Regisztráció Blogot indítok
Adatok
deuscreator

0 bejegyzést írt és 128 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tegnapi napon engem az döbbentett meg leginkább a Kelet-Ukrajnában lezuhant maláj gép lelövésével kapcsolatban, hogy miután a héten már két ukrán katonai gépet is lelőttek a környéken, a felkelők föld-levegő eszközeiről pedig nyílt forrásból lehetett tudni bőven, még…..
deuscreator 2014.07.18 13:54:20
@Marton Péter: Ne foglalkozz a trollal, minden blogon bepróbálkozik, de pont a nickjében jelölt eposzi jelző nem jön össze neki soha..

Én is a spekulációnál maradok, mert hírek ugyan vannak a témával kapcsolatban, de az információtartalmuk legalábbis érdekes.

Az a gond, hogy a mindenhonnan egybehangzó részleteket alapul véve, és a qui prodest alapkérdést vizsgálva homlokegyenest más a következtetés..

A tények(nek tűnő hírek) alapján jó eséllyel a szakadárok műve a dolog. Leginkább azért, mert az ő légvédelmük aktív a környéken és az emberi hiba a legtöbb katasztrófa oka.

A kinek áll érdekében vonalon viszont egyértelműen a kijevi vezetés áll, hiszen hatalmas erkölcsi, politikai és talán katonai pluszt jelent nekik, ha a szakadárokról be lehet bizonyítani, hogy egyszerű terroristák.

Nem hiszem, hogy a szakadárok direkt célozták volna meg a gépet. Azt is valószínűtlennek tartom, hogy black flag műveletben az ukrán hadsereg lőtt volna, mivel szakadár terület felett kellett volna végrehajtani a dolgot, túl nagy az esélye a lebukásnak és a fekete doboz rossz helyre kerülésének, ahogy láttuk is.. Emellett mindig kicsit gyanúsan nézek az ilyen állami szintű összeesküvés elméletekre: túl sok embernek kell tudnia róla, ritka, hogy senki sem árul el valamit az egészből, pláne, hogy a kijevi hadvezetés jó eséllyel rendesen meg van szórva orosz hírszerzőkkel..

A miért repültek arra kérdés teljesen jogos. Én itt is az emberi hibát tartom valószínűnek: mivel a térségben légi célokra eddig MANPAD-ekkel lőttek, bizonyos magasság felett vállalhatónak gondolták a dolgot..
KatPol Blog De igény az volna rá 2014.04.01 09:35:57
5.g & CSM & Rammjaeger83 & SchA Amint azt olvasóink megszokhatták, a KatPol mindig a közhangulat ütőerén tartja kezét. Ezért napokkal a 2014-es parlamenti választások előtt blogunk sem engedheti meg magának, hogy figyelmen kívül hagyja a megcsömörlött tömegek esdeklő hangját, akik…..
deuscreator 2014.04.02 12:46:52
A 2. sikeres forradalom is végbement Kijevben, de a hurráoptimista páneurópéer ünneplésbe belerondított Oroszország, effektíve ellenőrzése alá vonva a Krím-félszigetet és további invázióval fenyegetve, ha a frissen hatalomba került kijevi kormány esetleg valami nagyon ostoba…..
deuscreator 2014.03.04 15:13:09
@Siri Keeton: Persze, értem én, de mondjuk a szaudiaknak egyetlen telefon lett volna... Amúgy meg igazad van, az ilyenek előbb-utóbb kiderülnek.
deuscreator 2014.03.05 09:33:58
@Dr.Agunov: 56-ról: valaki írta itt az összeesküvés-elméletekről, hogy mi velük a legnagyobb baj: nagyon sok embernek kell róluk tudni ahhoz, hogy működjenek. Elég sok katonai történelmet, diplomáciatörténetet és hasonló tárgyakat tanultam, de hogy 56ot kompletten az oroszok provokálták ki maguk ellen, az valahogy nem jutott el azon szakértőkig, akik oktattak. (és bocs, de nekik kissé jobban hiszek, mint egy netes trollnak) Persze hogy volt itt is kavarás a titkosszolgálatok részéről, de elmondom megint: egy ilyen forradalmat csak akkor lehet kirobbantani, ha van megfelelő számú ember, akit fel lehet lázítani. Az ilyen ködös elméletek helyett érdemes Occam borotvájával élni.

