Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megállítani egy inváziós háborút és megvédeni a világot egy újabb fegyverkezési hajszától nemcsak Európa jövője szempontjából létfontosságú, hanem azért is, hogy féken tarthassuk a klímaváltozást, elhárítsuk a nukleáris veszélyt és ne hagyjuk elszabadulni a biotechnológiai forradalmat – jelentette…..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2022.04.12 08:43:22
@gigabursch: Ritkán szólok hozzá újabban a különböző blogokhoz. De néha nem bírom, megállni. Mondd! Ha holnap odamegy Hozzád valaki és azt mondja, add át neki a házadat, a lakásodat, mert az az övé, miközben tudod, hogy annak idején az első bérleti jogot sumákolással szerezte meg az önkormányzattól, vagy hamis szerződéssel az örökhagyóktól. Neked viszont van érvényes jogod arra, hogy ott tartózkodj. átadod neki, minden szó nélkül? Nem hiszem. Az utolsó körmöd szakadtáig fogsz harcolni azért, hogy maradhass, pláne, ha nincs hova tovább menned. Akkor, amit csinálnál, vagy ha csinálnál valamit, az a soviniszta terror lenne?
Senki nem bújhat el Fagyasztás 2022.01.13 17:52:43
Ajaj, drága nyulacskáim, nehéz idők gyünnek! A trottyos bandita már megint más farkával veri a csalánt! Ez rendesen azt jelenti, hogy a kormány, de még inkább az ország, nagy bajban van...
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2022.01.14 10:09:16
@midnight coder:
A francokat se érdekli már, hogy mit csinált anno Gyurcsány. Őt se kedveltem, de már évtizedek óta nem ők hülyítenek minket. Mindenki azt hitte, ha nem ők lesznek hatalmon, akkor fogják kolbászból fonni a kerítést. Hát, nem mindenkinek! Sőt! Az emberek nagyobbik részének csak csirkeszárnyból. De azt már rögzített hatósági áron :-) A régi vicc jut eszembe, hogy hogyan tudja az egyik üzlet alacsonyabb áron kínálni a termékét! Hát úgy hogy azon az áron kínálja, csak most éppen nincs az üzletben. Nevetnék, ha közben nem hullana a könnyem.
  Nem tudunk mit mondani és nem tudunk abszurdabbat elképzelni, mint, amikor Bencsik András vagy éppen Bayer Zsolt, vagy éppen Orbán Viktor kereszténységre tanítja a pápát.  Fussunk neki még egyszer. Az aktuális őszentsége, jelen esetben Ferenc pápa a közel milliárdos taglétszámmal rendelkező…..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2021.06.09 13:37:25
@ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró:
Nem egészen ugyanez a helyzet. Én mind a két szomszéddal azonos pozícióban vagyok, tehát bármit kérdezhetek, vagy a korábbi tapasztalataim alapján, gondolhatom, hogy ki ferdít. De ebből még nem lesz nemzetközi diplomáciai bonyodalom, legfeljebb nem fog köszönni a szomszéd, akinek a fejére olvasom a disznóságát:-)
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2021.06.09 13:38:11
@vincent66: Forrás?
Már az új helyen vagyunk. És egy remek cikkel indítunk. Butaság lenne kihagyni.  Klikk ide: Az új NAT szerint a családi élet fontos elemei az alá- fölérendeltség és a termékenységtudatos szemlélet        ..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2021.02.06 09:48:14
Mindig megdöbbenek azon, amikor engem alá-fölérendeltség alapján akarnak elhelyezni valamilyen pozícióba. Én az együttműködés híve voltam és vagyok, mindenhol. Mindegy milyen pozícióban voltam, az elején a sornak, vagy a végén. Otthon , a munkahelyemen, a társadalomban. Ha még mindig igaz a jelenleg hatályos Alaptörvény, akkor:
"XV. cikk
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak."
