Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hird

0 bejegyzést írt és 169 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Cégünk gyorsan, olcsón és jó minőségben dolgozik. A háromból minden ügyfelünk kettőt választhat." Úgy tűnik, mintha a Várbazár projekt szerződést kötött volna a Műegyetem kockakőburkolat-építő tanszékével, hogy az elkövetkező 25 évben a Lánchíd utcába hozhatják…..
2013 márciusára tervezik a New York-i kerékpárhálózat beindítását, de már most, a nagy kerékpáros bumm beindulása előtt megkezdődött a közvélemény megdolgozása. A figyelemfelhívó kampány részeként többek között óriásplakátokat és útfelületi reklámokat helyeztek…..
hird 2012.09.12 21:36:08
@kohabitállak:
bameg ez nem biciklizés, ez extrém sport.
50-nel robogni egy busz seggében úgy, hogy nincs féked (igazi fék)...meg át a piroson, emberek között forgalomban
Ennek semmi köze a biciklizéshez...msx annyi mint az edzőtermi falmászásnak a biztosítás nélküli egyenes és sik sziklamászáshoz

Semmi bajom az extrém sportokkal - kell az adrenalin. Mondjuk a sziklamászók max magukat veszélyeztetik, de ezek a srácok a forgalomban sok embert, akinek semmi köze hozzájuk.

(Én is átmegyek a piroson bringával - de csak ha szétnéztem, hogy nem jön semmi, nem forgalomban)
Fotó: HVG.hu, Hernádi Levente  HaralamposzBár több dologgal nem értettem egyet az esemény kapcsán, mégis részt vettem a január 2-án megrendezett tüntetésen, mely a "Lesz még Magyar Köztársaság" jelmondatban foglalta össze üzenetét. Úgy éreztem, hogy a…..
  „Minnél inkább a víz alá akarnak nyomnyi minket A tömeget, akik önként egy nemes cél érdekében szövetkeztünk! Kitartunk a végsőkig a tűzijáták ez évi lemondása mellett!...” (Facebook-komment)   Kemény leszek és népszerűtlen: a tűzijáték…..
hird 2010.07.01 17:34:36
Előljáróban annyit, hogy én nem csatlakoztam facebook csoporthoz, és ambivalens érzéseim a témával kapcsolatban ezért érdeklődéssel kezdtem neki a cikknek, hogy milyen érveket sorakoztat fel. Sajnos már az első bekezdésben bebizonyosodott, hogy legalább ugyanolyan demagóg aérvrendszere/szemlélete, mint amilyen demagógiával vádolja a facebook csoportot:

"...a tűzijátékok pár tízmilliós költségvetése nem egy súlycsoport a többmilliárdos árvízkárokkal. A tűzijáték miatti idegenforgalom pedig önmagában tízmilliókban, százmilliókban mérhető bevételt hoz a gazdaságnak, és az adókon keresztül az államnak."

1. A tűzijáték bevallottan is 300 millióba kerül nettó, ami nem "pár tízmilló", és valószínűleg hozzájönnek még ehhez járulékos költségek (reklám, stb) - ezt a szerzőnek is tudnia kell, még is csúnyán csúsztat.
2. Az idegenforgalmi bevételeket viszont tíz és százmilliókban méri, amiről viszont biztosan nincsen semmilyen konkrét adat (az egyébként is meglévő augusztusi idegenforgalmi bevételeken felül mennyit hoz maga a tűzijáték!!! Újabb ottromba csúztatás.