Ukrán forradalom: szégyellném magam a nyugati titkosszolgálatok helyében ha nem lettek volna ott. Akkor sem lehet komolyan kezelni azt, hogy CIA és Moszad ügynökök tíz és százezrei lepték a el a Majdant és a többi gócpontot. Az ilyen egyszerűsítések az egyszerű emberek kedvéért lettek kitalálva és jól mutatnak egy címlapon. De a világ ennél egyrészt sokkal bonyolultabb, máskor meg végtelenül egyszerű: évtizedekig szarba se nézett népnek elege lett, és alulról szerveződve (és igen, biztosan némi külföldi segítséggel) elkergették az aktuális nyomorúságuk jelképét. Putyin pedig vagy hosszas tervezés után, vagy egyszerű opportunizmusból kifolyólag idejét látja egy erőszakos annektálásnak. És konkrétan ebben a kérdésben nem számít túlzottan, hogy az ottani lakosság mennyire szimpatizál a dologgal: mi se vonulunk be a Partiumba és kérdeztetjük meg a helyiektől, hogy nem akarnak-e holnaptól Magyarország lenni. Ez nem így működik. Az pedig, hogy instant godmode-ban, kinyilatkoztatással kommunikálsz, az se segít sokat abban, hogy komolyan vegyelek (bejött egy 2009-es sejtésed? Kúl, hány ilyet publikáltál, vállaltál? Hány volt ami nem jött be?)

A többi ömlesztve: A nyugat, mint folyamatos agresszor? Ez nem klisé? A nyílt zsidózásod nem klisé? A köcsög /nagytőke/ tudjukkik/ templomosok /NATO /USA hibáztatása minden konfliktusért nem klisé? Távol álljon tőlem, hogy tapsikoljak az USA valóban elítélendő hülyeségeihez, mint pl. az iraki-vegyifegyver fiaskó és hasonlók. De Kadafi vagy az afganisztáni beavatkozás, a kalózkodás elleni műveletek, a nagyobb természeti katasztrófák utáni segítségnyújtás amit a NATO csinál, az szerintem rendben van. A rendfokozat és országjel viselése nem kérdőjeles dolog. Lehet, hogy a delta force meg pár foggal ölő leveszi, de a többi hordja, mert muszáj és ez is így van jól. A hadsereg nem csürhe, nem zsoldoscsapat, hanem felesketett, rendszerben és elszámoltathatóan tevékenykedő hivatásos katonák csoportja. Ennek oka van, nk-i egyezmények rendelkeznek arról, mikor számítasz kombattánsnak és nem játékból hordjuk sem ezen jeleket, sem a dögcédulát, sem a missziós katonaigazolványt.

A honvédség meg a többi személyeskedés: igen, tiszt vagyok (és örülök neki, ha a "dumám" színvonalából erre következtettél, bóknak veszem. :) ), két civil diplomával, nyelvtudással, és mégis csinálom, mert szeretem. Kimentem külszolgálatra, mert tanulni akartam és nem bántam meg. Mindezzel együtt vajmi kevéssé tud meghatni egy valószínűleg még a sorozott állományból visszamaradt, feltörni képtelen legénységi állományú katona sértett okádása. Lehet, hogy pont veled szúrtak ki, lehet hogy pont előtted léptettek elő valakit, aki nem érdemelte meg, de ebből kiindulni elég sovány háttér. A haveromék ezt mondják, meg a dobálózás az ellenőrizhetetlen százalékadatokkal meg nem hivatkozási alap. Ez a sereg már nem az a sereg. A kritikád több pontjával is egyet tudok érteni, lehetne okosabban, hatékonyabban, jobban tervezetten használni, de kis pénz, kis foci. Lehet és kell is a Honvédségről vitázni, de ez nem az a poszt.

