Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SzGeza

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mérkőzések 40 százalékánál a stadionok még félig sem telnek meg és hova tűnhettek a nézők Rómából? Nem vitás, egyre rosszabb képet fest a nézőszámok alakulása a Serie A-ban. A Juventus az egyedüli, amely fel tudja venni a versenyt a német klubokkal és a rangadókon Milánóban is megtelik a San Siro.…..
Nem kellett volna sok hozzá, hogy a Szolnoki Olaj KK begyűjtse második győzelmét a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája E csoportjában a belga Spirou Charleroi ellen, ám ez nem sikerült. Pedig gazdaságilag a mérleg nyelve a magyar csapat felé mozdul el, hiszen ha hinni lehet a Belgiumból származó…..
SzGeza 2016.12.04 15:12:14
@Sportbiznisz Blog: Üdv!
Nagy örömmel fogadtam a blogot, és rendszeres követője és olvasója lettem. Jómagam az egyik nagy országos kosárlabda portál szerkesztője és szakírója is vagyok, és nem gazdasági végzettséggel, is régóta érdekel és foglalkoztat a sport gazdasági háttere. Elsősorban az európai kosárlabda a fő területem, de a honlapra (Kezdő5) író kollégák az NBA legtapasztaltabb itthoni szakértőinek számítanak, és sportgazdasági szempontból az NBA is egy felettébb érdekes téma.
Elsősorban nem az én döntési kompetenciám, de ha a későbbiekben, a kosárlabdát érintő hasonló elemzésekben esetleg a Kezdő5.hu is együtt tudna működni, az mindkét fél számára lehet hasznos.
Úgy egy hónapja, a másik nagy kosárlabda portál (BB1), készített egy összegzést az NB1-ről: www.bb1.hu/tartalom/cikk/31274_a_szolnok_utan_a_kormendnek_van_a_legnagyobb
Ha jól tudom, ők nyilvános TAO-s pályázatok számait használták, de például a Szolnoknál a személyi kiadások adatainál nagyon markáns a különbség a Ti elemzésetekhez képest.
De ez nekem (pénzügyekben)laikusként is több sebtől vérzik, és azóta is bennem van, hogy ezt egy gazdasági szakember szemével is meg lehetne vizsgálni, ezért is örültem az írásnak.
Egyébként a Szolnok által a BL-ben legyőzött (ez eddig az egyetlen sikerük) Dinamo Sassari költségvetése is legalább 6.5-7 millió euró (cca. 2 milliárd forint).
Az orosz, a spanyol, az olasz vagy a francia kosárlabda bajnokság csapatainak, akár aktuális fő gazdasági mutatóiról, vannak forrásaim, ha ezek a későbbiekben érdekelnek, vagy szükség lehet rá örömmel segítek.
üdv
Géza