Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cbbeata

11 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Míg a február izgalmai zömében kimerülnek annak az analizálgatásában, hogy nemzetünk nagyasszonyai milyen ruhákban virítanak az ilyen-olyan mulatságokon, a március jóval több intellektuális kihívást tartogat számunkra. Bármilyen is habitusunk és világnézetünk, a március futószalagon hozza azokat a…..
Zöld fű közt lárva, kék ibolyácska – nyekeregte röhörészve 16 éves szerelmem énekórán, és ez a merész szellemesség csak még tovább fokozta titkos rajongásomat. Aprócska kék szemek, sötétbarna haj, a kilencvenes évek korszellemének megfelelően szép szájba lógósra nyírva, csíkos rongyszőnyegből vagy…..
Sajnos közkeletű, ám óriási tévedés áldozatai mindazok, akik azt hiszik, hogy egy pályakezdő tanárnőre a tanteremben várnak a legnagyobb kihívások. Persze Látványosan Unatkozó Szandika, Órán Sminkelő Szilvike vagy Tessék Má’ Hamarabb Elengedni Laci is okozhat kellemetlen perceket, de az igazi…..
Belvárosi botanikus 2017.03.01 21:22:48
Tegyük a kezünket a szívünkre: ha feltenné nekünk valaki az obligát kérdést, hogy melyik fát tartjuk a leginkább magyarnak, nemzetünk szellemiségének leghitelesebb megtestesítőjének, vajon a tölgy lenne az első gondolatunk? Sajnos nagy valószínűséggel valami mesterségesen kitenyésztett vagy ki…..
  Ugye ott van a Rákóczi-tölgy, a Petőfi-tölgy meg az ország legöregebb fája, ami szintén tölgy – a legismertebbeket megillető dicsőség és az ezzel járó uborkaszezonbeli médiafelhajtás azonban kétségkívül Arany János tölgyeié, amelyeket, vélhetően jobb ötlet híján, a költő verseiben is…..
  Ha a jegenyefával szeretnénk közelebbi ismeretséget kötni, célszerű elvetődni egy valamirevaló sátoros lagziba – hajnali kettő és három között garantáltan belefutunk. A „Sudár jegenyefa, na-na-na-na-na-na” kezdetű nótácska azoknak segíthet, akiket biológiaórán véletlenül pont titkos szerelmük…..
Ha valaki a gyermekkora jelentős részét egy olyan ágrólszakadt kis nyírségi faluban töltötte, ahol akácon és homokon kívül túl sok minden nem volt, kizárt dolog, hogy képes lenne rajongás nélkül beszélni erről a nagyszerű növényről és csodálatos tájról. Persze hozzá nem értő nagyszájúak szerint…..
Vannak, akik úgy gondolják, csak egy idegenből ideszabadult élősködő, aki kizsigereli a jó magyar földet. Liberálisabb szemléletűek szerint viszont külföldi származása ellenére olyan jól felvette a Kárpát-medence ritmusát, hogy nemcsak tökéletesen beilleszkedett, hanem egyenesen hazánk dicsőségét…..
Debrecenben a Nyár utca Füredi út felé eső vége az a hely, amit egyszer az életben mindenkinek látni kell, a Grand kanyonnal meg a többi hasonlóval együtt. Különösen azoknak fontos ez, akiknek az elcaminózásra nem futja, vagy elveik tiltják, hogy spirituális épülésük közben más országok GDP-jét…..
Sokan csak addig jutottak el, hogy csíp. A valamivel tájékozottabbaknak esetleg a csalánteáról meg a csalánsamponról dereng valami. Pedig mennyi izgalmas dolgot lehet kezdeni vele! Fájdalom, ez is csak a jó magyar termőföld egy újabb kiaknázatlan – stílusosabban: parlagon heverő – nagy lehetősége.…..