Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vulkán Társulás

132 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mi az, amit mi európaiak tudunk az eszkimóknak nevezett népcsoportról? Grönlandon, Kanada északi részén és Alaszkában élnek. A nagy hidegben, számunkra zord körülmények között, igaz? Azonban, ha jobban utána járunk nagyon sokat tudunk tőlük tanulni, nem csak a túlélésről, hanem a düh kezeléséről…..
Számos televízió-, rádióműsor, újságcikk és könyv fűződik a 61 évesen is igen fiatalos Harle Tamás nevéhez. Amellett, hogy tanít, fontosnak tartja, hogy a tanítványok életére is hasson. Szerinte a jövőbeli célt már a jelenben megvalósultnak kell látni. A motivációjáról és a siker titkáról…..
Számodra mit jelent az őszinteség? Vajon miért füllentünk? Hogy kapcsolódik eme két kérdés a bejegyzésem címéhez? Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy Biros Levente és Verebélyi Szilvia meghívására előadást tarthattam gyerekeknek március 7-én a noszvaji Szemléletváltó programon. Ha…..
A címben szereplő kérdés az, amit elsők között feltesznek nekem, amikor szóba kerül az Életmód Tábor. Úgy gondolom, hogy ez a legjobb és leginkább helyén való kérdés ilyen esetben. Hiszen apaként számomra is nagyon fontos, hogy a gyermekeim olyan helyre, olyan közösségbe kerüljenek, ahol…..
Az Egyesült Államokban nemrégiben nagy tömeg bevonásával végeztek egy felmérést, hogy mitől félnek leginkább az emberek. A válaszok kiértékelése nagyon érdekes eredménnyel zárult, ugyanis a listán második helyen szerepelt a nyilvános beszédtől való félelem, bőven megelőzve a halált. A legtöbb ember…..
Szeretek írni, főleg, ha olyan témáról kell, amit szeretek, ami érdekel, amitől belül egy bizsergést érzek. Onnan tudom, hogy rátaláltam a tökéletesre, hogy egyszerűen megállás nélkül tudok beszélni róla. 2019.július első hete, a nyári szünet kezdete, de valami egészen másé is. Ismét megnyitotta…..
Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely:     a szomorú napokon vigasztalja,     a nehéz helyzetekben bátorítja,     a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva…..
Mi lehet az oka, hogy a társadalom egyik legfontosabb szegmense kevés figyelmet és támogatást kap? Miért az egyik lényeges terület fejlődése rekedt meg az előző század szintjén? Vajon milyen változásnak kéne történnie, hogy az oktatás, a felnövekvő generáció támogatása megkapja a megérdemelt…..
Mit tanulhat meg a gyermekem az Életmód Táborban, amit az iskolában nem? Miért ezt a Tábort válasszam egy másik szabadidős tevékenység helyett? Valóban olyan ismerethez juthat, amit a mindennapi életben is alkalmazhat? Ezek a leggyakoribb kérdések, amiket az Életmód Tábort kapcsolatban kapunk,…..
Szülőként sokszor úgy érzed, hogy csak büntetéssel tudok nevelni a gyermeked? Különösen olyankor, mikor bosszantóan viselkedik és nem akar szót fogadni? Az utolsó dolog, ami eszedbe jut ezekben a percekben, hogy megöleld? Ilyen esetekben úgy érezzük, hogy csak a szigor maradt az egyetlen hatásos…..
Szerinted a felnőtt életben jelentkező problémák nagy része honnan ered? Vajon ha az ösztöneinkre hallgatunk, akkor mindig jól cselekszünk? Ha ismerős számodra az önfejlesztés világa, vagy ha régebb óta követed a blogunkat, akkor nem árulok el újdonságot azzal, hogy a felnőttkori problémák…..
Mi az, amit mi európaiak tudunk az eszkimóknak nevezett népcsoportról? Általában annyit, hogy Grönlandon, Kanada északi részén és Alaszkában élnek. A nagy hidegben, számunkra zord körülmények között, igaz? Azonban, ha jobban utána járunk nagyon sokat tudunk tőlük tanulni, nem csak a túlélésről,…..
Neked mi az első gondolat, ami az adakozásról az eszedbe jut? Azt gondolod, hogy csak a felnőtteknek kell adniuk másoknak? Az utóbbi időben megfigyeltem, hogy az adakozás témája nagyon megosztja az embereket. Van, aki szerint nagyon fontos dolog segíteni az arra rászorulóknak. Mások szerint…..
