Gaskó Balázs.   Fényhordozók...hétköznapi emberek, akiket összeköt az érték, az alkotás vagy éppen a hit. „Honnan ez az erő”?…..
Lázár Ervin meséin generációk sora nevelkedett. A tatabányai Jászai Mari Színház Lázár egyik örök klasszikusát, a "A kisfiú meg az oroszlánokat" tűzte idén műsorra.  Évek óta szurkolva figyelem Crespo Rodrigo munkásságát: az igazgató sokszorosan rászolgált a neki szavazott bizalomra.…..
    A Maladype Színház április 8-án, szombaton mutatta be Csehov Három nővérét. Az egyedi látásmódjáról, színházi nyelvéről és korát megelőző újításairól ismert színház ezúttal sem okoz csalódást. Balázs Zoltán és társulata egy lebilincselő, nagy koncentrációt igénylő, négy órás utazásra invitálja…..
Forgotten man Pechvogel... 2017.04.03 23:51:31
Végy egy átlagos, tavaszi napot. Süt a nap, csicseregnek a madarak. Örömmel tekintesz az új nap elébe...  Aztán szembesülsz a ténnyel: két könyvelő között elvész az információ. A sok egymásra mutogatás közepette nem derül, melyik mit vétett, de az biztos: kevesebb adót fizettél, mint kellett volna.…..
Forgotten man Egy jó Numera... 2017.03.21 09:04:53
A blogírás vállaltan szubjektív műfaj, ahogy a kritika is. Harmadjára ragadok klaviatúrát, hogy meséljek a Maladype Színház Numera programsorozatáról. Bevallom, eddig azért nem tettem, mert nem tudtam könnyű szívvel írni az eseményről. Talán a tavasz teszi, de megtört az "átok".  A Maladype Színház…..
Forgotten man Bodor Pali bácsi 2017.03.13 05:53:53
Elment Diurnus. Elment Pali bácsi.  Habár számítani lehetett a rossz hírre, most mégis értetlenül állok. Mit is tehetnék, írok, mint mindig amikor valami fáj. Most méltatni kellene az újságírói múltadat, beszámolni az üldöztetésedről, ellenállásodról, Magyarországra költözésedről, itteni…..
Forgotten man Esik a hó... 2017.02.05 18:06:47
Pasaréten kedden, a legnagyobb havazás idején igen, de pénteken, olvadáskor nem vitték el a szemetet. Hogy miért? A kukásautó nem tudott feljönni a tisztítatlan hegyi utakon. Igaz, idén ez a harmadik alkalom, hogy a környéket "kifelejtette" a narancssárga autó, de most legalább talált valami indokot…..