Regisztráció Blogot indítok
Adatok
wes_montgomery

0 bejegyzést írt és 73 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Slash az utolsó nagy rockistenek egyike. Ő az, aki ugyanúgy beleállt a rockerszerepbe, mint Lemmy, és soha a büdös életbe' ki nem fog lépni belőle. Jó, már nem olyan vékony, mint 20 éve volt, és már nem is nagyon iszik, mióta pacemakerrel kell élnie, de ez a színpadon nem látszik…..
wes_montgomery 2013.02.08 09:54:21
@sixx: vilagos, es elnezest ha nagyon kinyilatkoztatosnak tuntem, nyilvanvaloan a kozonseg donto zomenek nagyon bejott.
Két fontos döntés született ma – és néhány további ezekből következő. Egyrészt Schmitt Pál eldöntötte, hogy nem mond le. Másrészt Orbán Viktor (és a Fidesz) úgy döntött, hogy nem szólítja fel távozásra az államfőt. Egyik döntés sem nevezhető…..
„Vegyétek szemügyre az ősi utakat, és kérdezősködjetek a régi ösvényekről: melyik a jó út? És azon járjatok! Akkor majd megtaláljátok lelketek nyugalmát.” (Jeremiás 6,16)   Húsz éve halt meg (és tavaly volt születésének százéves évfordulója) a múlt…..
RÖVIDHÍR Hihetetlen hekkertámadás érte az ötven éve tartó Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom jubileuma alkalmából a Simicska Lajos Közpénztisztasági Emlékalapítvány és a Matolcsy György Csodacsináló Intézet által szervezett történelmi emlék-rendezvénysorozat…..
Kedves Olvasó,Ha már egyszerűen nem tudtad elképzelni, hogyan lehetne még az eddigieknél is pofátlanabb Veled szemben a Kormány, nem tudtál durvábbat elképzelni, mint amiket elmúlt hónapokban tapasztalhattunk, akkor most nyisd ki a füled!Az Orbán-Kormány ma megzsarolta a magyar…..
wes_montgomery 2010.11.24 20:22:06
Update 1.0: Matolcsy az Estében azt mondta, őt meggyőzte a kormány döntése (amit részben ő hozott), és nem kockáztatja a nyugdíját mnyp-ban. Tehát enged a saját zsarolásának :)Update 2.0: Az elkobzott pénzeket a nyugdíjkassza hiánytalanítására és…..
wes_montgomery 2010.11.24 19:21:18
Hogy is fogalmazott anno Lázár János? A Fidesz a magánnyugdíj-pénztári szabályok változtatásával, az állami nyugdíjpénztárba való belépés lehetőségével megteremti az önrendelkezést a nyugdíjpénztári rendszerben.  A Hírszerző és az Index információi szerint: A…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Nem hiszek a szervezett vallásokban, csak hülyítik az embereket, akik nem képesek önállóan talpra állni – hallani gyakran a nem hívők, esetleg „maguk módján vallásosak” érveit. Esetleg hozzáteszik, hogy akinek igazi hite van, azoknak nem kell közvetítő Istenhez.…..
wes_montgomery 2009.08.31 21:38:19
@Lord_Valdez:
Ne haragudj, de nem.
A tudomány képviselőinek többsége egyetért abban, hogy Napóleon létezett. Julius Ceasar. Xerxész. Dareiosz.
Jézus egyáltalán nincs ennek a közelében sem, ami azzal együtt, hogy egy poszt-keresztény, részben még mindig keresztény világban élünk, ahol sokan szeretnék, minden forrást és segítséget megadnának a puszta emberi létezésének bizonyítékaiért, elgondolkoztató.
Maradjunk annyiban, hogy nincs kizárva, valószínű, hogy igen, stb. De az, hogy mainstream tudományos tény, az nem igaz.
wes_montgomery 2009.08.31 23:52:07
@tewton:
1,Hát, nagy szavak ezek, de most mégis leírom. Szeretnék folytonosságot vállalni a kétkedőkkel, a szabad gondolkozással, a bátrakkal. De ehhez kicsi vagyok, úgyismint egy mondatban Szókratészzel az nyilván sok lenne. Mondjuk egyszerűen azokkal, akiknek az életét akaratukon kívül befolyásolta a hit. Konkrétan a _mások_ hite.
Nekem semmi közöm ahhoz hogy ki-mit gondol a világ keletkezéséről, akármiről. Csak hagyjon lógva.

2, 2001 szeptember 11. Semjén Zsolt. Szili Katalin. Ratzinger. Ezek jelenlegi riasztó tényezők.

