Regisztráció Blogot indítok
Adatok
HJAxel

32 bejegyzést írt és 54 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy rendeztük be a mi kis életünket, hogy a kereskedelmi televíziókból ömlő mocsok még véletlenül se szennyezze be, de sajnos a nyílászárók nem csukódtak rendesen, egy kis por beszűrődött és mire észbe kaptunk, már a saját magunk által kikényszerített emberkísérletben vettünk részt...
Habzsolva az élet tortáját Vihar 2018.05.01 12:14:41
A repülőgép már közel fél órája turbulens légáramlatban repült az Atlanti - óceán felett. A kapitány megkérte az utaskísérőket, hogy ők is foglalják el a helyüket, mert az előrejelzés szerint a heves rázkódás erősödni fog. A gép nemcsak rázkódott, hanem meghatározhatatlan időközönként, hirtelen,…..
Tőlem balra bajuszos emberek ültek, jobbra fiatalok, bajusz nélkül. Az igazgatótanács elnöke szemben ült velünk, mellette a titkárnő, aki a jegyzőkönyvet vezette és Zoli bácsi, a tanácsadó. A legfiatalabb kezdte, az igazgatótanács elnöke rögtön közbeszólt. A legfiatalabb megakadt, kicsit…..
Miután elolvastuk a teljes szöveget, magunkat az arcunkkal együtt a kezünkbe temetjük. A biztonság kedvéért ránézünk a naptárra, hátha mi hülyültünk meg. Nem. (Maradtunk a 21. században.) Aztán felállunk, megyünk pár kört, újra visszaülünk és elolvassuk még egyszer. Sajnos igaz, tényleg ez van…..
Akkor már Kicsi Bé legalább két hete nem jelentkezett, de ez nem lepett meg, mindig ezt csinálta, ha új csaja volt. Egy régi barátunk születésnapi bulijában jött össze Kingával, pontosabban már nem is a buliban, hanem utána, a Hiperkarma koncerten.  Kicsi Bé, még a számra is emlékezett, ami alatt…..
A minap felbukkant egy videó, amelyben a felületes néző számára az látszik, hogy a miniszterelnök úr vicceskedik, ami a Király személye körüli miniszter úrnak annyira tetszik, hogy kb. ötször biztosítja arról a miniszterelnök urat, hogy ez milyen jó poén. (A videóban nem látszik, de a leírás szerint…..
Egész fiatal korom óta igen nagy eséllyel ismerkedtem meg olyan nőkkel, akiknek a viselkedésük a kezdeti fellángolás után drasztikusan megváltozott, majd hamarosan a kapcsolat véget is ért. Mivel a viselkedésjegyek nagyon hasonlóak voltak, érdekelt a jelenség lelki oldala, ezért elkezdtem utána…..
Én nagyon féltem ettől az egésztől. Idestova 25 éve tartom rajta Lovasi András munkásságának ütőerén az ujjamat, ezért most is tudtam, hogy mire készül, aztán értesültem a darab bemutatásáról, de nem tudtam őt elképzelni kiszakítva a természetes közegéből, a koncertek spontán szövegeléséből,…..
Ott áll a srác a plakát előtt és éppen bejelent. Bejelenti, hogy a Fidelitas plakátkampányba kezd, és ők a milliárdosok orrára koppintanak. Sallert, kokit nem osztanak? Azt csak a főnöknek szabad Brüsszelben? Szótlanul nézzük ezt a csávót, Böröcz László a neve. Látszólag lehetett volna akár az…..
HJAxel 2017.04.28 20:17:32
@Gazz: Az általad felsorolt pszichopaták élvezik a helyzetet, amikor kiállhatnak és belehazudhatnak egy nagyot a kamerába. Ez a szerencsétlen seggfej meg rosszul érezte magát. Szerintem ő még nincs teljesen elrontva, hiszen látszik rajta, hogy alkalmatlan egy ilyen helyzet megoldására. (Talán van lelkiismerete.) Éppen ezért aggódom érte, mert szerintem vagy zsarolják valamivel, vagy súlyos anyagi gondokkal küzd és mindenáron kell a pénz neki. Mást nem tudok elképzelni, amiért ezt csinálja.
