Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nasha

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
   Nem azért, mert azzal hitegetem magam, hogy valaha is ehhez mérhetően fogok biciklizni, gördeszkázni, szárnyasruhában leugrani egy sziklákról, vagy éppen biztosítás nélkül sziklát mászni. Hanem azért, mert azt mutatják, hogy a munkának van értelme.Nem akarok…..
nasha 2011.01.03 09:35:04
[Egy tanárnő szerelmi vallomása]    Fogalmazást és hejesírást tanítottam egy iskolában ,különös,tekintettel a vesszők és,egyéb írásjelek elhelyezésére .Az egyik tanítványom,mindig rossz helyre rakta a vesszőjét ezért , különórát tartottam neki . Ott aztán jól…..
nasha 2010.11.15 11:16:05
thinspiráció vissza 2010.03.11 14:59:00
Sziasztok! Sokáig hallgattam, de meglássátok, iszonyat sebességgel visszatérek, legkésőbb a hétvége után, de az is lehet, hogy már a hvégén. Rengeteg dolog történt velem azóta, hogy utoljára írtam. Erőteljes, új inspirációkat szereztem. (ez de csúnya mondat lett. úgyhogy…..
thinspiráció Boldog 2009.10.26 18:28:12
karácsonyt minenkinek!..
 ma indult 90 napja a blogom, ami azt jelenti, hogyha inkább a 90 napos diétába kezdek bele, akkor már akár 15 kilót is fogyhattam volna (amit az év végéig vissza is hízhatnék).a 15-ös szám egyben a holnapi nap dátuma. És holnap van a 30. születésnapom. ami pontosan a fele…..
thinspiráció gyűlölet 2009.09.28 14:56:00
Mindenkinek, aki egy kalóriatáblázatban az "egy adag" mértékegységet használja, azt kívánom, hogy töltsön el két hetet Geronazzo Máriával, a kazincbarcikai Fremon Hotelben. ..
nasha 2009.09.28 15:59:52
Gyönyörű tengerpart, ókori görög romok, Farmville-szerű szállás, fosás , hányás, ropi, Ülker háztartási keksz, újabb fosás, üres tea, fetrengés a pavilonban, olvasás, harvest, Bolus Adstringens, aktív szén, 8féle ismeretlen török gyógyszer, borral kínáló magándoki, ja,…..
nasha 2009.09.14 08:50:13
Modorosblog A nemdohányzó 2009.09.10 12:40:00
- Na, isteni ez a kávé Mártikám, nem? Érezni, hogy itt helyben őrlik, legszívesebben otthon is ilyet innék, csak olyan drágák ezek a flancos gépek, a többi meg nem csinálja meg rendesen. Meg aztán Zsani, a lányom, nagy capuccinós, úgyhogy olyat kellene venni, ami tejhabot is tud, de…..
Biztos mindenkit nagyon érdekel, hogy hogy haladok a hízással Törökországban, jelentem, faszán!Törökország olyan hely, ahol mindent rádsóznak. Egy hűtőmágnes- és világítólószar-árus is képes úgy szólni hozzád az utca túloldaláról, mintha már félórája a boltjában…..
nasha 2009.09.07 13:49:12
Ne nyugtalankodj Jabba, az nem jó. Ha ez megvígasztal :) (kétlem), akkor elárulom, hogy a fogyókúrám egy helyben toporog hónapok óta. Hónapok óta ideges vagyok, feszült, kialvatlan, és a legutolsó kis f-m is kivan, eszembe sem jut, hogy összpontosítsak, ha éhesnek érzem magam, eszek, amit találok. A vásárlásnál igyekszem összeszedni magam, és olyat venni, ami azért kicsit visszabillenti a dolgokat, pl salátákat, de összességében egy helyben toporgok. Most stresszelhetnék ezen, hogy nem fogytam le még egy-két kilót a lagziig, de igazából leszarom. Már nem érdekel. Túl akarok lenni rajta, mert a nyelvvizsga, meg a lagzi nagyon sokat kivett belőlem. Le akarok ereszteni, mint egy lufi. Mondjuk már annak is örülök hogy legalább nem hízok, ennek érdekében megint hallgatom a hanganyagot.