3, én nem akarok senkit kiírtani. Na jó, nyáron csináltam két darázscsapdát. Nincs "mi". Egyszerűen vannak emberek, és ezek között vannak ilyanok akik a saját, khmm nevezzük hitnek, szóval a saját hitüket aarják másokra ráerőltetni. Finoman és keményen. Azzal nincs gond, ha bejön Jehova tanúja, és beszéget velem, természetesen, bár uncsi, csak ha alapot érezne arra, hogy cselekedjen is velem vagy az én álláspontommal szemben.
Kis gecman megjegyzés: A vallások kiírtásában nagy szerep jut a másik vallásoknak. Pl.: sííta-szunnita.
4. hát persze, ha azt mondom egy mittomén házmesterre, akit részegesnek látok, hogy részeges, akkor tuti én vagyok részeges. Ne viccelj, cimbi.
Tóta W. Árpád írt egy karácsonyi bejegyzést egy éve, amelyben felhívta a figyelmünket az ókori Mithras-kultusz és a kereszténység közötti számtalan megdöbbentő hasonlóságra. Ha jól értem, a bejegyzés gondolatmenete kb. az volt, hogy 1. A Mithrasz-kultusz egy mese, ahogy azt…..
wes_montgomery 2008.12.25 11:23:36
@mefisto:
nézd, valóban pontosabb a te megfogalmazásod,
"Esetleges és inkoherens előfelvetésekből levont megalapozatlan következtetés.", de észre kell vegyed, hogy az enyém meg rímel az előző soromra. ;-)

A témára visszatérve, őszintén szólva az egész vita ingoványos talajon áll, tekintve, hogy nagyon erősen függ attól, hogy mit fogadunk tényeknek. Feltételezem, hogy elfogadod velem együtt, hogy a Duna létezik. Vagy ugye Gödel tétele (ja és nem elírtam, sajnos egy pont levonás tőlem, tényleg 2 d-re emlékeztem). Ha megegyezünk egy ún. általánosan elfogadott ténykészletben, amit nevezzünk "hétköznapi valóságnak", akkor sztem továbbra is áll, hogy morális tartalom, eredet és sok más szempont szerint a Biblia, a keresztény Isten, stb. teljes tévút. Pl. azért mondom ezt, mert az ótestamentum erkölcsei - feltételezem- szerinted is ellenkeznek a mai, vagy a az újtestamentumban lefektetett erkölcsökkel. De ha akarom az újtestamentumban is van erkölcsi hiba a pillanatnyilag elfogadott erkölcsökkel szemben, a császárra gondolok, ma egyenlőnek gondoljuk egymást.
De ez egy buta kitérő a részemről.
A tudászociológiát azért említettem, mert én legalábbis annak kapcsán találkoztam azzal a szerintem igaz gondolattal, hogy amit könnyedén hétköznapi valóságként elfogadunk, az nagy részben a mi kreálmányunk, van ill. lehet olyan társadalom, ahol tény, hogy a rovaroknak 4 lába van.
wes_montgomery 2008.12.25 11:26:59
wes_montgomery 2008.12.26 22:15:40
@mefisto:
nem volt érkezésem válaszolni
ezt írod:

"a kereszténység teljes tévút" Melyik aspektusa? A társadalmi összetartozás tételei, az emberi személyiség tisztelete, a jogegyenlőség, a méltányosság, a paradigmatikus gondolkodás, az autonómia, a szabad akarat elfogadása, vagy a felelős gondolkodás?

nos, nem így értettem hogy tévút, ha mégegyszer elolvasod amit írtam, akkor sztem világos, arra gondolok.
De szívesen reagálok erre is :)
A jogegyenlőség, az mondjuk nem keresztény érték. Sem az Újszövetség, sem a megvalósult kereszténység nem erre mutat. Az emberi jogok, a felvilágosodás éppen az akkor uralkodó keresztény renddel mentek szembe. Ahogy a Biblia mondja: Add meg a császárnak stb.
Itt hagynám ki életemből, pont emiatt a keresztény társadalom című víziót.
Méltányosság, ok. Attól függ persze mit értünk alatta, de ezt elfogadom, kereszténységbe befér.
Az emberi személyiség tisztelete??? Excusez moi?? Ez vicc?
a paradigmatikus gondolkodás
Ez micsoda? Dogmatikus, az keresztény. Paradigmatikus gondolkozás?

Az autonómia. Mire gondolsz? Ki autonóm? Jézus? Erdély? A császár?

a szabad akarat elfogadása
Megintcsak nem értelek. Egész konkrétan aki a szabad akaratából nem tartja be a amit isti mond, az megég. aztán tovább ég.


a felelős gondolkodás
Hát ez mint keresztény hagyomány nem annyira, de elismerem, ha a pokol ill. a mennyország van bedobva, és el is hiszed, tuti meggondolod mit csinálsz. De hogy ez mint keresztény értéket dobsz be azt simán nem tudom értelmezni.

