Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Peter JAKAB

15 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Még mielőtt továbbállunk Skóciából, összeszedtünk nektek pár képet, ugyanis Skócia ízeit nem csak Budapesten, de élőben is megkóstolhattuk. Idén áprilisban töltöttünk el 8 napot Edinburghban és Glasgowban és életreszóló élményekkel gazdagodtunk, amiből igyekszünk néhányat megosztani veletek.…..
Még épp csak legurítottuk a Guinness-t Írországban, máris továbbálltunk. Skócia felé folytattuk utunkat, pontosabban a Kaledonia gasztro és sportbárba. Hogy mire számíthatunk, azt a Skóciáról szóló bejegyzésben már megírtuk. De hogy mi volt a valóság? Hamarosan kiderül!..
Skócia az az ország, ami nekem a bakancslista első helyét foglalta el már hosszú-hosszú ideje. Örülök, hogy idén végre eljutottunk ebbe a csodálatos országba és biztos vagyok benne, hogy nem az utolsó alkalom volt, hogy élveztem a helyiek vendégszeretetét. Szerencsére Peti is hasonló lelkesedéssel…..
Peter JAKAB 2018.09.19 20:15:58
@gerihendrix: Köszönjük a pontosítást! Mi több helyen is a full scottish breakfast-re böktünk az étlapon és hasonló eredményt kaptunk. Lehet ez is hasonló dolog, mint nálunk a kenyérlángos vagy a halászlé, amiből több verzió is van és nincs igazán egy autentikus változat? Mindenesetre megkóstolnám a babos verziót is!
Pár hete még azzal kezdtem egy hasonló bejegyzésem, hogy milyen jó lenne ebben a nagy téli hidegben a napfényes Marokkóba utazni. Azóta megjártuk Mexikót és az Egyesült Államokat és készen állunk, hogy újra átszeljük az Atlanti Óceánt. A célpont ezúttal Írország és lám: milyen jól esne most a szinte…..
Járjuk a világot (többnyire csak képzeletben) és a budapesti éttermeket (azokat tényleg), és elég sok helyen megpróbálkoznak, hogy a hamburgert "helyi" ételként adják el, vagy legalábbis az adott országra jellemző sajátosságokkal tegyék izgalmasabbá. Kézenfekvőnek tűnik a dolog, hiszen a hambi eleve…..
Hello szia Amerika! Régóta tervben van egy tengerentúli út, de van még mire spórolni, ezért most kicsit a képzelet világát használjuk, míg igazából el nem jutunk az Újvilágba. Mexikó után nézzük meg, mit tartogatnak nekünk a széles utcák a felhőkarcolók tövében. Gyere és tarts velünk!..
Ha egy üzlet beindul... Marokkóban eléggé bejött nekünk a napsütéses hangulat és a fűszeres ízek, így a kicsit hosszúra nyúlt budapesti tél közepette. Szóval nem sokáig tanakodtunk, hogy merre folytassuk az utunkat. Repülőre fel, irány a tengerentúl fényes csodája, Mexikó...
Szépen halad világkörüli utunk: Bécsig autóval mentünk, majd repülőre pattantunk. Egy olasz és egy spanyol kitérő után itt az ideje, hogy könnyes búcsút intsünk szeretett kontinensünknek. És hogy merre tovább? Annyira messze azért ne menjünk egyből, csak ugorjunk át a "szomszédba"...
Készen álltok? Jöhet az idei 4. ország? Egy rövid szardíniai kitérővel átszeltük a Földközi-tenger nyugati medencéjét és meg is érkeztünk az Ibériai-félsziget nagyobbik országába, Spanyolországba. Csodás tengerpartok, napsütés, sangria és isteni tapasok. Fedezzük fel együtt a csodákat!..
Itt a február, mi pedig idén először szállunk repülőre - persze csak virtuális világkörüli utazásunkon. Szerettük Ausztriát nagyon, de ideje folytatni az utat, a cél Olaszország. De pontosan hová? Velence vagy Milánó, Róma, esetleg Nápoly? Hamarosan ez is kiderül!..
Néha nem csak képzeletben utazunk. Múlt hétvégén kivételesen magára hagytam Pannit, a hátamra dobtam a sízsákot és megindultam Ausztria felé. 4 nap, 3 éjszaka Alsó-Ausztriában, szállás egy festői hegyi falucskában, és 3 nap síelés a Hochkar-Ötscher sírégióban - indulhatunk! Az első nagy…..
Már január közepe van, két hete indultunk el gasztrovilágkörüli utunkra, lassan ideje, hogy továbbálljunk Szlovákiából. Következő megállónk Ausztria lesz, amely szintén jól ismert a nagy többség számára, de azért van pár dolog, ami még engem is meglepett, amikor jobban utánanéztem a dolgoknak...
Első úticélunk képzeletbeli világkörüli utunkon Szlovákia. Északi szomszédunkat azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. Mi Pannival külön-külön már jártunk Szlovákiában, de együtt még nem. És egyébként is, minden világkörüli útnak van első állomása, valamelyik határátkelőnél el kell hagyni kis…..
A pincér felkísért minket az emeletre, megmutatta az asztalunkat. Kezdésnek majdnem lefejeltük az asztal felé belógó boltívet, de szerencsére időben figyelmeztetett. Vendéglátás Budapest belvárosában… minden négyzetméter bérleménynek bevételt kell termelnie. Ez van, ezzel együtt kell élni. Azért…..
Következő úticélunk képzeletbeli világkörüli utunkon Kuba: a karib térség legnépesebb szigetországa. Az ország, amelyről bizonyára mindenki hallott már: dohány és kávé, Che Guevara és Castro, rum és koktélok – utóbbira később még visszatérünk...
First of all… a környék remek, erre nem lehet panasz. Tudni kéne kihasználni! Jó magyarosan. Nem vagyok nagy étterem mágus, de úgy gondolom, hogy ha egy étteremnek sikerül becserkésznie egy szuper kis helyet Budapesten, akkor azt illik kihasználni. A Margit-híd környéke elég király ebből a…..