Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szabad európai

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Lopótökök 2008.04.17 05:45:00
Most már bevallhatom, az MSZP kataton agóniáját, a koalíciós szakadást, a nyúljellegű, dermedt reflektorbabámulást értetlenkedve figyeltem eddig. Oké, beszopták a népszavazást, tövig. A nép úgy foglalt állást, hogy ha már így kérdezik, nem szeretne fizetni, illetve…..
Szabad európai 2008.04.17 09:55:13
Kedves Tóta! Tetszik ez az írás, mert ebben van az ország agóniájának gyökere. Valóban vérlázító, ahogyan a mindent átszövő tolvajpolip jelentőségének látszatát igyekeznek csökkenteni egyesek. Ha valaki egyszer megírja ennek a pár évnek az igaz történetét, akkor rá fog találni erre a pár mondatra. (Akár magától, akár ebben a cikkben.) "Ferikém! Mert ha mi bukunk, magunkkal rántunk fél kézzel. És a narancs sarokban a Simicskák és Lázár Tizennyolcmilliók egyetértően bólogattak, nem erőltetik ők se, a földön hagyják az elejtett adut. A tolvajok sosem hoznak törvényt arról, hogy a lopásért kézlevágás járjon. Így megy ez."
Szóval ez a lényeg, tetszik a lényeglátás. (Bár bevallom, néhány alkotásától nem vagyok elragadtatva, de ezt most hagyjuk!) Ami pedig a népszavazásokat illeti: igaza van annak is, aki arra ösztökéli, kezdeményezzen Ön is népszavazásokat! De igaziakat! Például erről a kérdésről, de például arról, hogy a közpénzből fizetett bárki, köteles legyen a sajtó kérdéseire érdemben válaszolni. Mert olyankor a nép kérdez tőle. Az, akitől a fizetését kapja. De például kellene itt népszavazás az igazságszolgáltatás szerkezetéről is, mert a móri ítélet nem valami véletlen baleset volt, sajnos. Milyen lenne például egy népszavazás az esküdtszéki bíráskodásról, ahol garantáltan a hatalomtól független módon kiválasztott, "laikus" esküdtek döntenek a bűnösségről?! Lehetne továbbá népszavazás arról, hogy "kit képviseljen Cservenkáné". A "pártot", vagy a választóit.