HJAxel 2017.04.28 20:18:27
@scuynat: Nem kellett volna hagynotok, hogy igyon! Nála elég hamar leépülést eredményezett az alkohol.
HJAxel 2017.04.28 22:45:06
@s: Egészségedre!
Örök kérdés, hogyha benne vagyunk valamiben vagy éppen benne szeretnénk lenni, de folyton jönnek a kudarcok, hol van a határ, ahol azt kell mondjuk, oké ennek így nincs értelme, hagyom inkább és belefogok másba. Az elmúlt hetekben, egymástól függetlenül két nagyon érdekes történettel találkoztam,…..
Hát most ezen is túl vagyunk. Mármint a vöröscsillag nem levételén a sörösüvegről. Elérték a fiúk, amit akartak, most már a csillag senkit sem zavar; az ügyet el lehet engedni, mint a fingot, a hívek majd ezt is elfelejtik. De vajon, hol van a határ, amire már ők is azt mondanák, hogy ezt már…..
Céltalanul bolyongtam a Libriben, amikor a krimik között rábukkantam a könyvre. Krimit már úgyis régen olvastam, ráadásul magyar krimit még soha. Itt az idő ezt bepótolni, gondoltam magamban, és már vittem is a könyvet a pénztárhoz...
Lassan sétálva, a lelkemet roskadozva vittem át a Lánchídon. Néha megálltam, néztem a Dunát és mintha szívemből folyt volna tova... Mellettem turisták mentek el nevetgélve és fényképeket készítve az épített környezetről, miközben alattunk hatalmas hajók vitték a svájci nyugdíjasokat; a madarak…..
Mint minden hétköznap, akkor is nagyon korán kelt. Halkan ment ki a fürdőszobába, aztán a konyhában lefőzte a két adag kávét. Megitta a sajátját, a másikat meghagyta a feleségének. A hétvégére gondolt, hogy összejön a család, a három gyerek, a feleségek és az unokák. Szerette az ilyen alkalmakat és…..
Olvasom az újságban, hogy a Fideszen belül, maga a Miniszterelnök úr tartott eligazítást az olimpia elleni aláírásgyűjtés kezeléséről. Ő minden bizonnyal már napokkal ezelőtt tudta, hogy a leadott aláírások száma jóval több lesz majd az előírtnál, és hiába dolgoztak olyan serényen az emberei, az…..
Nyilván nincs arról statisztikai adat, hogy egy adott társadalom tagjai mennyire őszinték egymáshoz. Azt sem lehet valószínűleg tudni, hogy ez a magatartás mennyire változik az idő múlásával. Ha a magunk mögött hagyott rendszer, mindenre kiterjedő besúgóhálózatát nézzük, akkor mindenképpen javult a…..
HJAxel 2017.02.13 18:24:05
@Tibi !: Most akkor kamu, vagy 12 egy tucat? Nem teljesen értelek.
HJAxel 2017.02.13 18:46:05
@Zsuzsi25: Drága Zsuzsi25, köszönöm a hozzászólásodat. Sára az imént felhívott, mert olvasta a kommentedet, és azt mondja, hogy amiket írtál, azok mind igazak addig, amíg nem találkozol egy igazi pszichopatával. A te pontjaidra az alábbiak a válaszok:
1. A tárcában nem volt sem gyűrű, sem fénykép. (Ez elég amatőr hiba lenne) Sőt, volt neki rendes Facebook profilja is.
2. Nem járt nagy táskával.
3. Mint írtam, egy igazi pszichopatával volt dolgunk: a telefonját mindig elől hagyta, sőt volt olyan is, hogy "véletlenül" Sáránál felejtette. (Nyilván volt neki másik.)
