Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Laura Neisz

13 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2014-ben jelentkeztem a vízilabda EB-re csapatkísérő önkéntesnek.A kiválasztást nem bízták a véletlenre: CV, motivációs levél, interjú...Egy szép tavaszi napon került sor az interjúra. Inkább vizsga feeling volt, egy hosszú asztalnál velem szemben 5 ember, azt sem tudtam, ki kicsoda.Jöttek a…..
Végre rájöttünk, hogy ne az agyakat tömjük iszonytató mennyiségű információval, hanem a szívekhez szóljunk. Feltaláltuk a spanyol viaszt: a történetek kiváló eszközök ahhoz, ha az ügyfeleid szívét akarod megérinteni. Hála a jó Istennek, az üzleti kommunikációban is kezd méltó helyre kerülni a…..
Képzeld el, hogy 200 évvel ezelőtt, egy szép téli estén ülsz a fonóban a mátkád (=pasid/csajod) mellett, és hallgatod a falu legjobb mesemondóját.  Az anyukád nem olvasott az ágyad mellett szépen illusztrált Benedek Elek vagy Grimm gyűjteményből, nem nézted a tévében a Magyar népmeséket, nem láttad…..
A jól elmesélt történeteket sokadszorra is lélegzet-visszafojtva hallgatjuk. A csapnivalóan mesélt történeteket már elsőre is unjuk.    Zeffirelli Rómeó és Júliáját az ádándi általános iskola zsúfolt, aprócska könyvtárában, egy fekete-fehér tévén láttam először. Hiába néztem meg azóta jó párszor,…..
Nagy nehezen legyűröd a félelmedet, kiállsz beszélni. “Jesszusmennyienvannak és néznek.” Torkodban dobog a szíved, és TUDOD, ha megszólalsz, remegni fog a hangod (is).     Elkezdesz beszélni. Mondod, mondod, mondod. “Essünk túl rajta.” Gyorsan ledarálod. “Phuhhh. Végre…..
Nőnap alkalmából azok előtt a nők előtt tisztelgek, akiktől rengeteget tanultam, tanulok. Teljesség igénye nélkül 3 csodás nőtől 3 csodás gondolat, szeretettel. Ez a 3 gondolat nemcsak a nyilvános élőbeszédbeli megnyilvánulásaimat, de az életemet is áthatja.    1. Ha már egyszer sztorizol, hozd…..
Agyműködésünk – avagy miért nem tudjuk irányítani az érzelmeinket?   Kezdjük egy kis anatómiával... Agyunk három fő egységből áll: A hüllőagy (vagy agytörzs) az emberi agy legősibb, legmélyebben fekvő, legprimitívebb része. Legfontosabb feladata a túlélés biztosítása. Hatáskörébe tartozik a…..
      A tévhitek falak, amelyek elzárják a fejlődésed útját. A tévhitek olyan falak, amelyekbe minduntalan beleütközöl, ha elindulsz a szereplés, a nyilvános beszéd útján. Ezzel a cikkel az a célom, hogy azon a falon legalább akkora repedések nyíljanak, hogy átférj, és haladj. Az is lehet,…..
Összeugrik a gyomrod, kiver a víz és gombóc van a torkodban, ha emberek előtt kell beszélned. Rettenetes lámpalázzal küzdesz. Soha nem fogod tudni legyőzni.   A lámpalázat soha nem fogod tudni legyőzni. Mert menet közben rájössz, hogy nem is kell. He?? Hiába szajkózza mindenki, hogy így győzd…..
Sokat írnak arról, mit és hogyan csinálj, amikor emberek előtt beszélsz. Ha azonban te is azok közé tartozol, akik könnyebben befogadják azt, aminek látják az értelmét, akkor olvass tovább. A célom, hogy megtudd, hogy MIÉRT működik, ami működik. Ebben a sorozatban kézzel fogható, lépésről lépésre…..
Életem első maratonjára készülve sokszor hasított belém a felismerés: jé, pont ugyanazokon kell keresztülmennem, mint azoknak, akik előadóként bontogatják szárnyaikat…  2017 őszén fejembe vettem, hogy futok egy maratont. De az aszfaltot nem bírom, legyen hát terep. És ha már terep, akkor legyen…..
Laura Neisz 2019.01.16 12:19:44
@Tango Libre: Köszönöm! Örülök, hogy tetszik! Hamarosan érkezik. A tangoban pedig nem csak a bugyit lehet villantani, hanem a személyiségünk is tükröződik...? ;)
Ha a beszédírási, alkotási folyamathoz keresel egy jól működő, egyszerű útmutatót, akkor a Disney stratégiát érdemes megismerned. Ha azok közé tartozol, akik nem szeretik túlbonyolítani a dolgokat, de kedveled az átlátható, gyakorlati eszközöket, akkor a Disney stratégiát szeretni fogod.    Mi az…..
  Mert abban sem lehetsz biztos, hogy valójában mit kell legyőznöd. De akkor ki az ellenség? A lámpaláz nem a tűzokádó hétfejű sárkány, amivel birokra kell menni, levagdosni a fejeit, hogy aztán a következő kanyarban a tesója, a tizennégyfejű sárkány jöjjön szembe, majd miután azt is…..
Mélyponton voltam. Se pasi, se elég munka, se elég pénz. Ugyanakkor volt még az a megbocsáthatatlan bűnöm is, hogy még mindig szerelmes voltam az exembe. Nem nagyon vettem fel a telefont még a barátaimnak sem, mert már én is untam magam, nem akartam, hogy ők is eljussanak idáig. Rossz nő vagyok,…..
Laura Neisz 2016.11.28 15:17:17