3. És egyíáltalán annak, hogy az államnak mennyi pénzt hoz, milyen közvtlen köze van az árvízkárosultak megsegítéséhez - ugyanis ez a fő érv a lemondás ellen. (arról nem is beszélve, hogy a pár plusz tíz, vagy akár százmilliós bevétel - amit kétlek egyébként - mennyire csepp a tengerben a gazdasági bevételei szempontjából, megint csak egy általános iskolai tétel vö 10 ezer milliárdos éves költségvetés)

És ez csak az első bekezdés volt. Úgyhogy ennyit ét meg a cikk, és a szerző...a jövőbn is immár.
A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az augusztus 20-i budapesti…..
hird 2010.06.28 17:53:38
@Piszkos Freud a ...: A 200-330-400 milló célzott támogatáskén megjelölve (háztartási-eszköz pótlásra, a károsultak árvíz és a helyreállítás idejére kieső keresetének pótlására, az önkéntes erők mentésben elhasznált technikájának pótlására és munkájuk elismerésére, stb) NAGYON sokat jelentene.

Ezeket ugyanis szinte semmilyen (árvízvédelmi, helyreállítási, stb) alap nem fedezi mert az esetleg házak újjáépítésére, utak, elvezető árkok helyreállítására, védművek javítására, védekezés ad hoc költségeinek biztosítására vannak)

Az általad számba vett bevételek, (beutazók jegyének, stb áfája) semmilyen módon nem járul hozzá az arvízet szenvedő családok terheinek enyhítéséhez.! Ostoba párhuzam.

"...mert a külföldiek máshol ilyet {tűzijátékot} nem látnak...Nem hiszem, hogy sok hely lenne a világon, ahol minden év ugyanazon a napján ekkora tüzijáték lenne".
Ez pedig csak a hihetetlen szűklátókörűséget bizonyítja. Hallottál már július 14-ről? esetleg július 4-éről?
„Nyomják”  Seszták Ágnes írt egy nagyívű publicisztikát a pénteki Magyar Nemzetbe gyakorlatilag azon siránkozva, hogy a jobboldali sajtó nem fog össze, pedig ha összefogna és valaki ezt az összefogást pénzelné, az 1, növelné a szeretet, az összefogás és a…..
hird 2010.06.27 20:08:36
@A Nép - Te vagy!:
Szálljon már le kend a magas lóról, legyen szíves.
A ajtó valamikor, úgy guttenbeg/landerer környékén valóban a nyomott papír alapú újságot jelentette. Na de azért azóta eltlet egy kis idő és megjelent az elektronikus sajtó és az online sajtó is. És ezzel párhuzamosan az elektronikus újságírás és az online/internetes újságírás is, mint ahogyan azt kend is olyan jól megaszonta.

Erre talán még valamiféle szabál is van valamellik általános iskolai nyelvtankönyvben, ha jól emlékezém. Nézzen csak bátran utána kend.

Osztan akkor most ki is itt a sznob, he?
Két nagy elemző cég, a Forrester és a DisplaySearch szerint is fel fogják váltani a táblák a netbookokat, mert a kis méretű számítógépek, beleértve természtesen a netbookokat is, ugyanazt a szegmenst célozzák (másodlagos eszközök otthoni és mobil internetezésre,…..
Kisregény hosszúságú, de pompásan megírt, a feszültséget mesterien adagoló, néhol humortól csillogó levelet kaptunk Évától, aki egy külföldi nyelvtanfolyamokat közvetítő cég ügyvezetője, és egy felejthetetlennek szánt római hétvégével lepte meg a szüleit 70. és 75.…..
Érdekes, vicces dolgok folynak a fidesz berkeiben. Persze, lehet, hogy tudatos kommunikációs stratégia áll az egész mögött, de kívülről ez nagyon nem így néz ki. Közkeletű vélekedés, hogy fidesz = Orbán, hiszen kőkeményen fogja a pártot, csak az beszélhet, csak ott és csak…..
hird 2010.05.08 18:05:21
@suski:
sajnos még mindig nem érted, feladom.
Itt most - ebben a posztban - a lényeg az, hogy s. zs. mit mondott és nem az, hogy utólag ki és mit próbál belemagyarázni, de még csak nem is az, hogy egyébként mi a Fidesz (Viktor) hivatalos álláspontja a témában.

