Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tibi24

21 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 2023.december 25. a dátum. A karácsony idén elég szokatlanul telik: elkaptam valami taknyos, köhögős nyavalyát, majd sikerült feleségemet is jól megfertőzni vele, így a családi ebéd idén a részvételünk nélkül zajlik. Az e30 hosszas és kimerítő helyretákolásáról egész video sorozatot készítettem,…..
Az idei "szezon"  korántsem kecsegtetett túl sok jóval, már ami a hobbiautózást illeti. Bár a lehetőségek ismét adottak, rendezik a versenyeket, tartják a nyílt napokat a versenypályákon, közben a pénzügyi helyzet alapvetően komolyat romlott, sokkal drágább az élelmiszer, drágább az üzemanyag,…..
Veseelégtelenség E30 motortér 2022.08.16 14:44:52
Augusztus eleje. Végre nem volt 40 fok árnyékban, megjött a kedvem egy kis csavarozgatáshoz. A motorteret valamikor nyár elején kicsit átmostam brigéciollal, benzinnel és a kerti slaggal (igen, ezeknél még lehet ilyet :D), ha hozzá kell nyúlni, akkor ne legyek már attól is retkes ha ránézek. Itt-ott…..
Több mint négy éve írtam az első blogot akkor még a piros dízel E30-ról, és annak apróbb "rendbehozataláról". Maga az autó pedig már több mint tíz éve van nálunk, sok-sok élményt köszönhetünk neki. Számomra az autó mindig kicsit többet jelentett puszta eszköznél, vagy tárgynál. Kicsit egyfajta mobil…..
Veseelégtelenség Racsee 2022.06.07 18:33:32
2022. májusában járunk. Tavaly már több alkalommal kilátogattam olyan helyekre, ahol nyugodt és kvázi legális körülmények között lehetett élvezni a keresztben autózás műveletét. Következett az ősz, beharangozták a monori M Ring megnyitását, év elején induló amatőr gyorsasági versenyekkel. Valamikor…..
Veseelégtelenség M44B19 Motorjajj 2022.01.27 14:10:57
2021 nyarán történt egy motorfelújítás / javítás sógorom autóján, ami egy facelift utáni 318ti, M44B19 motorral. Erről lesz szó ebben a bejegyzésben.  Forró nyári nap volt, munkahelyemen voltam, csörgött a telefonom. Öcsi sógorom a vonal túlsó végén: felforrt a víz, nem indul az autó, hülye…..
Következzen egy kis tech írás. A compact felújítása során sok minden kimaradt, idő és pénz hiányában. Másfél éve került vissza forgalomba, azóta is sok apróságot sikerült kijavítani , azonban az esztétikai dolgok háttérben maradtak és igazából ott is van a helyük ezen autó esetében :D. Sose lesz…..
Figyelmeztetés!  Ez most nem egy szerelős bejegyzés. Nem lesz szó csavarokról, rozsdáról, olajról és rézről. A mostani írás témája a közlekedés. Nettó saját vélemény és tapasztalat, valamennyivel kevésbé balkáni formába öntve, mint ahogy hirtelen haragomban szóban fogalmaznék és semmi…..
Rég írtam a kis kék veszedelemről. Meg úgy általában is rég írtam bármit is. Mint ahogy az előző bejegyzések képein több helyen is látható volt, az autókat viszonylag mostoha körülmények között javítgattam, tákolgattam mindig, poros, vagy éppen saras kocsibejárón, dimbes dombos felületen emelve,…..
Augusztus elejét jelzi a naptár, a kombi E36os, a 318TDS immár június eleje óta csatasorba állt, ingázik a feleségem munkahelyére, húzza az utánfutót, illetve azt a kevés kirándulást is benne ülve tesszük meg. Megcsináltattam a klímáját, a szokásos "csak tölteni kell" klisé ezúttal igaznak bizonyult…..
Veseelégtelenség Vegyünk kocsit! 2021.05.07 20:26:08
Voltunk kipróbálni a hevesi "tanpályát" :) Nagyon király volt, nagy nagy köszi az üzemeltetőknek, hogy fáradságos munkával ilyen helyet és lehetőséget biztosítanak a magunk fajta tevékenységeket szívesen folytató személyeknek! A bejegyzés azonban nem erről fog szólni. A téma örök klasszikus,…..