A KNBSZ-nek (a KBH már nem létezik..) meg üdvözletem, nem miattuk írok így, a nickem, emailcímem alapján simán tudják ki vagyok és vissza lehet olvasni a kommentjeimet, ritkán simogatom a HM-et vagy az MH-t..
deuscreator 2014.03.05 10:25:45
@Valandil: cui prodest?

Mi értelme lett volna? A Varsói Szerződés már biztosította a jelenlétüket. Mi értelme volt a földbe döngölni egy kis országot, amellyel gazdasági/szövetségesi kapcsolatban is voltak?

Tényleg érdekelne, mi oka lett volna az oroszoknak erre?

(70-es években RTF-es őrgy.? Na ja, a ZMNE-n nekem is volt a tudományos szocializmust esti iskolán tanult, politológussá (!) avanzsált tanárom, aki a komplett magyar politikatörténet tárgy óráinak felét a Tanácsköztársaság dicsőséges történelmének bemutatásának szentelte..)
Soha nem teljesítettük a 2 százalékos GDP-arányos befizetési kötelezettséget, talán már a NATO fekete báránya vagyunk? Vajon a katonai szövetségben is aggódnak-e a magyar demokrácia állapota miatt? De egyáltalán, minek vagyunk benne a NATO-ban? Mire jó egyáltalán ez az…..
deuscreator 2013.05.16 12:10:17
@is: A körkörös védelem nagy komolyság... A Zrínyin elképedve hallgattuk az akkor aktív katonáktól, hogy hogyan is gondolták a hadrendeket, amelyeknek ezt kellett volna biztosítaniuk.

A közgázon pedig tanított Jeszenszky Géza bácsi, tőle is megkérdeztük, hogy akkor azt hogyan isképzelték el, háát, vakarta a fejét az öreg...
deuscreator 2013.05.16 12:12:44
@kennyking: :D

Köszi a humoros választ, sorry, ha arrogáns voltam.
deuscreator 2013.05.16 13:51:43
@SontPent:

Vegyük sorra.

Az EU biztosan nem örök életű, a NATO sem, de a belátható jövőn belül jó eséllyel fennálló katona, gazdasági, politikai erőviszonyokat megjelenítő szervezetek. A forgatókönyvek, melyeket mantrázol, természetesen nem kizártak, csak annyira csekély valószínűséggel bírnak, hogy egyszerűen nincs arra lehetőség és forrás, hogy ezekkel számolva, ezekre is felkészülve fejlesszük a haderőnket. Ha erre valamilyen igazán komoly jel lesz, újra kell értékelni a dolgot. A területvédelem mára nem lehet az elsődleges szempont, pusztán azért mert sokkal nagyobb védettséget generál számunkra az, ha a NATO-ban aktív, megbecsült tagok vagyunk, mintha lecsökkentjük a missziós szerepvállalást és árnyékokra vadászunk a román határon. Az afganisztáni misszióban (és igazából mindegyikben, KFOR, EU missziók, MFO, etc,) való részvételnek pedig megintcsak a teljesség igénye nélkül azért van jópár előnye:
- olyan külpolitikai tőkét adott nekünk amit szinte semmi más (más kérdés mennyire használjuk ki)
-modern haditechnikai eszközöket és a hozzájuk való kiképzést kaptunk
-katonák ezrei tudott harctéri tapasztalatot szerezni, ami az egész állomány harcértékét növeli
-erősítette a bilaterális kapcsolatainkat több nemzettel is, akikkel együtt kellett működnünk (pl. német-magyar-usa kórház Mazar-e-Sharif-ben)

Nem, a honvédségnek nem csak a határokon belül kell az országot védenie. Ezt el kell már felejteni, erre nincs pénz. De megnyugodhatsz, a románoknak sincsen már meg igazából az a képessége, hogy pikk-pakk lerohanjanak minket.. sőőt.