Nos ateista értékek nincsenek, vannak liberális, szocialista, jobboldali, anarchista víziók. De ne keverjük a szezont a fazonnal, az ateizmus egy világnézet, de nem politikai világnézet. Ha valaki azt gondolja, hiszi, vallja tetszés szerint választhatsz, hogy nincs isten, ill. ehhez hasonló természetfölötti lényecske, az ateista, tökmindegy, hogy a társadalomról mit gondol.
w Temetném a munkát 2008.06.13 05:05:00
Magáról a monoki modellről (segélyt közmunkáért, családi pótlékot iskolalátogatásért) és annak filozófiájáról Csányi Vilmos leírt mindent, úgyhogy azt már nem nekem kell. Ingujjra tehát, és nézzük, van-e esély arra, hogy értelmes dolgok történjenek. Szóval a…..
Ma nem lesz külön sztrájkhírrovat, mert a tökünk tele van az egésszel, itt tessen keresni a gyors infókat. (Ennyit arról, hogy én élvezem ezt a faszságot.) Rögtön itt is egy: az NBC a lelki terrort sem veti meg, hiszen azzal fenyegetik Jay Lenót (aki nem hajlandó bemenni melózni),…..
Folymatosan frissülő post. (Alapsztori: tegnap és ma összehangolt rendőrségi razzia volt hazai szolgáltatóknál. Főként torrent/ftp-szervereket kerestek. Az egyik legnagyobb hazai torrenszájt gépét is elvitték. De néhány ártatlan webszájt is pórul járt. Ha kronologikusan…..
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
wes_montgomery 2007.04.28 01:41:51
Én csak egy dolgot nem értek kedves Árpád, mit szarozol ezen ennyit? Az összes info rendelkezésre áll ahhoz, hogy a keresztények rájöjjenek, hogy hát mégse. Vagy hogy bárki megtérjen(isten ments ;-) ).
Amiket "érvként" felhozol jópofák, kivéve ez a Jézusos dolog. Én őszintén hiszem, hogy az egész vallás egy maszlag, és hogy bár még nem tart ott a tudomány, ki lehet majd esetleg mutatni, hogy az ember természetéből adódik a létrejötte.
De azt sose merném állítani, hogy ha esetleg létezne isten (vagy bármelyik kiváló vendégművésze), akkor biztosan valami absztrakt és szórakoztatóan tömör/tömören szórakoztató formában dobná magát piacra. Én speciel ha már isten lennék, egy rózsaszín Alfa Romeót küldenék, zöld csillagokkal, prófétának, ill. lehet, hogy nem is küldenék prófétát csak táviratot, mert az olyan retró.

Pusztán arra célzok, hogy bár nekem nem-hívőnek Jézus "antropomorfizmusa" lehet egy mondjuk érzelmi megerősítés abba az irányba, hogy ez egy mese, de semmiképp sem bizonyíték. Ha lúd legyen kövér, nemdebár? Ha van Isten, kapjon szabad kezet. Jézus, Zeusz, Maradona, nekem aztán édesmindegy, röhögök az egészen így is meg úgy is. Te miért nem? Azt hiszed pont egy kereszténynek ne lennének fasza dumái azzal kapcsolatban, hogy mennyire és milyen nagyon? Ezen izmozik évszázadok óta (szent) tomi, feri, éva, klári (juci, karolina, mariiiiska rozáli, bocs).
Próbálj meg egy rajongási korszakának csúcsát élő tizenhat éves kislányt, hogy nem vesztett semmit azzal, hogy tom cruise elkelt.
wes_montgomery 2007.04.28 01:42:38
Én csak egy dolgot nem értek kedves Árpád, mit szarozol ezen ennyit? Az összes info rendelkezésre áll ahhoz, hogy a keresztények rájöjjenek, hogy hát mégse. Vagy hogy bárki megtérjen(isten ments ;-) ).
Amiket "érvként" felhozol jópofák, kivéve ez a Jézusos dolog. Én őszintén hiszem, hogy az egész vallás egy maszlag, és hogy bár még nem tart ott a tudomány, ki lehet majd esetleg mutatni, hogy az ember természetéből adódik a létrejötte.
De azt sose merném állítani, hogy ha esetleg létezne isten (vagy bármelyik kiváló vendégművésze), akkor biztosan valami absztrakt és szórakoztatóan tömör/tömören szórakoztató formában dobná magát piacra. Én speciel ha már isten lennék, egy rózsaszín Alfa Romeót küldenék, zöld csillagokkal, prófétának, ill. lehet, hogy nem is küldenék prófétát csak táviratot, mert az olyan retró.