Na, látod Jabba, az én helyzetem sokkal lelombozóbb, inkább örülj, hogy nyaralhatsz a törököknél. Egy nyaralás különben sem a kalóriadeficitről szól, sokkal inkább arról, hogy igyekezzünk elérni, hogy a kalóriabevitel a megengedhető, tehát a napi felhasznált kalória mennyiséghez konvergáljon. Ne várd el a testedtől, hogy nyaralás alatt is haptákban álljon. Engedd a gyereket a pocsolyában játszani, hisz az a legizgalmasabb, max ha már a szája is sáros, fürdesd meg. De ne tiltsd a pocsolyától, felesleges, úgyis az a legizgalmasabb, ami a legkevésbé tetszik a szülőknek. Inkább csak figyelj rá, hoyg ne fulladjon bele.
Vasárnap reggel az utazás előtt csak egy kis szendót csináltam olivás jókenyérből, pestóból és parmezánból, nem túl kulturált módon betoltam arcba a sietség okán. a repcsin egy mozzarellás tramezzinit ettem, eléggé szintetikusnak nézett ki, dehát még repülőn sosem láttam…..
thinspiráció Csalás! 2009.08.25 10:19:00
Nna, itt egy kiskanalat ír a recept, akkor jól megpúpozom azt a kiskanalat. Egy szelet teljes kiőrlésű rozskenyeret ír ez a fogyókúra, na jó, akkor itt elcsalom, legyen egy nagy karéj fehérkenyér :-) Igazából azt sem írja, hogy mekkora az az egy szelet. Hát akkor lássuk azt a…..
nasha 2009.08.25 11:46:02
Szerintem ha valakinek ilyen nehéz fekvőtámaszokat csinálni, akkor válasszon más mozgásformát. Nem kell azonnal a legdurvábbal kezdeni :) (jójó, értem én, hogy ez csak egy példa volt :P:))

Amúgy egyetértek veled. Szerintem ezek a kis csalások olyankor szaporodnak meg, ha az emberek túl nagy célokat, és elvárásokat fogalmaznak meg magukkal szemben. PL. ha minden nap ragaszkodik valami olyan tornához (pl izomfejlesztő, nehéz dolgok, ilyen a fekvőtámasz is, mert ha lúd, legyen kövér, és az ember gyorsan akar mindent, fogyni is), amiből elég lenne heti kettő, kiegészítve más napokon pl könnyedebb kardióval. Vagy pl. az étrendnél "mostantól semmi csoki, semmi süti, csak zöldségeket fogok enni párolt csirkemellel". Ki az az idióta, aki ezt hosszú távon kibírja? És ha beleeszik a párja főzelékébe fasírttal, akkor máris jön a "tegnap bűnöztem". MIért baszki, talán tilos normális kaját enni? Szerintem elég lenne ésszerű keretek közé szorítani az étkezést, és valszeg akkor minden lassabban történne, de legalább tartható lenne a trend (mondjuk az esetleges visszahízás is sokkal lassabban következne be).