A határmódosítós példák akkor sem jók, de úgy látszik ezt nehéz elmgyarázni. Nem mondtam, hogy nincs határmódosítás, azt modtam, hogy a kérdés piszkosul érzékeny és senki se szereti piszkálni. Ezért a román-bolgár kérdésben akkor lesz előrelépés, ha a két fél szépen megtárgyalja. A szomszédaink amúgy feketeöves szájkarate-bajnokok, az ilyen kiszólások a belpolitikának szólnak.
Grodin & Rammjaeger83 & SchA [FIGYELEM! Az alábbi cikk az Ön szellemi egészségére káros, még ha nem is teljesen komoly gondolatokat tartalmaz. 18 IQ alatti látogatók számára elolvasása egyáltalán nem, szellemileg kiskorú fórumfighterek számára pedig csak Seduxen + sör…..
5.g & CN & NagyH & Rammjaeger83 & SchA Tapasztalataink szerint nemcsak kis hazánkban, de a nyugati világban is népszerű tévhitek alakultak ki a hagyományos hadviselésről, elég csak az ezzel kapcsolatos közbeszédben etalonnak számító II. világháborúból eredő…..
A béketábor ogadeni győzelme után a SzU és Kuba természetesen igyekeztek elterelni a figyelmet a háború megelőzésére tett diplomáciai húzásaik csúfos kudarcáról azzal, hogy a történtekért minden felelősséget a Szomáliát magukhoz édesgető arab olajmonarchiákra és azok…..
deuscreator 2013.01.08 13:50:15
@Rammjaeger83: "ahol még tisztességes tankcsaták sincsenek." LOL!

Pedig minden pletyka, előrejelzés és jövendőmondó biztpol expert azt mondja, hogy ideje frissíteni az afrikai ismereteinket, térképeinket, franciául jól beszélő katonai hírszerző állományunkat. Így ezek a tapasztalatok pláne értékesek..
  Dicsőségre ítélve   Hogy lehetnék én a hős, amikor kétszázötven bajtársammal szálltunk partra, és csak huszonheten éltük túl?   Ira Hamilton Hayes, a pima törzsből származó indián 1923. január 12-én született az arizonai Gila rezervátumban Nancy és Joe Hayes nyolc gyermeke közül a…..
deuscreator 2013.01.02 12:21:47
@Hiryu 2,0: Persze, az értelmes vita előrevisz és a megfelelő kontextusban egy szakmai blognak feladata is a kemény kritika. Várom majd a posztot.
deuscreator 2013.01.02 23:07:11
@proletair: Értem és mostmár látom, hogy nem ez volt a cél, de ez önmagában a cikkben nem derült ki, ezért jegyeztem csak meg.

A magyar különlegesekről szóló cikket nagyon szívesen olvasnám és valóban sajnálatos, hogy ennyire titkolózunk, már csak azért is mert azon kívül, hogy kevesen vannak, szerintem ez az az hadrendi elemünk, amit nem kell szégyelni. A kommunizmus buta túlkonspitáló hagyományain kívül itt annyit tudok enyhítő körülményként felhozni, hogy amikor a "nagyok" különegeseiről szól a fáma, ott egyrészt már hagyományosan kevesebb a titok, másrészt egy sokkal nagyobb, így sokkal arctalanabb tömegről ír az adott újságíró.. Minálunk ez a pár száz érintett könnyebben azonosítható és valóban tartanak is attól, hogy nagyobb nyilvánosságot kapjanak.

Az is komoly (és káros) különbség, hogy külföldön a különlegesek bemutatása (a cikekken, etc.-n túl mondjuk szakértők, technika biztosítása filmekhez és hasonlók) a nimbuszépítés szerves része. Ott büszkék rá, hogy milyen kemény szituációkban is helyt álltak az ő fiaik. Mi viszont évek óta nem merjük elmondani a hazai közvéleménynek, hogy egy furcsa, anómiás konfliktusba, egy igazi 21. századi háborúba küldjük a katonáinkat, akik nem csak takarót meg kaját osztanak, hanem sokszor keményen harcolnak az ellenséggel.. A békefenntartós (és egyben totálisan megtévesztő) imidzshez nehezen illeszthető hozzá ez az egész téma.
deuscreator 2013.01.03 09:39:30
@Rosszindulatú Vászka: @proletair:

Na igen, a HM és vezetése.. a miniszternek szerintem nem kell feltétlenül szakpolitikusnak lennie, az ő feladata sokkal inkább a kormányon belüli focizás és azt szerintem nem csinálja rosszul. Az államtitkárokon sokkal nagyobb a hangsúly amiben vegyes a helyzet, van kifejezetten felkészült és más is (lásd itt: index.hu/belfold/2012/09/08/olyan_reszeg_volt_a_vezerkari_fonok_hogy_lemondott/ ). Szerintem a jelenlegi katasztrofálisan alulfinanszírozott Honvédség erején felül teljesít (még egy darabig), aztán meglátjuk mi lesz. Ez is csak olyan, mint a politika, van egy generáció, amelynek még ki kell tisztulnia a rendszerből. A hadsereget a világon szinte mindenhol gazdasági érdekektől vezérelve használják, mi ezt még nem nagyon tudtuk elkapni.. (csak gondolj bele, ahogy egy kormányülésen, ahol meg akarják vágni a védelmi költségvetést, a miniszter elő tudna húzni egy kimutatást, hogy Koszovóban hány magyar cég vett részt az újjáépítésben, hogy Mazar-e-Sharifban EU és US pénzből mi csináltunk vízvezetéket, hogy a Gepárd immár 5 éve egy hadszíntéren van és most rendeltek belőle 10000 darabot és ez mennyit hoz a költségvetésbe..). Kell a "hazámat szolgálom", én hiszek is benne és jó is erre alapozni a morált és vezetést alegység szinten, de ennél messzebbre kell látni.

Vászka: a TEK annyira könnyű célpont, hogy kicsit már sajnálom is őket.. Nekem az eddigi csúcs a testőrből lett főstratéga kiültetése a három véletlenül hazakeveredett zsoldos mellé, akiket még jó eséllyel segítettünk is kijutni, hogy támogathassák az összes szövetségesünk által mélyen elítélt szíriai diktatúrát.

A piszkosnagy letargiával és rohadással csak részben értek egyet, van ami épül-szépül és egyelőre kitart a fanatizmus és hazaszeretet az állomány között. Egyelőre. A Zrínyiről meg annyit, hogy gyakrabban hirdetnek meg valami reformot és átalakítást, mint más egyetemeken szakkolis bulit. Úgy nagyon nehéz oktatni és nevelni. A Hungária úton lévő campus szerintem nem olyan gáz (már ha bementél, mert kívülről igen para), inkább csak zsúfolt, a Ludovikás terv pedig papíron egész jól néz ki.
Egy ausztrál esküvői zenekar így nyomta el a legendás Metallica-slágert egy bulin, és milyen jól tették. Nekünk meg marad Szintiboj és Ilonka. ..
deuscreator 2012.12.23 18:24:39
www.youtube.com/watch?v=OBmM79YadYM

Eredeti éneksávval...
Marton Péter Mi köze lehet egymáshoz az alábbi képen egymás mellett (balról jobbra) felsorakoztatott Szamír Kuntarnak, Julian Assange-nak és Abdelbaszet Ali Mohamed al-Megrahinak? Mi közük lehet nekik, mindannyiuknak az azeri Ramil Szafarovhoz? Kicsit kanyargós lesz, de kifejtem. 1.…..
deuscreator 2012.09.04 11:47:16
@Link Elek: Hopsz, kell még egy kávé, sikerült magamnak válaszolnom... szóval fentebb. :-)
deuscreator 2012.09.04 13:33:28
@Marton Péter: Jajj, Huntington, persze. A Katona és az Állam a ZMNE-n majdhogynem a Clausewitz-életmű melletti helyen volt...

Én maradnék az objektív kontroll kérdésénél e témában, hiszen más az, ha egy alapvetően rasszista katona elkövet egy ebből fakadó bűncselekményt és ezért a társadalom egy része ünnepli (de persze a hadbíróság elítéli) és az, hogy itt az objektív kontroll bukik meg, mert a társadalom közös morális minimumába simán belefér ez a gusztustalan, emberhez, katonatiszthez nagyon nem méltó tett. Így pedig a politikus megy a szavazatmaximalizáló, populista irányba (bár valószínűleg tényleg helyesnek hiszi a döntését..).