...na, akkor hogyan lehet alá- fölérendeltségről beszélni, akár családon belül, akár bárhol Magyarországon? Vagy miért lehet(ne) a családon belül alá- fölérendeltségről beszélni? Ez azt jelenti, hogy a gyerekem csak azt teheti,gondolhatja, amit én jónak látok? És ha tévedek? Vagy ki mondja meg, hogy a családon belül ki, mit képviselhet? Netán a férjem? Miért? Vagy a fiam? Miért? Vagy én? miért?
Szerintem, ha elfogadnánk az un. nemzeti alaptantervben foglaltakat, akkor akár már most keresztet vethetnénk a magyarok jővőjére. Mert akkor azt is el kellene fogadni, hogy tőlünk vannak okosabbak, szebbek, demokratikusabbak stb. már több tíz éve, és mi, mint az utóbb csatlakozottak a "műveltebb" Európához, alá vagyunk rendelve a tőlünk hamarabb ébredteknek.
Ezt szerintem, ott se gondolják, és mi meg pláne nem. Akkor miért akarjuk a gyermekeinket, unokáinkat (rab)szolgának nevelni?
Igazából makrózni mentem a Sóstói természetvédelmi területre, de még kora délelőtt is olyan mennyiségben voltak madarak, hogy azt nem lehetett kép nélkül hagyni. Sajnos olyan különlegességek nem akadtak, mint a múltkori gulipán, vagy gólyatöcs, de szépek igen :)                    Gém nádnívóban -…..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2020.06.09 10:42:32
Alig több, mint 50 nap van hátra az önkormányzati választásokig! Nem helyi elöljárókat választunk. Az önkormányzatiság nem a vezérekről, a politikai alkukról és az ideológiákról szól, hanem arról, hogy egy helyi közösség hogyan hoz minél jobb minőségű döntéseket az őket közvetlenül érintő ügyekben.…..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2019.08.20 15:01:40
@444: Bocsánat, de ezt az általad már másodszor írt " államadósság létrejöttét és az adósságszolgálatot" nem igen értem, illetve biztos nem úgy ahogy Te akarod.
Kifejtenéd?
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2019.08.20 18:25:32
Köszönöm, én is nagyjából ilyesmire gondoltam, de azt hiszem a megoldást nem bármilyen filantróp külföldi dollármilliárdjaiban, sem a hazai újgazdagok ilyen-olyan célú adományaiban kellene keresni.
Szerintem teljesen más megoldás kellene.
Hiába az egekig repülnek a nemzetgazdasági mutatók, és várjuk hogy végre felminősítsenek minket a nyugati hitelminősítő intézetek, ha ezek a csodálatos adatok nem termelő beruházások eredményeiből származnak, hanem régi várak , fontos műemlékek újjáépítéséből, stadionokból, - ahol mellesleg drága, nem magyar sportolók viszik a pénzt- uszodákból, jachtkikötőkből, újabbnál újabb autópályák megépítésének költségeiből, hotelek, szállodák, kilátótornyok, élményparkok létesítéséből.
Nem mondom, hogy nem fontos a múltunk, és hogy nem kell megőrizni azokat az értékeket, amik nekünk magyaroknak fontosak. Csak én nem látom, hogy ebből hogy fog alakulmi a jövőnk. Illúzióim sincsenek, hogy a Beregben, vagy a Tisza mentén, vagy a Nyírségben megépített ilyen jellegű beruházások milyen kihasználtságúak lesznek. Ja, persze, ha már arra készülünk, hogy egy majdani olimpia megrendezéséhez meglegyen a kellő infrastruktúra, akkor érthető, hogy miért feccölünk ebbe ennyi pénzt. Csak az a baj, hogy a világon nagyon sok ország az egyszeri alkalom után nem tud mit kezdeni az ilyesmi beruházásokkal, plusz mintha nem is nagyon térülnének meg ezeknek a rendezvényeknek a költségei.
