Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kemény Beszéd

4 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Közeleg a karácsony, ami azt jelenti, hogy sokunk hangulatát leginkább a meghittség és az őrület elegyeként lehetne jellemezni. Mindezt ráadásul már kezdjük is megszokni, de azért a belvárosi csinnadratta és az áruházi fények mellett sem érdemes elfeledni, hogy egy alapvetően keresztény ünnepről van…..
Kemény Beszéd 2021.12.25 21:00:33
@errorológus: A többnejűség azt jelentette, hogy egy férfihez tartozhatott több feleség, de a feleségek csak a férjé voltak, nem "prostituáltakról" van szó. Mellesleg Salamon sok felesége nem a jó végkifejletet jelentette számára, hanem épp a bukást.
Tehát a szexuális úton terjedő betegségek szempontjából a többnejűség nem jelentett nagyobb veszélyt, és maga a többnejűség pedig soha nem volt Isten terve az Ige szerint. Erről Jézus később kifejezetten beszél pl. a Máté Evangéliuma 19 fejezetében. (biblia.biblia.hu/read.php?t=1&b=40&c=19&v=0&vs=)
Rómaiaknak írt levél  13:1   1 Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek. 2 Azért, a ki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; a kik pedig ellene…..
    A keresztények (remélhetőleg ) nagyobb része hisz abban, hogy a világot - annak összes látható és láthatatlan szintjén - Isten teremtette, megtervezve annak minden apró részletét. Megalkotva a fizika, kémia és minden tudomány által megfigyelhető törvényeit, amelyek végtelenül precíz összhangban…..
Ne legyetek hitetlenekkel felemás igában; mert mi szövetsége van igazságnak és hamisságnak? vagy mi közössége a világosságnak a sötétséggel? 15 És mi egyezsége Krisztusnak Béliállal? vagy mi köze hívőnek hitetlenhez?  2 Korinthus 6:14-15 Párkapcsolat-evangelizáció? Mi ez? Nos, ez nem egy…..
Ez a blog nem azért jött létre, hogy vitaalapot adjon bárkinek is. Puszta célom, hogy megosszam az Igével kapcsolatos gondolataimat. Ahogy Jézus tökéletes és igazságot hirdető szavai a János Evangéliuma 6. fejezetében botránykővé váltak egyesek fülében, úgy én sem félek ettől - bár az én szavaim…..