De persze helytálló a te meglátásod is: az egész társadalom leképeződése a hadsereg is, méghozzá, (tetszik-nemtetszik) annak az agresszívabb része. Így sajnos nem meglepő a hős státusz és a kifordult lelkivilág sem.
deuscreator 2012.09.04 13:49:08
@kComa: na igen, kis hazánkban rengeteg "Captain Hindsight" él (a South Park egyik legendás vendég-karaktere, érdemes rákeresni).

A hiszti nagy része természetesen mesterséges, az ellenzéknek mindig jó egy kis korménytaposás. A külföld reakcióit is hasonlóan kell értékelni, az újságírók hajlamosak egyszerűsíteni és az egy-egy országról jövő híreket akkor is az adott országról alkotott képükbe illeszteni, ha az adott hírnek éppen semmi köze nincs ahhoz. Azaz: akinek tetszett a kormány elmúlt két évben nyújtott teljesítménye az úgy, akinek nem, az emígy magyarázza majd.

Az örmények, azeriek pedig belekeverik majd az USA-t, az oroszokat, a törököket, a Mossad-ot és mindenkit aki csak eszükbe jut, ha épp' hasznosnak tűnik PR szempontból (lásd a már tárgyalt szakértőt fentebb).
A szerkesztőség a tavalyi és tavaly előtti sikereken felbuzdulva idén is író-olvasó találkozót hirdet, ahol egyben blogunk 5. születésnapját is méltó körülmények között megünnepeljük. Helyszín: Budapest Dátum: 2012. szeptember 1. (szombat) Szokásunkhoz híven első…..
deuscreator 2012.08.06 10:13:11
+1
deuscreator 2012.08.11 11:19:34
Külpraktika Viktor But ügye 2012.04.09 07:42:00
Marton Péter Még a múlt hét fejleménye, hogy az elvileg tádzsikisztáni születésű poszt-szovjet fegyverkereskedőt, Viktor Butot (a képen balra) egy amerikai bíróság huszonöt év börtönbüntetésre ítélte. Thaiföldön tartóztatták le, 2008-ban, ahol annak idején az amerikai…..
A kommentekben folytatott viták során szóba került már itt a blogon is a nemzetközi fejlesztési és segélyszervezetek és a katonai/biztonsági magáncégek (PMC-k/PSC-k, pontatlanabb ámde romantikusabb megfogalmazással élve zsoldoscégek) közötti, időnként furcsának ható…..
deuscreator 2012.03.21 09:40:52
@Rammjaeger83: Ott a pont..

Bár ez egy elég nehezen eladható gondolat lenne a nemzetközi közösségen belül.. :-)
deuscreator 2012.03.21 10:19:04
@Rammjaeger83: Hát, a nulla infrastruktúra már nem teljesen igaz.. A Bagrami támaszpontot csak egyszer láttam, de megdöbbentő volt a méret. A legtöbb tábor pedig úgy épült, mintha még évtizedekig ott akarnánk lenni (a német tábor Mazar-e-Sharifban remek példa erre: minden vasbeton és páncéllemez, mocskosnagy reptér, ROLE3-as kórház, a tavaszi esővíz elvezetésére szolgáló speciális csatornarendszerek (!!!) és folyamatosan bővül még most is: tuti nem pár évre építették).

Nem a legjobb hely erre, ezt aláírom, de ott van a szomszédban, legitim módon ott vagyunk, kialakult ellátási láncok vannak... Azért vannak előnyök is.

Másrészt nem csak az erőkivetítésre gondolok, hanem pusztán arra is, hogy egy káoszba fulladó Afganisztán nem hatna jótékonyan az amúgyis legendásan stabil pakisztáni vezetésre sem (és attól meg a Jóisten mentsem meg minket, hogy valami durva válsághelyzet során a nukleáris fegyverek indítási joga a hadszíntéri parancsnokok szintjére kerüljön vagy hasonló..).
deuscreator 2012.03.21 21:23:44
@Rammjaeger83: Nem, egyáltalán nem tévedsz. De azért: "the more the merrier..", másrészt Afganisztánban már jelen vannak a szövetségesek is. (plusz közvetlen szárazföldi határ az említett országokkal).

