Regisztráció Blogot indítok
Adatok
watcher

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Légy ostoba! 2007.04.27 04:00:00
Hitről, halálról, Jézusról. Őszinte, feltáró jellegű. Sine ira et studio. Bántó szándék nélkül, eredetileg az El Mondo című underground keresztény újság számára készült. Viszonylag hosszú, úgyhogy itt egy nyomtatható változat (kommentek nélkül). Nem szoktam ingyen…..
Mindenek előtt szeretném leszögezni, hogy nem értünk egyet minden pontjában sem az orosz állásponttal, sem a cikk írójával. Magyarországnak vitathatatlanul szüksége van a gázforrásainak diverzifikációjára.  De azzal a ténnyel, hogy Gyurcsány éppen Moszkvában - ráadásul…..
watcher 2009.03.12 10:00:44
@winston01: de azért tudod, mire mondtam? :D:D:D

Félre a tréfát: miért kell fenyegetőzni me beszólni folyamatosan és miért kell koldulni a másk irányba?

Belénk törlik a lábukat, és nem azért, mert megtehetik, hanem mert hagyjuk és mert indokot adunk erre.
Fognánk be a szánkat és végre a "megbeszéljük, hogyan tárgyaljuk meg a megoldások megbeszélését" hülyeség helyett tennénk ezért az országért.

900-tól 1550-ig nem azért voltunk közép-európa vezető állama, mert beszóltunk mindenkinek, hanem azért, mert tettük a dolgunk.
(Az már más tészta, hogy cserben hagytak minket a nyugatiak, mert máshogy nem tudtak volna legyűrni, és ezt nyögjük talán azóta is)

Most is tenni kellene. Ha EU nem akar segíteni? Semmi baj. Szedjük össze magunkat és ne azokat sápoljuk, akikből az orzság áll.
Ha az oroszok elzárják a gázt? Nem kell nekik nyalizni. Legközelebb majd máshogy üzletelünk velük. A Naqbuccoról meg enm is kellett volna szólni. Szépen "csendben" építeni (hehe, már amennyire lehet), aztán pár év múlva egyre kevesebb gázt venni a szomszédtól. Akkor majd fogták volna a fejüket....későn.
A Deák tér forró hely faji identitás szempontjából. Itt zsidózta le egyszer ordítva egy ellenőr a Homár egy barátját, aki a világon csakis a zsidókra jellemző módon szakállt visel. És itt teljesít szolgálatot egy másik fajkutató szakember, aki olvasónk, Szilvia, és még…..
watcher 2009.02.24 15:05:19
Egyetértek az előttem hozzászólók zömével - már akik felismerték a lényeget. Akik meg nem, azoknak szólok:
A BKV szolgáltatást nyújt, a fuvart VÁSÁROLOD meg. Ha nincs pénz, ne menjél.

Ennek ellenére mennek, mint ahogyan lopnak a boltban, lefölözik a gázolajat, a búzát, a kukoricát, az irodista hazavisz a tollkészletből, a netről privát dolgokat tölt le magának a cég pénzén, a buszsofőr elviszi egy megállót az ismerősét, lehetne folytatni.

Ahol valamit el lehet síbolni, ott meg is történik. Ez erkölcs kérdése. Hogy tudunk-e egy lépéssel előrébb gondolkodni. LÁTOD-E, HOGY HA SUMÁKOLSZ, AKKOR SZARKUPACOT ÉPÍTESZ AZ ORSZÁGBÓL, AMIBE MAJD GYEREKET NEVELSZ?
Hé! Magyar! Mi legyen a gyereked? Király a koldusok közt, vagy koldus a királyok közt?
És mutogatsz-e másra, mert nem olyan, mint te? Hát nem tudtad, a teremtő szereti a változatosságot!

És amikor sérelem ér, akkor ugye jogos erővel élni. Persze, a tolvajnak vágjuk le a kezét. A bliccelőt, mert nem kézzel lop, szúrjuk le, hátha odaszalad a kés, amivel lopott. A Szívébe.

És a gyilkossal mi legyen? A tolvaj kezét levágó, beképzelt pökhendivel, aki azt hiszi, dönthet és ölhet, mert jogában áll? Ez nem fasizmus-e?

Ti egy mérleg két oldalára tettétek azokat, akik valójában egy serpenyőben vannak. Mert nem különb az, aki engem lop meg amikor bliccel, mint az, aki az én pénzemen raboskodik, amikor öl. Az én szememben nem különb. Mindkettő tőlem lop.
ÉN A PÉNZEMET NEM EZEKNEK SZÁNTAM, hanem oda, ahová való. Diszperzitre a tótkomlósújfalusi iskola falára, meg játékra a gyereked ovijába.
Sztrádára, hogy bemehess dolgozni, hogy erősödjön a hazánk.

Na, akkor kérdezd meg magad, levágnád-e még a tolvaj kezét? Igen? És hol a tolvaj?
watcher 2009.02.25 10:43:51
@Pakito:
Visszaolvastad, ugye, ami írtál?
Ölni akarsz, mert úgy gondolod, valaki bűnös?
Isten kimentette Lótot Szodomából - ő meg tudta tenni, hogy kiveszi az ártatlant a bűnösök közül. Ha mi is megtudjuk tenni, akkor talán egyetértenék veled, a bűnös vesszen, de nem tudjuk.
És miért végletekben gondolkozol?
"akkor mond mit csinaljunk a tolvajjal? simogassuk meg a buksijat, hogy ezaz kisfiam, csak igy tovabb?" Nem kell ölni, pusztítani mindet. Jó alaposan re kell habilitálni. Menjen kényszermunkára például. 80 évvel ezelőtt bevált, mehetne most is. Nem börtönszakmát meg börtönmunkát végezni, amiért azután még pézt is kap, hanem a büntetése legyen az, hogy dolgozza le a 100szorosát annak, amit lop, csal, bebűnöz.

