Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Juhász Judit Angéla

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor felbőszülten elkezdtük írni ezt a blogot, az járt a fejünkben, hogy most majd jól megmutatjuk, és mekkora országos közfelháborodás lesz, ha szembesítjük az embereket, a MAGYAROKAT (csupa nagy betűvel) azzal az óriási közönnyel, és sumákolással, ami az örökségvédelem terén zajlik ebben az…..
Juhász Judit Angéla 2017.01.18 16:20:59
@Advanced Flight: Még mindig tartom a véleményem,h ebben az országban nem a pénzhiány a legnagyobb probléma,hanem a közöny és a bürokrácia.A poszt éppen erre próbált (szerintem) rávilágítani,h más hozzáállással is meg lehet közelíteni a műemlékvédelmet.Persze,150 éves épületekről beszélünk,amik viszonylag fiatalnak számítanak,de mégis az épített örökségünkhöz és a történelmünkhöz tartoznak.(A Füzéri vár is fiatal a pl. Dzsószer-piramishoz képest).Jó példája a hasznosításnak pl. a zsennyei Bezerédj-kastély és ha jól értelmezem,itt is valami hasonló volt a cél: elherdaltorokseg.blog.hu/2016/11/11/http_elherdaltorokseg_blog_hu_2016_11_25_szemelyes_tortenetunk
A Lonkai-kastélyt 1902 ben Lonkai Ármin építtette, aki 1880-tól a Festetics család feketepusztai birtokát bérelte. Lonkai Ármin az egykor vizállásos területeket lecsapoltatta, okszerű talajműveléssel, gőzeke mélyszántással, folytonos beruházásokkal termékennyé tette, és a bérletet az ország egyik…..