4. Mindig el lehetett érni. Ezt nem tudjuk, hogy csinálta, de mindig felvette.
5. Mindig lehetett menni hozzá, mert van neki több lakása is. Mindegyik pazarul be is van rendezve. Nyilván, ahol anyu lakik a gyerekekkel, azt nem mutatta meg. (Igen, ez az átka, ha valaki nem a bérből és fizetésből élők közül választ.)
6. Nem szopta be az 5 - ös pontot.
7. Nem volt nyom sehol.

Sára nem érezné jobban magát, ha bárkinek is tönkretenné az életét. Egyébként, lehet, hogy megérne még egy bejegyzést, hogyan nyomoztuk ki, ki is valójában Márk.
HJAxel 2017.02.14 09:49:41
@Terézágyú: A felvetésed jogos. Hazudnak a nők is.
A bejegyzés írásakor nem a PC volt a szempont, hanem a konkrét történés bemutatása.
Egyébként, ha hiányzik egy hazodozós nő a történetből, akkor gondold azt, hogy a vezérigazgató nő.
A Virgin Atlantic VS43 járatszámú Boeing 747 - 400 - as (Jumbo jet) típusú repülőgépe 2014. december 29 - én London Gatwickről Las Vegasba tartott. Nem sokkal a felszállás után a pilóták futóműproblémát észleltek. A gép mintegy négyórás körözés után kényszerleszállást hajtott végre Gatwicken. Rajta…..
Elviselhetetlen fejfájással, összeragadt, kiszáradt szájjal, erősen alkoholos lehelettel ébredtem. Nem is másnapos voltam, hanem még aznapos. A telefonomon megpróbáltam megnézni, hogy mennyi az idő, de le volt merülve. Azt sejtettem, hogy még csak délelőtt van, de ennek ellenére a nap már forrón…..
A kérdés egészen pontosan így szól: Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát? Személy szerint én nem értek egyet vele. Ha a magam érdekeit nézem, akkor legyen olimpia; megépül végre…..
HJAxel 2017.01.30 18:35:24
@szepipiktor: Elolvastam a reakciódat és eléggé elkeseredtem. A második mondatodban már belém rúgsz, hogy aztán a harmadik mondatoddal hülyét csinálj magadból. Kérlek, olvasd el a dolgozatomat még egyszer és akkor talán megérted, hogy pont arról írok, hogy ez az aláírás nem az olimpia ellen szól, hanem azért, hogy legyen róla népszavazás. Engedd meg, hogy saját magamat idézzem: "Nos, az ív aláírása önmagában, számomra még nem jelent sehova sem elköteleződést, egész egyszerűen arról szól, hogy döntsünk együtt egy ilyen nagy rendezvényről."

Menjünk tovább! Hol írtam azt, hogy a 40 éves ember öreg? És azt meg végképpen hol, hogy öreg a hatalomba??? Miről beszélsz? Ismét sértegetsz, de megint hülyét csinálsz magadból. Én egy tv műsorról írtam, ahol a "fiatal" megmondóember a 40 éves. Sehol nem írtam politikusról.

Ezt írod: "Vagy a levéíró elhiszi, hogy egy "pályakezdő" huszonéves aktivista majd a 40 éves többgyerekeseknek fog kedvezni és ő nem is akar lakást, egzisztenciát? Ugyan már!
Régi agymenésem: Diploma majd 10 év meló a civil szekktorban. Ezt követően elkezdhet valaki politizálni."

Ezt miért írtad? Biztos, hogy ide szántad? Nekem?
Ígérd meg, ha legközelebb billentyűzetet ragadsz és írsz nekem, előtte meggyőződsz arról, hogy érted a leírt szöveget. Köszönöm! Jó egészséget!
HJAxel 2017.01.30 19:11:10
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Ezt miből szűrted le?
HJAxel 2017.01.30 19:18:33
@Tarlós elvtárs kutyaszaros városa: Kifejtenéd bővebben, hogy az idézett mondat, szerinted, miért jelenti azt, hogy én még nem jártam külföldön?