Egyébként meg már megint ezek: "hátterét kívül hagyod, vagy nem vagy tisztában vele" - mondom én hogy tiszta 50-es évek. Mindjárt Pelikán elvtársért kiált az ajtónálló. Mert ügye a horgászás sem annak látszik, ami, mert hát a folyó mélyén levő összefüggések azok nem láthatók. A búvárok, ügye...
hird 2010.05.08 23:59:06
@kalapácstollú:
Ha neked a Hír TV elég hiteles, akkor magad is megnézheted. Ismétlik vasárnap reggel 9-től és hétfőn 15 órától. Bárki megtekintheti.

(csak remélni tudom, hogy nem szabdalják szét, mert sajnos a HírTV-től tényleg minden kitelik. Bár ezen nincs is mit csodálkozni, mivel már régen feladta még a látszatát is annak, hogy bármi köze lenne az újságírói etikához. Szimplán csak egy párt-propaganda gépezet, ami viszont bármit megtehet.)
Nyáron, egészen pontosan június végén–július elején kezdi el árulni az ekönyveket a Google. A Google arra készül, hogy olyan formátumokban árusítja a könyveket, melyek valamennyi olvasóval kompatibilisek lesznek, nem úgy mint a versenytársak, melyeknél eléggé sok a…..
A magyar válogatott története egyik legjobb harmadát produkálta a lengyel meccs utolsó húsz percében. A divízió 1-es világbajnokság második játéknapjának második meccsén egy harmad alatt négy gólt lőttünk a Szlovénia ellen még bivalyerős Lengyelországnak. Mivel negyven perc…..
Szép napot kívánunk, épp ott tartunk, hogy az LMP, a magyar zöld párt privatizálni akarja a BKV-t. Vagyis leépítené párezer fővel, hogy egy húsz fős iroda maradjon, ami majd versenyezteti az alvállalkozókat.   Az LMP a születése óta küzd az identitásnélküliséggel, és ez…..
hird 2010.02.04 15:19:49
@gpek: Már ne haragudj de az olyan ember a vicc, aki úgy szól hozzá, hogy halvány lila gőze sincs a témáról?
Milyen felvásárlás? MIilyen 1 fto-ért?
A céget - mint más hasonlóan működő tömegközlekedési rendszerekben - felosztanák kerületek, vagy pár kerületet egybefogó városi régiókra. Mint ahogyan az LMP programjában szerepel - legalább elolvvashatnád mielőtt elkezded fikázni) meg lehet határozni a megkövetelt szolgáltatásokat, és azok színvonalát - majd versenyeznek, hogy kinek mennyiért éri meg szolgáltatni azt.

A külső kerületek és nyugdíjasok ügyében pedig ugyanúgy van dotáció/kompenzáció mint mint ha állami cég végezné a szolgáltatást. De ez is nagyságrendekkel lenne olcsóbb, mint a mostani megoldás, mert a vállalat üzemeltetését a verseny miatt a leghatékonyabban kell megszervezniük a győztes cégeknek.

Tök logikus és egyértelmű, csak éppen kicsit használni kéne az agyunkat is mielőtt vicceskedünk...:ű)
Munkaadóm nem éppen nagylelkű lépéssel kezdte az újévet. Eddigi tapasztalataink alapján már sejtettük, hogy a Cafeteria megszűnik annak megadóztatása miatt. Ez meg is történt, de a feketeleves csak ezután következett. Mondván, hogy Ők a munkavállalókkal szóban nettó…..
hird 2010.01.30 18:59:33
@Strici: HAHAHAHA

Melyik egyetemen végeztél társadalomtudományi irányzat szakból? (vagy akárcsak társadalomtudományi szakon)

HAHAHA...ööö...HAHAHA
"...vagy, amit akartok."
hird 2010.01.30 19:03:19
@Strici: tipikus példája miért veszélyes vaktában lövöldözni.

