Regisztráció Blogot indítok
Adatok
embalu

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Élet és halál urai 2014.03.13 07:57:39
Megszavazták a halált, majd hazamentek a családjaikhoz. Gabi is nagyon szeretett volna gyereket. Sajnos az övé már sosem születhet meg. Kedves Praxisblog!     Múlt hét pénteken temettem el, a 36 évesen elhunyt páromat, Vass Gabriellát. Ezúton is szeretném megköszönni az ő…..
 Számtalan oka van - elmondom.A borravaló korrupció, (mint már mondottam volt) az Oszmán birodalom és a kereskedőnépek idejéből ittmaradt csökevény: baksis. A bakshish perzsa szó, ajándékot jelentett eredetileg - de ma szinte az összes közel-keleti államban elvárt még olyan…..
Praxis Le is bénulhattam volna 2011.08.22 06:00:00
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis blog! Pár…..
Körülbelül 1 hónapja arra ébredtem, hogy iszonyúan fáj a bal mellem. Gondoltam elaludtam, a hátam gyakran el szoktam. Azonban csak nem múlt el, és áttapogatva csomókat találtam, gyorsan kértem is időpontot a nőgyógyászhoz. Miskolci Semmelweis kórház, a doktornőnél először…..
embalu 2011.02.27 23:57:18
embalu 2011.02.28 00:18:30
@Anti Anyag:

Szó nem volt itt önvizsgálatról! Ha jól értem a posztot, a hölgynek az nem tetszett, hogy túl gyorsan mondta ki a diagnózist az orvos. Érdekesnek találom, hogy jobban bízik egy olyan kolléga véleményében, aki órákat szöszöl ugyanazzal a problémával, majd ugyanarra az eredményre jut.

De tényleg, most mit akarsz ezzel az önvizsgálattal?

És ne aggódj, ha az én betegem lennél, pont annyi időt szánnék rád, amennyire szükségem van egy olyan kórisme felállításához, amit nyugodt lelkiismerettel alá tudok írni. Ha nyalizni akarnék, akkor meg tízszer annyit.

Most például senki nem kapna plusz perceket, mert nagyon elegem van 16 órája betegekkel foglalkozni, és még 8 óra hátra van az ügyeletből. Lesztek szívesek elérni, hogy a fizetésünkből megélhessünk tisztességesen, és majd mi sem fogjuk halálra dolgozni magunkat, és talán lesz időnk a lelketekkel is foglalkozni.

Ezen a "páciens megnyugtatása miatt is megéri" dolgon gondolkozom. Miért is érné meg megnyugtatni a pácienst? Egy radiológus általában nem is találkozik a beteggel, csak a már elkészült felvételeket leletezi (az UH persze kivétel, de az rtg., a CT, az MR mind ilyen). Micsoda tapasztalata lehet a beteg megnyugtatásával kapcsolatban! És micsoda haszna lehet egy nyugodt páciensből!
embalu 2011.03.05 11:06:14
@Dwokfur: DC, értem én :)
Egészen véletlenül rátaláltam Schobert Norbi Facebook adatlapjára. Az első reakció: azt a kurva...!!!Először is Ápdét Norbinak olyan részletes önéletrajza van, hogy az 12-es betűmérettel 4,5 oldalnyi(!) word dokumentumot tesz ki. Aki nem hiszi, annak íme:Mintha, totál…..
Sziasztok!   Olyan felháborító eset történt velem pár éve, hogy muszáj kiírnom magamból. Szenteste hat éves kislányom belázasodott. Másnapra magasabb lett a láza, felment egészen 39, 5 fokig, még a gyógyszer sem vitte le neki, így langyos ülőfürdőbe kellett dugnom az…..