Sokat panaszkodnak nekem az ismerős lányok, hogy nagyon bunkók a fiúk, vagyis nem mindig bunkóság ez, inkább a kifejező készségük fejletlenségéről van szó, nem tudják közvetíteni az érzéseiket, de lehet, hogy nem is akarják, hisz' a haverok is ilyenek. A lányok elkezdenek engedni az igényekből,…..
HJAxel 2017.01.28 10:14:35
@Drednaught: Reményeid szerint engem egy őszi, esős napon (micsoda romantikus kép) fognak a nyolcadik kerületben partiba vágni. De addig is kívánsz nekem hosszú magányos sétákat a nyolcadik kerületben. Tehát most őszig sétálgassak ott magányosan? Most január van. Kifejtenéd, mire gondoltál, amikor írtad a soraidat?
HJAxel 2017.01.28 10:18:49
@csakférfi: A cinizmusod jellemez.
Állj ki férfiasan a megcsalt elé.------- Felajánlottam neki, de nem akar velem találkozni.
Itt az alkalom. Vedd el a csajt.-------- Nem akar férjhez menni.
Biztosíts neki egzisztenciát. Vállald hogy támasza és védője leszel életed végéig. --- Eddig is bármit kért, megkapta.
Ez a becsület.------ Így igaz
Vagy bújj a cinizmusod és a monitor mögé. Vagy a telefon arctalansága mögé. ------- A fentebb leírtak miatt erre nincs szükség.
Gerinc kérdése.----- Az

Elégedett vagy az adott válaszokkal?
HJAxel 2017.01.28 10:22:41
@Drednaught: Van egyéb megoldás is. Mondjuk az, ha valamilyen írás, ez esetben az enyém, nem tetszik, akkor nem olvasod. A lelkednek is jobb lesz, mert nagy feszültséget váltott ki belőled az írásom és nem akarom, hogy bármi bajod essen. Szia, és remélem megtalálod máshol a lelki békédet.
Már majdnem két napja voltunk úton, hulla fáradtan vártuk a csatlakozásunkat Új - Zélandon, hogy eljussunk a csendes - óceáni kis szigetre. Február volt, a déli féltekén éppen jó meleg, iszogattuk a sörünket, fish and chipset ettünk és néztük a fel és leszálló repülőket. De a történetet nem itt…..
Sok volt a munka, hetek óta alig mentem emberek közé, ráadásul a hátam is fájt a sok üléstől. Lazítani akartam, de a tudatomat semmilyen formában nem szerettem volna módosítani. Próbáltam olvasni, ami általában segít, de az agyam folyton kattogott, összefolytak a betűk, a mondatok nem jutottak be az…..
Kicsi Bé már évek óta kefélgette Verát, aki amúgy Ivánnak volt a barátnője, de, hát Iván már nagyon régóta egy ujjal sem nyúlt a lányhoz. Hetente egyszer - kétszer találkoztak Kicsi Bénél, beszélgettek, ettek valamit, aztán jött az aktus, de ha Kicsi Bének úgy tartotta kedve, akkor csak egy pipa…..
Mióta dolgozom, mindig nagy figyelemmel néztem a főnökeimet. Szerettem volna ellesni tőlük, minek köszönhetik, hogy ott tartanak, ahol. Volt, akinél ezt sikerült megfejtenem és sokat tanultam tőlük, de akadt olyan is, aki számomra teljesen érthetetlen módon lett vezető. Persze tőlük is sokat…..
Abban az időben Kicsi Bé Gyöngyvérrel járt, aki gyógyszerész volt, azon belül is gyógyszerek fejlesztésével foglalkozott. Gyöngyvér egészen kis korától ez akart lenni, maximális ponttal vették fel a SOTE - ra, ahol kitűnő eredménnyel végzett. Azonnal jó állása lett, a munkatársai szerették, munkaidő…..