Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsoli79

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szeptember a borfesztiválok és borakciók hava, a héten indul a Budavár Borfesztivál, és menetrendszerűen belekezdtek a hiperek is az év ezen szakaszában megszokott, szinte kötelező jellegű akciózásba. Elsőként az Interspar Borvilág nevű katalógusa került a kezembe: a…..
Önéletrajzi elemként bevallom: heti szinten tollasozok. És nem, tollasozni egyáltalán nem nőies dolog. Nem is az a lényeg, hogy győztem, mert tényleg nem, a részvétel, és ilyen szamárságok mozgatnak engem (dehogy!!), hanem alig vártam, hogy hazaérjek. Előre gondosan behűtöttem…..
Van az az elméletünk/fantazmagóriánk/hülyeségünk Albert Gazdával (és nagyon úgy tűnik, hogy Alföldi Merlot sem bontja ezt a csodás egységet), hogy az olaszrizling lehetne a mi grüner veltlinerünk, potenciális popsztárunk, ami talán még a világpiacon is arathatna…..
Elérkezett a szokásos évi akció-szezon, kedvezményes árakkal próbálják a hiperek vásárlásra csábítani a borisszát. Engedmény ide vagy oda, nem minden olcsó, ami akciós, nem árt odafigyelni, ha árérzékenyek vagyunk - ezen szempontot, és a kínálatot is szem előtt tartva a…..
Bár az olasz borágazat kimondottan sikeres, Piero Antinori márki mégis azt mondja, hogy az olasz szőlők egyharmadát ki kellene vágni és újratelepíteni. A világmárkává és megmondóemberré emelkedett márki becslése szerint az olaszországi ültetvények egyharmadán eladhatatlan…..
Ezt a két bort eredetileg csak úgy bontottam, nem is akartam írni róluk. Nem, mert egyik pince sem panaszkodhat, hogy agyonhallgatjuk őket, nem terveztem tovább dagasztani cimkefelhőjüket. Gondoltam, bontok valamit, kortyolgatom csendesen anélkül, hogy megpróbálnám szavakba önteni amit…..
A St. Andrea-borokat éveken át szerettem is, meg nem is. A fehérekkel máig nem vagyok kibékülve, a vörösök viszont meggyőztek. A fehérek számomra túlságosan lágyak, amorfak és vaníliásak, ezzel szemben a vörös szortiment csupa okosan megkomponált, klasszikusan elegáns borból…..
Aki a Bormarketing Kht. tanácsa ellenére esetleg mégsem fröccsözni menne a hétvégén (akár székesfővárosunkban, akár Miskolcon), azok számára is tartogat az ország jóféle boros programokat. A Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület és a Borkápolna közös szervezésében mintegy 40…..
"Egyik szemünk sír, a másik pedig nevet" - mondta körbemutatva a teremben este hat körül Baráth Sándor, a Somlói Tavasz Egyesület elnöke, civilben a Kreinbacher Birtok vezetője. Elmondta, hogy többen nem fogják bírni készlettel a tervezett nyolc órási zárásig, hamarosan…..
zsoli79 2009.03.26 09:27:09
A Művelt Alkoholista Örömborok 2008.10.21 06:15:00
Az utóbbi időben, megérezve a credit crunch szelét, kicsavaroztam/dugaszoltam néhány régi kedvencem új évjáratát, és sorra aranyba tenyereltem. Zsíros vígasz azért, hogy mélyebbre süllyedtem a „köznapok bora” fedőnév alatt futó alkoholizmusban. Borberkekben kevés…..
A Rozé-kistotál második fejezetében több trónkövetelő is koronapróbát tart. Elsőként Ráspi, aki tavaly a mellbevágóan gyümölcsös 2006-os rozéjával hódított lelkes hívei körében, aztán St. Andreáék, akik a kishordós 2003-assal örökre beírták magukat a magyar…..
Az előző részben Badacsony valamelyest egységes képet mutatott jó borokkal, ám hiányzott az igazán nagy kiugrás. Somló azonban minden várakozásomnak megfelelt, sőt túl is teljesítette azokat: jobbnál jobb rizlingeket kóstolhattam. Röpködnek a hat és hét pontok, még egy nyolcas…..