Regisztráció Blogot indítok
Adatok
RikkWay

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elgondolásom szerint az első három bejegyzésem az oktatást gyerek-, szülő- majd pedagógusszempontból közelítette volna, de nem tudok elmenni szó nélkül a héten nyilvánosságra hozott PISA-eredmények mellett én sem. Ebben az írásban található egy angol nyelvű pdf is, megcsodálható... Már jó ideje…..
RikkWay 2016.12.08 15:37:40
Sziasztok!
Mint sokunkat,,engem is meglepett a PISA felmérés eredménye.
Úgy gondolom,, hogy nem lehetséges ennek okát, csupán a diákokra, tanárokra, szülőkre vagy az oktatási rendszerre hárítani. Ez az értékelés, egy figyelmeztetés arra, hogy a magyar társadalom nagyon rossz irányba halad. Sokan felelősek ezért. Első körben azok, akik többet költenek stádiumok építésére mint a közoktatásra. Elsősorban az Ő feladatuk és kötelességük lenne, hogy megfelelően bérezett és képzett tanárok, jól felszerelt tantermekben, motiválni tudják a diákokat a reális életre felkészítő ismeretek elsajátítására.
Magyarország, annyit vett ki a "kosárból" amennyit beletett.. Talán nem véletlen, hogy a skandináv országok rengeteg pénzt költenek az oktatásra, mert abban látják az ország és a világ jövőjét..
Nálunk miért van ez másképp ?
Csodálkozunk, hogy milyen rosszul teljesítettek a diákjaink.. De nézzük meg egy pillanatra a mintát adó szülőket felnőtteket.. Azokat az embereket akik a legközelebb vannak a gyerekekhez, és kiknek a viselkedése példaértékű számukra. Azok, kik a legtöbbet tudnának tenni a gyerekeikért..
A gyerek mit lát és hal ?
Közlekedési kultúra.
Követési távolság, irányjelző használata, jobbra tartás, ismeretlen fogalmak nálunk..
Az emberek nem közlekedési partnert látnak a másikban, hanem valakit akit előzni, és oktatni kell.
Munkahely.
Hányan szeretik azt amit csinálnak? Hányan veszik maguknak a fáradságot, hogy képezzék magukat ?
Sokaknak a munka, csak egy szükséges rossz. Ahelyett , hogy egy olyan eszköznek látnák ahol önmagukat tudják fejleszteni. Azért dolgoznak, mert köll a pénz.. Szívesen kerekítik ki a fizetést ebből-abból miközben mondják, hogy ha több fizetést kapna persze, hogy jobban dolgozna. Biztos ez ?
És a Politikus, aki sok pénzt visz haza, Ő miért kerekíti a fizetését ???

Nem, ez nem a kevés pénzhez kapcsolható, hanem inkább az adott ember értékrendjéhez .
Mert a pénz,mindig kevés. Mert megjelent az újabb iPhon, mert már 4 éves az autó, és a ház is kicsi.stb.
Nem véletlen,hogy a Fidesz nyerni tudott. Soknak azonos az értékrendjük..

Mennyi időt töltenek a gyerekek a TV előtt ?
Hála a töménytelen mennyiségű reklámnak és az általuk támogatott trendnek, Magyarországban is csak az az értékes ember, akinek értékes eszközei,tárgyai vannak. Előkelő barátai,haverjai vannak akikkel előkelő helyekre tud járni. És egyáltalán nem számít, a pénz honnan van, csak legyen belőle sok..

A gyerekek ezt látják, ezt tanulják. Ahelyett,hogy megértenék, hogy a valódi értéket az képezi, amihez egy ember ért, nem a drága tárgyak felhalmozása.
Mert egy kutya, palotában is csak kutya marad.