Én azt sem értem, hogy a kajálásban miért mondják mindig azt, hogy "bűnöztem". Hát, ha én megeszek egy fél tábla csokit, én aztán nem alacsonyítanám le magam a bűnözők szintjére. Én ilyenkor nem azt mondom, hogy bűnöztem (egyébként is rühellem ezt a szót a fogyókúrával kapcsolatban, meg végülis már minden fogyókúrát rühellek, mert nem jók azok semmire) , hanem azt, hogy oké, megettem egy fél tábla csokit, és kurva jól esett. Ezért valószínűleg cserébe egy hétig nem fog csökkenni a súlyom, és valszeg sportolnom kell majd, hogy visszabilenjen minden, de megérte, mert azért ettem meg, mert tényleg kurva jól esett. Mondom ezt most, mikor már nem fordulhat elő velem olyan, hogy megeszek egy tábla csokit, mert nem (ez persze lehet más étel is, olyan, amilyet a "fogyókúrás társadalom" elítél, és mélyen megvet, de a társadalom normális tagjai szeretik, és eszik). Nyilván ez csak akkor működik, ha az ember ritkán, és ésszel zabál. De ha időnként zabálok, mert ember vagyok, benne vana pakliban, vállalom érte a felelősséget, és nem bújok holmi óvodás "én egy kicsit bűnöztem tegnap " huncutságok mögé, mert az szerintem überszánalmas.
Egy csomószor magamat sem értem. Többször is megtörtént már például, hogy annak ellenére rákattintottam egy borzalmas linkre, hogy tényleg nem szeretem az ilyesmit, és napokig nem tudom kiverni a nyomasztó látványt a fejemből. A napokban a Tékozló Homár levelesládájában…..
Mi a bf.át keres itt a testtartás kérdése, amikor én csak le akarok fogyni? Az életmódváltás nemcsak abban különbözik a fogyókúrától, hogy kevésbé ciki hangzású szó, hanem abban is, hogy ez egy sokrétű folyamat. Nemcsak egy designváltásról van szó, tetszetősebb…..
  Kedd: Sport nem volt. Reggel nemmjó pirítóst ettem, szokás szerint llva, most paradicsommal és parmezánnal (t:7 k:7) az ebédre már nem emlékszem pontosan, de valami leves volt és aztán óvári sertésborda néhány szem petrezselymes kupival. naggyon kulturált voltam. (t: 6…..
thinspiráció A megvetésről 2009.08.12 11:36:00
Olvastam egyszer egy diétás blogot, abban pedig egy lesajnáló megjegyzést a többi diétás blogról úgy általában. Hogyaszondja a diétás blogokat általában olyan kiscsajok írják, akik csak 5-6 kilótól akarnak megszabadulni. A megjegyzésnek, nem tudom, mennyire szándékosan, de…..
thinspiráció Újratervezés 2009.08.06 10:49:00
Tegnap  munkaidő után beugrottam a Batthyány téri "piacra", hogy még meglegyen a kulturált fehérjeadagom, mielőtt 7-kor találkozom egy barátommal. Azonban itt csak egy csirkecombot tudtam venni, amit tudvalevőleg képtelenség anélkül megenni, hogy a köldököd ragadjon…..
A kultúra csak egy mozdulattal több. Egy kibaszott unalmas, körülményes és fárasztó mozdulattal, de egy mozdulattal.         Ez a gondolat ma tisztázódott le bennem ma reggel, miközben a szemét levitele után kivételesen egy új szemeteszsákot helyeztem a vegyes…..
nasha 2009.08.05 15:05:34
Nos, a barátnőm, a Mora olaszo-ban él, és ő azt mondta, hogy délelőtt megy a kapuccsínó, aztán koradélután ebéd, ami tészta valami zöldséges, esetleg lightosan húsos szósszal, vagy pizza. Ennyi, és nem több. De ha a pizzán van túró is, akkor az már nehéz kaja. Ja és egész nap fosnak. Nem vicc, egyszerűen ez az eredménye, hogy mindig ugyanazt a szószos izét eszik, meg isszák kávét. Egyébként a Mora mondta azt is, hogy (ő amúgy szép karcsú) hízott, mióta kint a genetikától is függ, hogy kinek milyen étrend válik be. Pl. én is két heti Olaszországi nyaralás alatt szépen meghíztam. Mert azért a szénhidrát odabasz az ilyen szerencsétlennek, mint én.

A néniket meg én is megfigyeltem. Kb. 35 éves korban kezdődik az eldisznósodás, derék eltűnik, mintha sose lett volna, hordó alak kialakul, olyankor általában levágatják a hajukat, és bedaueroltatják, mindenkinek ugyanolyan, nem kell vele bajlódni, kényelmes, stb (ez egyébként ált. mindenre igaz velük kapcsolatban). 40 évesen már csinos ruhát sem keresnek, minek az(gyakorlatilag megszűnnek nőnemű lénynek lenni ezen a világon). 45 körül már csak vegetálnak a létben. A jobbakból kedves nagymama válik, a többiekből meg besavanyodott (baszatlan, ahogy a szép magyar szleng mondja) szürke buksza lesz, aki megszólja a vele egykorú kissé jobban karbantartott Julit, amiért az befestette a haját valamilyen színűre, talán még egy kis sminket is használ, esetleg topot vesz fel szoknyával, mer' nézd má' hogy néz ki.
Ezt akarom én elkerülni, hogy ide fajuljak, de mindenképpen.
thinspiráció hisztik 2009.08.03 10:42:00
  Nem szeretem, ha  néznek, amikor fogyókúrázom. nem szeretem, ha a lakótársam bejön a fürdőszobába,amikor idétlenül tornáázom. félek, hogy szánalmas látványt nyújtok a medencében. kiröhögnek a sportpályán. a barátaim hülyének néznek, amikor elmondom, hogy…..