Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kabát

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A kormány megállapodása értelmében a minimálbér 15, a garantált bérminimum 25 százalékkal nő jövőre, a munkáltatói járulékok pedig 5 százalékponttal csökkennek. Ennek ellenére folytatódik a bérharc, hogy a garantált bérminimum feletti kategóriákban is legalább…..
kabát 2016.12.22 18:05:44
@nu pagagyí: Hát nem annyira szimplán (éhséglázadás stb.), de beléptek. Nemcsak az euro ténye, hanem normális gazdaságpolitika vezetett ide. Továbbra is állítom, hogy nincs más választás, mint helyre tenni a béreket. A magyar termelékenység -kkv- rendesen le van maradva. Magyarországon a nettó árbevétel 10-15 %-a lehet a bérköltség. Vagyis 1,5 % áremelés 10% béremelést tesz lehetővé!Sajnos, a kkv-knál az alacsony termelékenység azért van, mert csak nagyon alacsony árral tudtak betörni a piacra. Ezen (is) túl kell lépni! Még egy későbbi hozzászólóhoz: igen a minimálbér emelése a többi bér emelését is kikényszeríti. Remélem! ebben az évben nálunk 20% volt a béremelés plusz a prémium is nőtt. Jövőre 10%-ot már bejelentettem (benne a járulék -adó- csökkentés), de remélem több lesz.
kabát 2016.12.22 18:10:56
@ebella: Egyetértek. Amely vállalkozás nem tud megfelő bért fizetni, az nem életképes. A versenyképes, innovatív vállalkozásoknak kell talpon maradni és nem szabad, hogy a vegetáló (uram bocsá', az alkalmazottat kizsigerelő) cégek elszipkázzák a munkaerőt