Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galambos Dániel

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Renovator Burkolás házilag 2020.09.20 18:50:26
Miután a falon és a padlón kiegyenlítettük a felületeket, következhetett a hidegburkolás, amit a mellékhelyiségben kezdtünk, hogy minél hamarabb helyére kerülhessen a wc, valamint az egyik csaptelep, és a továbbiakban komfortosabban lehessen dolgozni. A burkolás egyszerűen felüdülés volt a korábbi…..
Galambos Dániel 2020.09.21 13:44:03
@eßemfaßom meg áll: Igen, hogy ne szívja ki azonnal a csemperagasztó tetején lévő vizet, be szokás konkrétan áztatni pár percre is akár a csempét.
Galambos Dániel 2020.09.22 12:10:00
@eßemfaßom meg áll: Elhiszem, csak én apámtól így tanultam, amit 15-20 éve tett fel a falra csempét, meg a padlóra járólapot az még mindig ott van, úgyhogy amikor fél éve az én fürdőszobámba kellett felraknom a csempét, én is így csináltam. (és nem esett le, csak kicsit ferde :D Nekem hiányzik hozzá a gyakorlat)
Az online vásárlásnak megvannak a maga előnyei (bővebben előző cikkünkben olvashatsz róla), például hogy elkerülheted a szupermarketben előforduló legbosszantóbb vásárlótípusokat és a totálisan lehangolt eladókat. Készítsd be a popcornt, ugyanis összegyűjtöttük minden idők legirritálóbb és…..
Galambos Dániel 2018.10.14 09:46:45
@Le a spammerekkel: egyszer nem szóltak még rám a pénztárnál, hogy hol a kosaram.
Optimális esetben a felek még az élettársi (jog)viszonyuk alatt, de legkésőbb annak megszűnése után közös megállapodással rendezni tudják a közösen használt ingatlan további használatának kérdését. És ha nem? Közös lakás vagy közösen bérelt ingatlan esetén egyik fél sem kiszolgáltatott, hiszen…..
Galambos Dániel 2017.12.03 00:20:29
@-JzK-: Létezik az a eset, hogy a nő otthagyja az álását, hisz úgy beszélték meg az élettársával, hogy faszán keres ő úgyis, az anya így többet tud foglalkozni a gyerekkel. Ebben az esetben a nő védtelen lesz ha bármi miatt megromlik a helyzet, nincs lakása (mielött összejöttek mondjuk bérelt, mert volt miből, mert dolgozott). Jogilag a gyerek felügyeleti jogáért egyenlő eséllyel indulnak (gyakorlatban nem, de épp jogról beszélünk) Most ha a kapcsolat azért romlott meg mert mondjuk az apa alkoholista lett, kire bízzuk a gyereket? A bíróságnak ezeket mérlegelnie kell nyilván, és a jog lehetőséget ad arra a bírónak, ami fent le van írva. Nyilván a nemeket felcserélhetjük a leírásomban, csak egy könnyen elképzelhető usecaset akartam leírni.
Képzeljük el, hogy ülünk a Balaton partján egy finom hekk mellett, isszuk a fröccsöt, és megcsörren a telefonunk. A munkáltató hív, hogy munkába kell állnunk, meg kell szakítanunk a nyaralást. Eleget kell tennünk ennek? Vagy jogszerűtlenül járt el a munkáltató? Elsőre biztosan azt mondaná mindenki,…..
Galambos Dániel 2017.07.20 09:11:07
@Duplaxiii: Az a baj, hogy a munkáltató nem köthet ki rendelkezésreállást a szabadságod idejére. Tehát IMHO nem vagyok köteles se céges telefont nézegetni, se e-maileket.
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Fontos problémában kérem a segítségét. Egyetemista lányom számára szerettünk volna a feleségemmel egy lakást venni. Megállapodtunk az eladóval, alá is írtuk az adásvételi szerződést és adtunk neki 1 000 000 Ft foglalót. Azt mondta, hogy a bankkal már le is van beszélve…..
Galambos Dániel 2017.02.06 08:01:23
@Bambano: igazad van, valaki nem tud számolni, mivel az egy misit visszakapta, a követelés nem két misiről szól
Galambos Dániel 2017.02.06 08:04:18
@Kishableany: a foglaló tulajdonsága, hogy két irányba legyen kötelezetség, ne lehessen szivatni egyik felet se a másik által. Ha a vevő gondolja meg magát, bukik egy millát. Ha eladó gondolja meg magát, bukik ő egy millát.
Aránylag sokat vásárolok online. Koncertjegyet neten, parkolást, miegymást SMS-ben. Ma ismét felkúrta az agyam a kényelmi díj. Igaz, a szolgáltató kiépített egy informatikai rendszert, bankkártyás fizetéssel satöbbivel, de ez azért (nagyon) jó neki, mert nem kell irodát fenntartania, ahol az…..
Galambos Dániel 2016.12.24 00:49:52
@naty77: Szervízdíj: már többször is gondoltam rá, hogy megkérdezem a GVH-tól, hogy mennyire legális ez az egész. Ha minden étel és pia után jön kötelezően 12% szervízdíj (függetlenűl attól hogy a pincér pl totál paraszt-e), az azt jelenti, hogy az a kaja pontosan 12%-kal kerül többe mint amennyi az étlapra írva van. Fejben a 12% hozzáadása ha nem is lehetetlen, de nem biztos, hogy ezzel akarom tölteni az időt, se nem azzal, hogy minden árat megszorzok 1,12-vel a telefonomon. Nem véletlen az, hogy a boltok rá vannak kényszerítve arra, hogy az ár mellé ki legyen írva az egységár Ft/kg, Ft/l egységben. Ránézésre össze lehessen hasonlítani, ne kelljen kisbetűket olvasni. Hitel hirdetéseknél is a THM-et kötelező ugyanakkora betűvel írni, mint nagy figyelemfelkeltő kamatot. (ne lehessen átvágni az ügyfelet) Az egyetlen kötelező szervízdíjat úgy tudom elképzelni, hogy xFt /fő vagy xFt/asztal. A pincérnek a 500 forintos sört is ugyanannyira nehéz kihoznia, mint ház legdrágább borából egy poharat. és a Cordon blau-nál se sokkal nehezebb kihozni egy nagy szarvasgombás valamit, mégis az utóbbinál sokkal nagyobb összeggel húznak le.