Nem csak a gonosz munkálkodik ám ezen a világon, vannak más erők is. De az erőszak csak félelmet szül, abból pedig előbb-utóbb újra erőszak lesz. Ha erőszakkal nyomod el őket, akkor jogalapot kreálsz nekik az újabb erőszakhoz, hiszen fenyegetett helyzetben mindenki jogosnak érzi, hogy erőszakkal lépjen fel. Tenni kell, de nem kell rögtön a végletekig elmenni.
A pedofilos-gyilkosos részhez viszont nem fűzök kommentet. Aki nem menthető... ;)
"Tibor az újkori magyar polgár archetípusa. Ami különlegessé teszi az az, hogy munkáinak során sok emberrel kerül kapcsolatba, veleszületett nyitottságának, igazságérzetének, rendkívüli megfigyelőképességének köszönhetően hozzávetőleg 100 szociológus ismeretével…..
E heti pechvogelünk Péter, aki bedőlt a reklámnak, így valami leírhatatlanul gusztustalan habot nyomott a torkába. Az eredmény: azért nem horkolt, mert hányt helyette. A Homárnak kifejezetten tetszik a szer hatásmechanizmusa, miszerint a horkoló embert gusztustalanná teszi önmaga…..
A Westend City Center belső hőmérsékletét 26 Celsius fokról 20 fokra csökkentik az orosz gázcsapok elzárásának következtében – „robbant” a hír tegnap. VÉGRE! Hihetetlen, hogy az oroszoknak el kell zárniuk a gázcsapokat ahhoz, hogy végre lejjebb vegyék a…..
watcher 2009.01.08 15:05:45
@fodorb: na de a tartós 16 fok alatti munkavégzés, pláne, ha pénztárban ülsz (pl.) nagyon káros az egészségedre. Nem véletlenül hoztak erre törvényt nálunk is...

www.erg.bme.hu/emania/2001/vasaspinter/Rendeletek/26-1996_elemei/26-1996.htm
Mi még macskát így küzdeni sosem láttunk, izgulva röhögtük végig ezt a fél percet a függönykarnison, közben meg irigyeljük a cicát, hogy egy tollas portörlőért is így tud lelkesedni és harcolni...
Endréék egy savanyú gyorséttermi kalanddal gazdagodtak Bécsben a halott tengeri állatokat terjesztő Nordseeben. Mindegyikőjüket lehúzták a számlán kamu tételekkel és még vissza is rosszul adtak. A hely tulajdonosa szerint csak visszakapják a magyarok, amit másokkal csinálnak: Az…..
Be kell valljam, amikor George Bush keresztes hadjáratról beszélt Irakban, úgy gondoltam, hogy csak elmés szóvirágról van szó. Azt hittem, épeszű ember nem gondolhatja komolyan, hogy a keresztény fundamentalizmus jegyében áll neki leöklözni az iszlám fundamentalistákat. Most…..
watcher 2008.07.09 15:38:51
Wita Joe:

meglehet, sajátosan értelmezik azt a részt. (ha megértem őket és az értelmezésöket, nem jelenti azt, hogy egyetértek velük!)
a "Ne ölj! (2Móz 20,13 vagy 5Móz5,17)" parancsolat az eredeti értelmezés szerint arra vonatkozott, hogy SEMMILYEN INDÍTTATÁSBÓL NEM SZABAD ÉLETET KIOLTANI, kivéve, ha védeni akarod saját vagy szeretteid életét (azaz reagálsz egy bajra és az vezet valakinek a halálához). Ez a keresztény kultúrában Jézus tanítása nyomán formálódott "ne pusztíts" értelművé - például amikor a farizeusokat is "kiosztotta", amikor a legfőbb parancsolatról faggatták. ("A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felebarátodat, mint magadat." Mát22,39 vagy "A második pedig hasonlatos ehhez: Szeresd felabarátodat, mint magadat. Nincs más ezeknél nagyobb parancsolat." Márk12,31)

Amúgy pedig a vallásban, mint intézményben elveszik a hit személyes élménye és a hit általi bölcsesség az egyénben, átadva a helyet a közösségirányító dogmának; kikopik az értelem a parancsolatok mögül és a nyáj csak tapos előre, mert be kell tartani a parancsot - megfeledkezve arról, hogy a parancs van az ember szabadságáért és boldogságáért, nem fordítva. Amikor nagy méreteket ölt már ez a dolog, akkor megjelenik a vallási fanatizmus, a dogma szolgai követésének azon formája, amikor bármire rávehető az egyén az adott vallás nevében. Bármelyik hitet vizsgáljuk, mind ezt az állapotot akarja elkerülni és bármelyik vallást nézed meg, mind eléri ezt. Nem volt olyan próféta, apostol, küldött, tanító, aki ne akarta volna ezt elkrülni.
Korunkban két vallási fanatizmus csap össze, miközben a hívők fizetik meg ennek árát.
Ez egy állandóan visszatérő történet, amelyet alighanem még sokáig lesz alkalmunk élvezni. A vízzel hajtott autó – a lebegő autóhoz vagy a rák gyógyszeréhez hasonlóan &ndashl már valamiféle technológiai ikonná vált. A különbség csak annyi, hogy vízautót sohasem lesz módunk látni, mert…..
watcher 2008.06.25 10:34:29