Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Klein Dávid

7 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A Tarna-völgy felső vidékén, a Pétervásárai-medence homokos, dimb-dombos határának déli kapujában egy furcsa halom emelkedik ki a völgytalpból a Fedémesi-völgy bejáratánál. Erről lesz most szó. Ezt a szelíden hullámzó dombvidéket itt a hegyek ölelésében helyiek találó néven „Homok”-nak hívják.…..
Miután béreltünk egy Dustert – ami nem volt túl egyszerű – nekivágtunk a Sanli Urfa felett magasodó kopár, sztyeppés hegyeknek. A hegyekből Urfánál kilépő bővízű karsztforrásoknak köszönhetően van öntözővíz, ami el is kél a kopár tájon. Viszont ahol van öntözővíz, ott van mezőgazdaság is. Zöldellő…..
Bátrisztán - a bátrak földje   Bátrisztán a bátraké, akik nem félnek utazni. Utazni a Világban, sokszor messzire, de sokszor csak a szomszédba. Utazni kultúrák között, utazni a történelemben, utazni a természetben, hegyeken át, erdőkön keresztül, virágzó réteken, havas csúcsokon, folyók sodrásában…..
Hol is tartunk? Ott hagytuk abba blogunkat, hogy megérkeztünk a Szahara peremére Dél-Marokkóban. Midelt nem sok látnivalót tartogat, viszont a város peremén hatalmas ásvány és fosszília-gyűjtemények vannak kipakolva, amiket nem hagyhattunk ki. A puccosabb boltok mellett beszabadultunk egy…..
Marokkói blogunk folytatódik. Marrakesh elvarázsolt világa után az Atlasz hegység felé vettük az irányt. Ha nemcsak olvasnál a kalandokról, hanem erős késztetést érzel, hogy megismerd Marokkó természeti szépségeit, nem késő csatlakozni márciusi túránkhoz!   Tovább az Atlasz hegység felé Marokkó…..
Az ország, mely a világon először ismerte el az USA-t Az USA 1776-ban nyilvánította ki a Nagy Britanniától való függetlenségét, amit érhető okokból a Brit Korona nem sietett elismerni. Viszont volt egy ország, ki kissé távolabb esett a brit gazdasági érdekszférától, és nem is késlekedett az…..
A téli hegyek érintetlen csendjébe hótalpakon vezet az út. A mély hó ellen nincs más alternatíva, erre már őseink is rájöttek: valahogy mesterségesen meg kell növelnünk talpunk felületét, ha nem leküzdeni, hanem élvezni akarjuk a téli világot... Cirka 15 éve, a januári vizsgaidőszak végén, szokás…..