ööö...hány társadalomtudományi írásod is jelent meg a blogodon kívül? (nem zárom ki, csak kérdezem)

BRUHAHAHHAHA
2003-ban vagyunk, az ABC a nézettségi versenyben nincs sehol, a Nagy Ő az egyetlen műsoruk, ami befér az első húszba, amit a CBS és az NBC dominál. Lloyd Braun, az ABC akkori feje minden bizonnyal szomorúan nézegette a nézettségi listát, melynek élmezőnyében két olyan műsor is ott…..
hird 2010.01.30 12:02:15
@desmond wallace:
Mi az zavar, hogy másfajta vélemények is vannak néha, és nem csak egymás szembe nyalása megy?

Jól sejtem, hogy nagyon is jól tudod, hogy az index címoldalán van a cikk (mert megnézted). Ha meg nem és ez a kezdő lapod, akkor meg még ez a pár szó is pazarlás rád. (RSS feedet, már ne haragudj, de nem nézek ki belőled)

összefoglva: ritka nagy és üres fejű sznob lehetsz.
Bigyóblog A nagyra nőtt iPod 2010.01.28 09:35:00
Ezt is megértük, Steve Job bemutatta, amire évek (mit évek, évtizedek) óta vártak a rajongók, az iPadet. Leginkább egy nagyra nőtt iPodra hasonlít, 9,7 inches érintőképernyőjével.   Maga a tablet vékony, alig másfél centi vastag és nagyon könnyű, kicsivel több, mint fél…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
Elöljáróban elmondanám, hogy epilepsziás, depressziós-pszichés tünetekkel, és pánikbeteg vagyok. Sajnos minden évben kórházba kell mennem, hogy a gyógyszereimet átállítsák. Maximum 3 hét, amit benn kell lennem, de eddig még elviselhető volt a 3 hét. Most, gondolom az alant…..
hird 2010.01.16 03:06:44
@gabca:
a tartalmi rész elemzésére JELENLEG nem vállalkoznék -bár tudnék vitatkozni pár dologgal-, mert ehhez igen késő van már, és több rétegre tagolható, mint ahány perc múlva alfa állapotba kerül az agyam. :)
Belegondolni is rémisztő, mi történne, ha az összes elektronikus banki nyilvántartás összeomlana, ha egy ilyen, az alábbi levélben ismertetett esetet sem tudnak a bankok megnyugtatóan kezelni. Kedves Zugügyvéd, blog olvasók! A következő ügyben szeretném a segítségeteket…..
hird 2010.01.05 19:44:26
@kispista:
Ahelyett, hogy felfognád, hogy mennyire hülye vagy - de én inkább ostobát mondanék - ide jösz égetni magadat. Ugyanis ezt voltál képes leírni:
"Pedig csak a szokásos banki ügyintézői elbaszásról van szó.

Azt hiszi, hogy ha valamit elcsesz az ügyintéző, majd a reklamáció után kijavítják, az "hekkelés"."

Mert:

Az ember azt hiszi - és a poszt alapján szinte teljesen biztosan a posztoló is -, hogy ha elbasznak valamit, akkor azt mondják az ügyfélnek, hogy "Bocsánatot kérünk, mert elbasztuk" (ügyintéző, vagy szoftver volt-e a vétkes teljesen mindegy).
Ugyanis ez lenne az alap az ügyfélkezelésben. És legfőképpen mert csak akkor lehet kiküszöbölni, hogy legközelebb is megtörténjen hasonló - esetleg komolyabb következménnyel -, ha elismerik, hogy volt egyáltalán hiba!!!

Le kellene szállni a magas lóról - okostojás.
bodoky A nagy Omninvest-svindli 2009.11.30 11:04:00
Oltatni muszáj, de miért kellene megbíznunk egy olyan cég vakcinájában, amelyiktől használt autót sem vennénk szívesen?..
Dumagaléria Susogós Mackók 2009.11.04 14:02:00
Gőzerővel "dumálnak" a fiúk hétfő esténként továbbra is.Újdonság hogy a régi megszokott dumagépek között találkozhatunk új arcokkal is. Az heti adásban láthattuk Mogács Dánielt mint új hús már korosztály tekintetben. A fiatalember többeknek ismerős lehet a Comedy…..
hird 2009.11.04 19:36:08