És megint jelezném: nem csak az erőkivetítésre gondoltam, mint az afganisztáni jelenlét egyik okára, hanem általában arra, hogy az afganisztáni jelenlét stabilizálja valamelyest a dolgokat (és igen, persze, egyben az instabilitást is elősegíti, ahogy az első kommentemben említettem).
Folyt. pár nappal ezelőttről... A minap veteránok előtt léptek fel az iowai Des Moines-ban Newt Gingrich, Rick Santorum és Rick Perry elnökjelölt-reményesek. Utóbbi a saját felszólalásában a tajvani F-16-osok ügyére is kitért, kicsit erőltetetten keresve valamilyen fogódzót az…..
deuscreator 2011.12.14 13:40:14
@milliliteratura: nem. Ha classified volt az eredeti szó, az csak minősítettet jelent. Más kérdés, hogy amíg a minősített nálunk csupán jelzi, hogy az adott anyag rendelkezik valamilyen minősítéssel, ez az angol (NATO) rendszerben már konkrét minősítési szint (logikusan az Unclassified felett, ami szintén egy szint és nem terjeszthető szabadon.. :-D ).
deuscreator 2011.12.14 14:11:51
@milliliteratura: Na igen.. a classified-ot és az unclassified-ot mint besorolást amúgyis érdekesen használják. Az utóbbiból például a NATO Unclassified anyagoknál példul általában van még valamilyen klauzula (pl. Releasable to PfP vagy a legszabadabb, a releasable to Internet), ami végképp eldönti a szintjét/betekintésre jogosultak körét - önmagában azt jelenti, hogy nem terjeszthető a NATO szervezetén kívül. Sima NATO Classified-ot még nem láttam saját szememmel, de létező kategória, gondolom, ott is van még kiegészítő rendelkezés, már csak azért is, mert az angol verzió is utalhat általánosan az "szabadon nem terjeszthető" anyagokra.

Na, ezt kitárgyaltuk szépen. :-D
deuscreator 2011.12.14 14:26:42
@Link Elek: Hja' ha ez ilyen egyszerű lenne... (�akkor mi van az ATOMAL szintekkel, a kieg��amp;#337; rendelkez�kkel �a m�eml�tt unclass anyagokkal??)
Korábban már megjelent a blogon egy cikk, ami azt ecsetelte, hogy a vallást belekeverni a modern háborúkba nem feltétlenül szerencsés dolog. Akkor ez a téma a COIN kapcsán jött elő, most viszont a hadviselés másik végletébe, a nukleáris fegyverekhez ugrunk. Ha az atombomba és…..
"Iranian terror in your land American weapons in my hand Kneel to no one in my way Blow off your head when you start to pray" (Fearless Iranians from Hell) ...avagy a nagy ho-ho- lebuktatott iráni merényletkísérlet-hoax . A vád szerint Manssor Arbabsiar, iráni-amerikai állampolgár, büntetett…..
deuscreator 2011.10.26 13:03:35
@Kullancs1983:

Persze, mondhatjuk, hogy amiről írok egy külön, kivétel-erősíti-a-szabályt dolog. De hát nem az volt. Az általad említett halálbiztos jelentéseket, etc.-t már akkor is elég sokan megkérdőjelezték. Gondoljunk csak a Plame-leak botrányra vagy az EU egyes országainak vonakodására. Utólag meg felborult az egész bili.

A nem fejeztük be a dolgot 91-ben már sokkal jobb alap (hiszen az eredeti , háborút lezáró ENSZ BT határozatot csavarta ki végül az USA a háború indoklásához..), de annak is az lett volna a követelménye, hogy Saddam tudatosan megszegje az embargót és a többi tilalmat, amit nem sikerült rendesen bizonyítani.

