Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Odüsszeusz

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(The article is available in English.) „Úgyse hiszi senki el magának, hogy amit lát, az tényleg van, hanem várja, hogy a valódi látványt jelző kürtszó felharsan.”(Kispál és a Borz: Zsákmányállat)A Haza és Haladás Közpolitikai Alapítvány egy évvel ezelőtt…..
Odüsszeusz 2012.01.09 16:20:38
Elolvasva Bajnai írását és a hozáászólásokat, ismételten megerősödött bennem, hogy mennyire él a kettős mérce jelensége.

Egyrészt Bajnai egy teljesen hiteltelen, gazdasági kalandor figura - szerény véleményem szerint, aki az üzleti életben nagyon dörzsöltté vált. Erről hosszú és indulatos mondatokat tudnának írni, azok az emberek, akiknek az ő vezetése alatti társaság nem fizetett ki jogos járandóságokat (emlékezzünk csak: Hajdú-Bét kontra liba tenyésztők...). Másrészt a hozzászólók és Bajnai hirtelen fene nagy igazságérzete és aggódása a demokrácia után, nem is beszélve az új alkotmányhoz való hozzáálláshoz..., kicsit későn ébredt fel.

Hol voltak ezek a demokráciáért aggódó hangok 2006 őszén?

Mi a baja Najnainak és elvtársainak az új alaptörvénnyel?

A válasz kézenfekvő: csak akkor van demokrácia, ha az MSZP azt mondja, csak az a jó alkotmány, amit ők írnak. Igaz, végre lecserélt alkotmányban benne volt, hogy az ideiglenes alkotmány. De ezt (is) figyelmen kívül hagyják.

Az elmúlt egy évben kétségtelenül több olyan törvény született, amely sérti az érdekeit bizonyos politikai és gazdasági erőknek Európában.

És ez az amit nehezen emésztenek meg egyesek!

A magam részéről szorítok, hogy Magyarország (aminek az államformája természetesen továbbra is köztársaság!) határozottan és következetesen kiálljon a saját nemzeti érdekei mentén, legalább olyan határozottsággal és eredménnyel, mint azt teszik mondjuk a franciák, angolok.

Aztán engem az sem igazán érdekel, ha mondjuk az USA külügyminiszterének (akinek volt szdsz-esek előre megírt és aláírásra kiküldött levelére hivatkozik az ellenzék és a sajtó néhány tagja) nem tetszik, hogy Magyarországnak önálló gondolatai vannak.

Nem szeretném, ha a Szovjetúnió egyik csatolt tagállama után, az USA csatolt és lihegő csatlósa lennénk, de még csak az is nemzeti identitásunk elvesztésével járna, ha a majdani Egyesült Európai Államok tagjaivá válnánk.

Ez az ország a mi országunk. A magyar embereké. És mindenki magyar, aki annak vallja magát. Legyen éppen ellenzékben, vagy kormányon.

Hajrá, Magyarország!
Az alábbiakban egy megözvegyült férj levelét tesszük közzé, aki a felesége halála után hiába intézkedett, öt év után felszólító levelet küldött az OTP.   „2005 májusában veszítettem el a feleségemet. A halálát bejelentettem az OTP felé, leadtam a…..
Ahogy azt már többször is megírtuk, már május óta keresik a Tv2 új vezérigazgatóját. Az elején a Tv2 tagadta, hogy Várdy Zoltán helyett új embert szeretne megbízni a magyarországi ügyekkel a tulajdonos ProSiebenSat1, aztán július elsején a vezérigazgató mégis bejelentette,…..
Már az Indexben is hőzöngés volt amiatt, hogy a foci vb párhuzamos meccseinek közvetítői bemondják a másik meccs eredményeit, ezért felteszem, hogy másokat is érdekel, miért is teszi ezt az MTV. Alant a köztévé sajtóközleménye, szó szerint. "Amióta a bundázások…..
Valami mintha elpattant volna ma délután az európai tőkepiacokon, 2-3 óra körül hirtelen minden zuhanni kezdett, pirosba borultak a világ tőzsdéi, közöttük a budapesti is. A világon végigsöprő pánik soha nem jó jel, de egyáltalán nem biztos, hogy lesz folytatás.Ami már…..
Egy lépésre vagyunk az A csoporttól. Egy nagyon nagy lépésre. Ahhoz, hogy világra szóló siker keretében feljussunk az elitbe, meg kell vernünk az oda erősen visszavágyó Ukrajnát. Muszáj ezt kiszurkolni valahogy. Élőben közvetítünk, szövegesen.És mindjárt az elején felhívjuk…..
Odüsszeusz 2008.04.19 13:41:53