Az a "jó" abban, hogy két blog bejegyzés megírása között eltelik több hónap, hogy egyrészt annyi mindent lehetne írni, hogy biztosan kimarad valami, továbbá a történések részletei kezdenek homályba burkolózni... és az a jó az öreg Bmw használatában, hogy hónapok alatt is sok olyan dolog történik,…..
Veseelégtelenség Elkészült!!! 2020.08.05 17:05:53
Szokták mondani, hogy ember tervez, Isten végez. A terv az volt, hogy a compact elkészül, amikor a sors majd úgy akarja, illetve, ahogy azt a pénzügyi keret és az időm engedi. Istennek más tervei voltak. Miután a fehér e34 már lassan teljesen követhetővé vált, hála az egyre intenzívebb…..
Legutóbb ott tartott a kis kék compact, hogy újra van a kabinnak alja, ideje volt hátrébb haladni, hogy előre menjen a projekt. A hátsó fertályhoz nem akartam nagyon hozzányúlni, de szúrta a szememet a tank és a híd alól felém kacsingató kis rozsdafoltok nem túl vészjósló, de semmiképp sem…..
Amikor kedves párom a jogosítványát szerezte, jött a következő lépés: autó kell. Ma már nem luxus az autó, főleg vidéken. El kell jutni munkába, nagybevásárlás, meg egyébként is nincs annál rosszabb, mint amikor az ember friss jogsisként kiesik abból a kevéske gyakorlatból is, amit addig…..
Közös történetünk a kocsival 2018 telén (kb januárban) kezdődött, amikor egy barátommal való telefonbeszélgetés alkalmával cimborám megemlítette, hogy megválna a kis compact Bmw-től. Még facelift előtti, 1995ös, műszaki éppen lejárt, M42B18 motor, gyári M individual felszereltség, sperr, némi…..
Veseelégtelenség hátsó fék 2020.02.14 09:18:02
A fék felújítása nem volt tervezve, egyszer csak elkezdett csepegni a fékolaj a bal hátsó fékdobból. Előtte már feltűnt, hogy kétszer is pótolnom kellett a fékolajtartályban a nedűt, de nem találtam akkor a hibát. Az egyik munkahenger kezdett szivárogni, ezelőtt kb 6-7 évvel cserél(tet)tem, és…..
Következő tétel a kipufogó. Kezdjük egy kis sztorival. Néhány éve ültetve volt az e30, nem drasztikusan, 40/40es rugókat vásároltam alá, a hozzájuk való lengéscsillapítókkal, majd a kicsit billegő, kicsit orrnehéz dízel autó egy kicsit lomhácska gokarttá változott. Imádtam. Tényleg. 195/50R15ös…..
Nehéz nekifogni. Így visszagondolva nem volt olyan nagyon nagy szívás, de akkor tényleg fél délelőtt húztam az időt, hogy belekezdjek. Ittam "csak még egy" kaktuszos üdítőt, "csak még egy" cigi, aztán óvatosan felálltam a 2x2 régi ladakerékre orral, egy-egy recsegős pallón, hogy tuti kiférjen alatta…..
Veseelégtelenség A luk 2018.04.28 10:02:35
Akkor ahol az előző bejegyzés véget ért, ott folytatnám, illetve egy kicsit talán még a luk képzés előtt.Az e30asról érdemes tudni, hogy szerény véleményem szerint a korrózióvédelme nem különösebben rossz. Persze rohadnak az ívek, itt-ott megjelennek rozsdafoltok, de alapvetően nem teljesen értem,…..
Veseelégtelenség 324d 2018.04.22 00:40:44
Kedves ide látogató/tévedő érdeklődő embertársam! A most következő kis írás elsősorban szórakoztató, de ugyanakkor remélem hasznos és informatív céllal készül megszületni, aminek tárgya az 1987-es késői kislámpás Bmw 324d típusú gépjárművünk idei felújítgatása/karbantartása. Először egy kis…..
Nagyobb motorral nem, csak erősebbel gyártották az E30-at. Igen, eta volt. Ahogy Csikós is jelzi, hogy mi végzi ki az öreg autókat, bizony a szabadban állás, a rozsda a legkülönfélébb helyeken, az anyagok elöregedése Egykor volt öreg BMW-m csomagtér padlóját renováltuk éppen, mert olyan lyukacsos…..