Egy kenyai falu tanára, Peter Tabichi nyerte el az idén a "pedagógusok Nobel-díjaként" emlegetett, egymillió dollárral járó Global Teacher Prize-t, amelyet vasárnap adtak át Dubajban. Peter Tabichi természettudományokat oktat középiskolásoknak egy félsivatagos vidéken fekvő falu állami…..
Mindenki akivel találkozol – kivétel nélkül – a Dalai Láma szerint, azért jelenik meg az életedben, hogy meglásd magad benne! De mi emberek leggyakrabban inkább becsukjuk a szemünket. Attól  még a probléma ott van, hogy a fejed a homokba dugod, mint egy strucc. A tükör 4 törvénye: Minden,…..
Vajon felnőve mi lesz a kitűnő tanulók sorsa? Mennyit érnek az iskolai osztályzatok a való világban? Minden szülő vágya, hogy gyermeke kitüntetett tanuló legyen. Azt mondják, tanulj keményen, és sikeres leszel. Általában igazuk is van. Viszont nem mindig! A következőkben bemutatom neked egy…..
Hallottad már a "Mama Hotel" és a Pán Péter szindróma kifejezéseket? A két fogalom az utóbbi években kapott egyre nagyobb figyelmet és szorosan kapcsolódnak egymáshoz. Habár nem újkeletű jelenségről van szó, mégis a korunkra egyre jellemzőbb helyzeteket mutatnak be. Fejtsük ki kicsit bővebben és…..
Az életed történéseinek mindig csak az árny oldalát látod? Szerinted igazuk van azoknak, akik szerint minden rosszban megtalálható ugyanannyi jó is? Esetleg úgy is feltehetném a kérdést, hogy nálad félig üres vagy félig teli a pohár? Kezdjük egy viccel! Egy nőnek két fia van, az egyik állandóan…..
"Mi értelme van ezt megtanulni?" "Soha az életben nem fogom ezt a tudást használni!" "Nem lexikon a fejem, hogy évszámokkal tömjem tele!"  Szinte biztos, hogy valamelyik mondat már hagyta el a szádat, mikor ültél egy számodra unalmas órán. Röpködnek a fontos évszámok a történelemórán, a matekon…..
Állsz a teremben vagy színpadon, minden szempár rád szegeződik. Idegesen toporogsz, a gyomrod görcsben, a szád kiszáradt és még a neved sem jut az eszedbe. Ismerős helyzet? A legtöbb ember szabályosan retteg, ha nyilvánosság előtt kell szerepelnie. Egy iskolai előadás vagy felelés alkalmával úrrá…..
Mindenkiből csak egy van, belőled is, és belőlem is, sőt még az ikerpárok tagjaiból is. Lehet találkozol az utcán valakivel vagy látod a világhálón, aki nagyon hasonlít rád külsőleg, esetleg pont olyan a hangja, mint a tiéd. Létezik egy mondás, miszerint "mindenkinek van egy hasonmása a világon".…..
Szeretnéd tudni, hogy miért nem működik a vonzás törvénye a legtöbb embernek? Vajon milyen hatása van a bántó szavaknak a gyermeki lélekre? Mit tud adni az Életmód Tábor a felnövekvő generációnak? Ezekre a kérdésekre egy helyen megkaphatod a választ! Nagy örömmel jelentem, hogy 2019. januárjában…..
Egy évvel ezelőtt, ha megkérdezték volna ki vagyok csupán általános választ adtam volna: "Mégis ki lennék? Ember." Igen ám, de bővebben egy elveszett ember, valaki, aki túl jól ismeri a "padlót fogtam" kifejezés fogalmát. Olyasvalaki, aki utált ölelkezni, aki úgy érezte nem szereti senki, nincs…..
A fiatalok számára mi az őszinteség? Jó a kérdés? A világ változik, vele együtt mi is változunk. Így hát sok mindenben különbözünk szüleinktől, nagyszüleinktől. Miért mondom ezt olyan biztosra? Az Életmód Táborainkban megélt tapasztalataimból merítek. A generációk közötti különbséget legjobban…..
Néha úgy érzed, hogy megmozdulni sincs kedved? Vár a sok tanulni való vagy a munka, de inkább heverészel a TV előtt? Természetes dolog, hogy néha szeretsz lazulni és kipihenni magadat. Viszont, ha a lustaságod már krónikus probléma és elvonja a figyelmedet a napi teendőidről és a céljaid eléréséről,…..