Pusztán arra célzok, hogy bár nekem nem-hívőnek Jézus "antropomorfizmusa" lehet egy mondjuk érzelmi megerősítés abba az irányba, hogy ez egy mese, de semmiképp sem bizonyíték. Ha lúd legyen kövér, nemdebár? Ha van Isten, kapjon szabad kezet. Jézus, Zeusz, Maradona, nekem aztán édesmindegy, röhögök az egészen így is meg úgy is. Te miért nem? Azt hiszed pont egy kereszténynek ne lennének fasza dumái azzal kapcsolatban, hogy mennyire és milyen nagyon? Ezen izmozik évszázadok óta (szent) tomi, feri, éva, klári (juci, karolina, mariiiiska rozáli, bocs).
Próbálj meg egy rajongási korszakának csúcsát élő tizenhat éves kislányt, hogy nem vesztett semmit azzal, hogy tom cruise elkelt.
w Helyreigazítás 2007.04.06 05:39:00
Üzent a Buta Fiú, nyilván megrettenve a haraszti zörgéstől, hogy őt holmi tévésre cserélné a párt. Most pedálozni kell. Intelme gyorsan, nyersen ért: ők bizony beperelik az Indexet, amiért úgy kommentáltuk Orbán Viktor Tápióbicskei Beszédét, miszerint „Orbán…..
wes_montgomery 2007.04.06 23:59:50
Ez megint röhejes. Swennek abban teljesen igaza van, hogy túl sokan reagálnak zsigerből.
Nekem pl. halvány lila fingom sincs, hogy szegény ember mitől halt meg. Nyilvánvaló hogy se Molnár Lajosnak, se "pártunknak és kormányunknak" sem volt szándéka hogy a csóka meghaljon. Aki ezt gondolja, az kérem kapcsolja ki. A hiba az Ön készülékében van.
Ugyanakkor érdekel, hogy az új rendszernek van-e olyan hibája, amiből egy ilyen eset következik. Még akkor is, ha Allah már rég eldöntötte, hogy a szóban forgó mindenképp meghal, akár viszik akár nem.
Itt lenne Fideszkének a terepe, hogy mondja el nekem, eccerűnek, hogy baszod,1. ez amit a kormány csinál az szar, mert: és itt jönne egy csomó érv, példa és tanulság, 2. ezzel szemben itt a megoldás, szintén érvekkel stb.

Basszus, így nem lehet, hogy gyilkos, meg feljelentem. Hogyismondjam, engem Gyurcsány Ferenc már meggyőzött azzal kapcsolatban, hogy tud hibázni, egy erkölcstelen genya, stb. de ezt a hajunkra kenhetjük a konkrét kérdéssel kapcsolatban, vagyishogy millen is legyen akkor ez a' egészségügy. Aki itt feljelentésekkel faszol(Hódmezővásárhely polgármestere), az labdát dob a kormánynak, hogy "látjátok feleim kik ezek? Por és hamu, ezek ezek." Nincs rákényszerítve érdemi válaszokra, nincsenek érdemi kérdések.

Megint az a rosszérzésem van, hogy a kisdobos 12 pontját büfögöm fel, minden amit írtam totál egyértelmű evidencia.
w Emberarcú hüllő 2007.04.02 06:00:00
Az SZDSZ elnöke Kóka János, a végeredmény nem okozott meglepetést, legfeljebb a szoros verseny. A legitimáció ahhoz kevés, hogy Kóka azt tegyen a párttal, amit akar. De bizonyára megpróbálja. Hogy mit, arról már írtam: a Magyar Kapitalista Párt létrehozását. Kell, kell, kell…..
w Cikkcakkban egyenesen 2006.12.18 16:43:00
Előkerült a kommentekben, de persze már jóval korábban is az a kérdés, hogy ha az ember újságot ír, és ezt úgy teszi, hogy nem kíméli semelyik oldal idiótáit, akkor az vajon nihilizmus-e. Először is elismerem, leszögezem, sőt le is csavarozom: nagyon is függ a habitustól,…..
w Bélát itt ne keressék 2006.11.24 16:13:00
A Magyar Hírlap meghitt olvasótáborának azon még meghittebb szegmensét, amely a szombati számokban elolvasta, netán kereste szerénységem hevenyészett közéleti sziporkáit, ezúton tájékoztatom, hogy ne keresse tovább. A közepet jobbról közelítő lap nekilátott a jobb középről…..
w Allah cikiben 2006.11.24 16:00:00
Törökországban hőbörögnek bizonyos emberek, hogy oda ne merészkedjen a római pápa. Az ordítozó, fenyegetőző tömeg még mindig azért zabos, mert XVI. Benedek felidézett néhány archív gondolatot arról, hogy az iszlám egy eléggé erőszakos vallás. Ha van ezeknek istenük, az a…..