Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mateheroe

12 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  GLOBÁLIS PROBLÉMÁK Bejegyzéseinkben csoportunk, melynek tagjai Réka, Panna és Máté a Földet veszélyeztető problémákra szeretné felhívni a figyelmet. A túlzsúfolt bolygó témakörét Panna járta körbe. A közös feladathoz ő gyűjtötte a képeket. Réka a természeti erőforrásokat mutatta be és készítette…..
Ez egy beágyazott Microsoft Office-bemutató, amelynek technológiai hátterét a(z) Office Online biztosítja...
Ez egy beágyazott Microsoft Office-bemutató, amelynek technológiai hátterét a(z) Office Online biztosítja...
Ez egy beágyazott Microsoft Office-bemutató, amelynek technológiai hátterét a(z) Office Online biztosítja...
A globális problémák témakörét jártuk körbe csoportunkkal. Prezentációkat készítettünk a geoszférák környezeti problémáiról, a természeti erőforrásokról és összességében a Földet érintő nehézségekről. Ez a veszély mindenkit érint, ezért készítettünk Rékával és Pannával egy prezit tanácsokkal és…..
Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy a populáció bizonyos részének (ami lehet egy ember, vagy egy egész ország is) mennyi ivóvízre, termőföldre, és tengervízre van szüksége ahhoz, hogy önmagát el- és fenntartsa. Az ökológiai lábnyom kiszámítható egyes emberekre, csoportokra, régiókra, akár…..
Természettudomány Kisérletek 2016.11.29 14:58:49
Biológia órán baktériumok és  gombák kimutatásával foglalkoztunk.  A tenyésztésükhöz  alkalmazott tápközegek lehetnek szilárdak, félszilárdak, vagy folyékonyak. Mi  szilárd táptalajt kaptunk, melynek felületét  oltva a baktériumok telepeket (kolóniákat) képeznek . A leggyakrabban alkalmazott…..
Természettudomány Érdekesség 2016.11.20 15:49:24
Egy újdonságra szeretnénk felhívni mindenki figyelmét. Debrecenben nyílt meg az Agóra Tudományos Élményközpont. A létesítmény új attrakció a régió kínálatában; minden korosztály számára izgalmas kalandot, életre szóló élményt ígér. Az Agórában a játék és a szórakozás ötvöződik a tanulással; a…..
Terület: 17 729 km2 Lakónépesség: 1 481 922 fő (2010) Régióközpont: Debrecen Megyék: Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg Kistérségek: Hajdú-Bihar megye: Balmazújvárosi, Berettyóújfalui, Debreceni, Derecske-Létavértesi, Hajdúböszörményi, Hajdúhadházi, Hajdúszoboszlói,…..
Földrajz feladatnak Magyarország régiói közül lehetett választani sorsolás útján. Nekünk Észak-Alföldet sikerült húzni. Egy A4-es lapon tematikusan megkaptuk az irányelvet, ami alapján dolgoznunk kellett. Egy poszter készítés volt a feladat, melynek  szóbeli magyarázat nélkül is jól értelmezhetőnek…..
Természettudomány Munkamegosztás 2016.11.20 12:57:29
A munkamegosztásban négyen vettünk részt ( mint már említettem ). Az anyaggyűjtést Flóra, Zsiga és Máté vállalta magára. Ádám pedig a vizuális hatásokért volt felelős. A blog létrehozásával Mátét bízta meg a csapat...
Természettudomány Vélemény 2016.11.20 12:57:26
Ezzel a feladattal behatóan tanulmányozhattuk Magyarországot és azon belül is Észak - Alföldet. Manapság az interneten már minden könnyen fellelhető, így az anyaggyűjtés nem okozott problémát, csak a kreativitásunkat kellett…..