Regisztráció Blogot indítok
Adatok
liv mortuus

4 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szingapúr egy színes, nyüzsgő törpeállam Délkelet-Ázsiában, ahol csodálatos orchideaföldek vannak, ahol betiltották a rágógumit és ahova ha megérkezünk, a belépőkártyán piros betűkkel figyelmeztetnek arra, hogy kábítószer kereskedelemért halálbüntetés jár.  A fegyvertartás is szigorúan szabályozva…..
liv mortuus 2017.12.06 18:41:09
@kispotzak: Sajnos, ennél több tényleg nem derült ki. De volt például bejelentés egy véres párról is, amiről kiderült, hogy tök kamu volt. Érdekes, egyébként, hogy történt egy elég hasonló eset Japánban is, ott a szülőkkel meg 2 v 3 kisgyerekkel végeztek, de ott sem jutottak nagyon közel az elkövetőhöz, pedig Japán nagyon elől jár a helyszínelő technikában. Majd lehet, hogy egyszer arról is írok egyszer.
liv mortuus 2017.12.06 20:59:16
@Aëtius: Teljesen felesleges ezen vitázni, mert egyrészt nem földrajz a blog témája, másrészt nem néztél utána a definíciónak és úgy kötözködsz, aminek nem sok értelmét látom. Egyébként nyilván, Szingapúr városállam is és törpeállam is - a kettő nem zárja ki egymást. De tessék, itt van a wikipedia szócikk a törpeállamokról, természetesen szerepel rajta Szingapúr (eskü, nem én írtam bele): hu.wikipedia.org/wiki/T%C3%B6rpe%C3%A1llam
liv mortuus 2017.12.06 21:00:07
@Nutszeru: köszi, megelőztél :-)
Sajnos mindnyájan láthattunk már olyat, amikor plakátokon keresnek egy eltűnt személyt, névvel, személyleírással, az eltűnés körülményeivel. És olyat is, amikor egy ismeretlen holttest megtalálásakor arcrekonstrukciót készítenek, hátha valaki felismeri az elhunytat. A következő történet azonban egy…..
liv mortuus 2017.07.25 22:44:06
@mindenannyi: mivel az elkövetőnek egyértelműen az volt a célja, hogy ne találják/ lassan találják meg a kislányt, ezért még az is lehet, hogy a szüleivel/gondviselőivel végzett, azokat jobban eldugta. másrészt meg ez USA-ban mondjuk évente meghal egy budapestnyi ember, az rengeteg. Mondjuk olyan dolog lehet esetleg a megoldás, hogy valami rokona bekerült a DNS-adatbázisba, és akkor azt kidobhatja a rendszer. Volt, akit így sikerült beazonosítani.
liv mortuus 2017.12.06 18:55:53
@kispotzak: Azért még van remény, hogy kiderül a neve. Nyilván elő szoktak venni régi ügyeket és mostanában egy csomó dologra úgy derült fény, hogy ugyan egy kisgyerek biztos nincs benne DNS-adatbázisban alapból, de ha valami közeli rokona igen, akkor azt is kidobja egy ellenőrzés.
liv mortuus 2017.07.25 18:43:12
@Sanda gyanu: Én "tűntem már el" úgy, hogy nem találtak meg a hatóságok, de az teljesen jelentéktelen eset volt. És nem 1973-ban, hanem 3 éve. És azért nem minden embernek van bejelentett munkahelye, lakása, közművek a nevén, jogsija, per háziorvos sem kötelező. Meg aztán az USA 10 millió km2, majdnem akkora mint egész Európa.
A világ legismertebb sorozatgyilkosa Hasfelmetsző Jacket nyilván nem kell bemutatnom senkinek, de azért pár szót ejtenék róla, hiszen "pályatársa" volt a másik rejtélyes gyilkosnak, akiről írni fogok.  Jack 1888-ban tevékenykedett London Whitechapel nevű részén, ami akkoriban igazi nyomortanya…..
igazi krimi Gary Plauche 2017.07.28 12:37:58
Nem vagyok egy agresszív természetű ember, de ha azt látnám, hogy valaki egy gyereket molesztál, akkor valószínűleg belőlem is kitörne az egyszeri Hulk.  Több olyan eset is volt az elmúlt években, amikor valaki bucira vert egy (aktív) pedofilt. Arturo Figueroa Ibarrát például az általa molesztált…..
liv mortuus 2017.07.29 19:53:58
@chrisred: Persze, az első két sztoriban szereplő embert , ha jól emlékszem lecsukták. A harmadikban ugye eleve börtönben volt az illető. A negyedik ítélete meg ugye rengeteg vitát szült, mint itt is.
liv mortuus 2017.07.29 20:35:07
@NBarbieReloaded: azt hiszem pont mostanában kezdenek el valami olyan törvényen ügyködni az USA-ban, hogy ne csak a gyerekbántalmazó, hanem az is büntethető legyen, akinek tudomása volt róla. persze fogalmam sincs, hogy mi lesz ebből, lesz-e valami egyáltalán, kevésbé lesz-e beszari a világ, stb.
liv mortuus 2017.07.30 13:06:19
@MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes: az ókori görögöknél inkább a pederasztaság dívott. az kifejezetten fiúkra vonatkozik, illetve szerintem azért az 12-től fölfelé, a pedofília az lányhoz és fiúhoz is vonzódhat, de 11-től lefelé. (van még egyébként hebefília az a 11-14 meg efebofília is, az 15-19). Platón meg a testiséget ellenezte, de ártatlanul azért szeretett bujcizni fiatal fiúkkal (lásd plátói szerelem).

De tényleg felesleges azon gondolkodni, hogy régen mi volt elfogadott, teljesen másfajta életet élünk, nyilván másfajta szabályok kellenek hozzá.