Az összeszerelő üzemeink is látványos eredményeket érnek el, a statisztikában is jól mutatnak a foglalkoztatási adatok (különösen, hogy néhány százezer jó koponya a fejlett nyugaton rontja a levegőt), de ha elfogynak az uniós euroforrások, akkor a stadionjainkat, kastélyainkat és egyéb idegenforgalmi látványosságunkat vajon kik fogják látogatni?
Közmunkás bérből nem igen fognak az emberek a kastélyszállókban nyaralni.
Azt is hiábavalónak tartom, hogy a fogyasztás - és az ez iránti igény -felpörgetésével (ilyen ÁFA-mellett) generálunk államháztartási bevételt. De ezzel is csak újra eladósítjuk a zembereket, és majd megint lehet elengedni a hiteleket és szidni a csúnya bankokat, hogy az árujuk (a kihelyezett hitel) ellenértékét és a teljes költségüket, sőt a hasznukat miért merik követelni...

No, szerintem azért kellene több civil kontroll, de valós, nemcsak álcivil bólogatósjánosos, hogy az ilyen esztelen költekezést, ami pillanatnyi csodákat hoz, de összességében megesszük, isszuk, ússzuk, tüzijátékozzuk (ma már minden falubanévente többször!) a jövünket, gyerekeink jövőjét.

Nagyanyám anno azt mondta: bolond az a gazdasszony, akinek a gyerekén ha nincs cipő, kristálycsillárt vesz.
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2019.08.20 18:53:17
@444: Csak röviden, mert mindig mindenről eszembe jut valami, és most már abba kell hagyjam az agymenést, mert már a holnapi napra kell készülnöm.
Az a legnagyobb baj, és most már több évtizede, hogy minden fontos, vagy fontosnak tartott pozíció politikai zsákmány lett. Én ezt nemcsak a FIDESZ-KDNP sarának tartom, benne voltak vastagon az MSZP-SZDSZ (MDF) hatalmasok is. Tudnék mesélni, de minek.
Pedig ezt is sokan úgy gondoltuk hogy ha megszűnt a szocializmus, akkor végre mindenki érdemei szerint fog boldogulni, mert pl. a vezetők kiválasztásának hármas kritériuma meg fog szűnni (iskolai végzettség-gyakorlat-politikai alkalmasság) Ha-ha, ebben is hogy tévedtünk! :-)
Köszönöm a válaszokat, minden jót!
Igazából a sólet csak a kelet-európai zsidók klasszikus étele, legalábbis abban az értelemben ahogy mi ismerjük. Ez is, mint majd minden klasszikusan zsidó étel a vallásjogból ered. A szombatnapi egyik tiltott munkavégzés ugyanis a főzés illetve a tűzgyújtás, ezért Sábátkor csak olyan ételt tudunk…..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2019.08.13 13:38:56
@gigabursch: Akkor most, hallhatsz, mert én -mivel füstölt libacombot nem nagyon tudok venni, - füstölt pulykacombbal szoktam készíteni. Így is nagyon finom.
Ne legyünk álszentek, a legtöbb utazó emlékbe magával visz egy-egy szappant, esetleg tollat a szállodai szobából. A hotelek ezzel nagyjából számolnak is, ám amit a minap egy indiai család művelt, az azért elég ritka...
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2019.08.03 12:31:01
@nick papagiorgo: Szerinted a névrokonom a hatalmas eszének és üzleti érzékének köszönheti a gazdagságát?
Már, ha tényleg az övé...
Ezt kiabálta egy  kiskamasz a társainak tegnap a Balaton-parti strandon, és azonnal értelmet nyertek az elmúlt évek itt szerzett fertőzései. A férjem évek óta minden Balatonban töltött nyár után jellegzetes bőrkiütéseket növeszt magán mellkas-szerte, amire a bőrgyógyász első alkalommal csak annyit…..
Bogdányiné dr Mészáros Ágnes 2019.08.03 12:12:22
@Balambér Kovács: tudod mit? Idd meg Te! :-)