Ettől még nem élek álomvilágban, tudom, hogy a WMD-s téma a valódi okok között valószínűleg nem szerepelt a top 3-ban ( ami tetszőleges sorrendben az olaj, az olaj és az olaj, utána talán a geopolitikai indokok), de attól még csúnya és elgondolkodtató precedens, hogy enniyre könnyű háborút indítani.. (akármekkora war nerd-ök is vagyunk :-D )

Ha arra írtad, hogy ez az ügy kevés, hogy a mostani dolog szolgáljon casus belli-ként Irán ellen, ez ahhoz tényleg kevés..
deuscreator 2011.10.26 13:42:38
@Kullancs1983: Ja, sorry, akkor tiszta a dolog. Persze, ennél azért Irán produkál keményebb okokat is teljesen magától is.. :-D
Blogunknak már az alapításkor deklarált célja volt a médiában megjelenő, háborúkhoz és konfliktusokhoz kapcsolódó, az elmebaj határát súroló "szakértői vélemények" elleni fellépés (lásd "Fassság!" rovat). Sajnos sokak szerint a biztonságpolitika olyan, mint a magyar…..
deuscreator 2011.10.26 09:03:14
index.hu/kulfold/2011/10/25/szetszerelik_az_utolso_amerikai_atombombat/

Hehe, hát persze, az uccsó amerikai bomba is leszerelésre kerül, ahogy a cím is állítja...
by CN & Rammjaeger83[Figyelem! Mai témánk a modern kultúrmocsok. Aki a zenehallgatás terén nem adja alább Mozartnál vagy a dzsessznél, annak javasoljuk, hogy ne is olvassa tovább a posztot.]Az USA nem rég emlékezett meg arról, hogy immáron tíz éve folyik a háború…..
A szerkesztőség a tavalyi sikeren felbuzdulva idén is meghirdeti az író-olvasó találkozót, avagy közismertebb nevén Katpol-blogbuli hadműveletet! Kitűzött cél: Az ellenséges alkoholtartalmú italok felszámolása, továbbá felhőtlen szórakozás. Helyszín: Budapest Dátum:…..
Az 51-es körzetről szóló poszt után volt egy szavazógép. Ebben bárki szabadon szavazhatott úgy, hogy nem kellett tartania a FBI-tól vagy a CIA-tól, sőt, még a Szalai-kommandótól sem. A szavazás eredményeként kiderült, hogy az olvasótábor alapvetően három nagy részre bontható. 30% szerint nincs itt…..
deuscreator 2011.07.28 12:45:28
@Titus Pullo Urbino: Dehogynem látszik.. Meg az is, hogy bizonyos hadurak területeire nem megyünk. Meg bizonyos jól termő völgyekbe se nagyon..

Amúgy a tálibok se voltak szentek és ők sem tudták teljesen megfogni a dolgot, nem volt nulla a kivitel akkor sem, egyetlen évig sikerült jelentősen visszaszorítani, de addig azért rendesen lefölözték ők is. Szerintem csak azért ment az egész, mert rájöttek, hogy a termelés nagy része nem náluk, hanem a haduraknál van, akik addig követik a rendszert és addig vallásosak, amíg az nekik megéri..

A mai kivitelről: az ötlet zseniális: kiviszek x tonna hadianyagot, visszafelé meg nehogy már üresen jöjjön a c-17.. Aztán az árut bődületes extraprofittal adom el és még a black ops-ra is jut!
A zsidó naptár szerinti Adar hónap hetedik napja minden évben kiemelt fontosságú az izraeli hadsereg számára (is). Ekkor van ugyanis Mózes próféta halálának évfordulója. Miként Mózes sírhelyét is csak az Úr ismeri, Izraelben ezen a napon emlékeznek meg azokról a katonákról, pilótákról és…..
deuscreator 2011.07.14 10:34:05
@CyberPunK: Történelmi hős, legenda, amit akartok. De miért fáj ha valakit, aki szolgálatteljesítés közben veszti életét egy háborús területen, hősi halottnak hívunk?

De a posztnak nem ez a témája, riszpekt a szerzőnek, a tengerészek meg nyugodjanak békében.
Mostanában egyre többször hangzik el: a videojátékok elértek a társadalmi elfogadottság egy olyan szintjére, hogy senkinek sem kell szégyenkeznie a hobbija miatt. Nos, úgy tűnik, azért még akadnak kerékkötők - a lenti videóból 2:11-től kiderül, hogy Amerikában is vannak olyan…..