Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cserike

19 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Turquoise Házi Hambi 2013.12.09 21:59:53
Szénhidrát szegény diétás házi hambi. Olyan hihetetlenül hangzik hogy ilyen is létezik, pedig de. :) Azt hiszem a fasírt ki-kisérletezése elég könnyen ment. A nagyobb fejfájás a jó öreg kelesztett fehér lisztes zsemle kiváltása jelentette. Régebben is számtalanszor csináltam…..
Turquoise Zöldségköret 2013.09.17 21:43:56
Mindig nagy kihívás olyan köretet csinálni a csirke mellé, ami nem krumpli/rizs/tésztaféle. Próbálkozás volt már több fél zöldség keverékkel, fagyasztottal, általam összerakottal, nem egyszerű. Íme egy összeállítás, ami nekem nagyon bejött. Tudni kell rólam, hogy nagy…..
Turquoise A jó öreg fasírt 2013.09.04 21:54:29
Nyaralásra vittünk többféle kaját előre elkészítve, hogy ne kelljen annyit sem költenünk, sem a konyhában álldogálni, ha már egyszer pihenni mentünk. Így esett a választásom a jó öreg fasírtra, amit gyorsan összeállítva, hűtőben pihentetve a pakolás alatt csak bekanalazva…..
Turquoise Bolti kenyér körkép 2013.07.19 16:41:24
Próbáltam boltban keresni alacsony ch tartalmú kenyereket, vagyis az elsőre nem is én találtam rá, hanem a kedvesem választotta, és meglepődve olvastam a címkéjét miszerint 36 gr ch van 100 gr-ban. Ez a sparban kapható Purpur kenyér volt. Négy kenyeret fogok itt bemutatni, de…..
Turquoise Kakaós kevert 2013.07.14 22:24:24
Öt hét szigorú diéta után, most kicsit engedtem a csábításnak, így sütöttem ezt az isteni csokis sütit. :) Kerestem egy megfelelő alap receptet, amit át lehet alakítani. Erre esett a választás. Nem mertem dupla adagot sütni kezdésnek, hátha nem lesz olyan csodás az eredmény.…..
Hétvégi közös szülinapozásra készült a torta. Nagyon finom lett, nem is gondoltam volna. A korábbi mákos muffin recept szolgált a tészta alapjául, semmi bonyolultság nincs benne. A krém már kicsit macerásabb, keresni kellett valami olyan krémsajtot, sajtkrémet, nem is tudom minek…..
A rák és a cukorbaj az új pestis ..
Turquoise Rakott karfiol 2013.07.02 20:45:55
Utóbbi napokban elég sok dolgom volt, és főznöm kellett másra is, így magam ételére nem sok idő maradt. Így 3 napig jóformán a csirkemell brokkoli kombináció volt étlapon csak. Szóval adott volt egy fél fej maradék karfiol és egy kis gomba. Gondoltam valami rakott dolgot kéne…..
Turquoise Tészták másképp 2013.06.28 17:13:50
Egy kis ötlettár mit lehet előállítani a korábban már leírt lisztekből: :) Meg fogtok lepődni mennyi mindent! :) Természetesen a lisztek tetszés szerint variálhatóak.  1. Pizzatészta: Szokásos tojás, liszt, szódabikarbóna, víz, só. Először ne rakjunk hozzá sok vizet,…..
Ez az egyik legfontosabb kérdés. Én, először abba a "hibába" estem, hogy csak a kalóriákat számoltam mindig, tovább nem néztem, ezért sem tudtam megszabadulni az utolsó +5 kg-mtól. Ime e jó kis cikk, ahol leírják, miből mit hogyan, innen vettem a számokat én is. A lényeg, hogy…..
Turquoise Gyors reggeli 2013.06.18 00:46:57
Ez volt talán az első legnehezebb pontja a diétámnak, hiszem soha nem szoktam reggelizni. Kávé reggel indításnak, utána pedig órákig nem voltam éhes. Most viszont muszáj enni. Találtam is egy számomra megfelelő, gyorsan elkészíthető, aránylag alacsony ch tartalmú reggeli…..
Turquoise Mákos muffin 2013.06.17 00:06:37
Hát ez már nagyon kellett. Két hete nem ettem igazi sütiféleséget, pedig sokszor kínáltak, sokszor kellett ellenállni. De erős voltam. :) Pár napja találtam rá egy paleos oldalon egy mákos muffin receptre, amit kicsit alakítva, egyszerűsítve ma megsütöttem. Tényleg nagyon…..
Turquoise Fagyi helyett 2013.06.16 23:48:27
Ebben a nagy melegben az ember nagyon kívánja a hideget, de ugye a fagyi ugrott. Hát kellett valami hideg, de mégis nullkalóriás... Ehhez sikerült nem rég beszereznem egy ilyet: Fagylalt nyalóka készítő. Citromosat csináltam, mert szeretem a savanykás ízt, kávéssal is…..
Merjem, vagy ne merjem?! - Tévhitek a lowcarb diétákról ..
Turquoise Nem a zsír hizlal 2013.06.16 00:29:32
Ezt feltétlen olvassátok el! ..
Diétához keresgéltem valami alternatívát kenyér és galuska megoldásra. Zabpehelylisztet mar ezért használtam korábban is, főleg sűrítésre, illetve palacsinta tésztába fehér lisztel megosztva. De most muszáj volt a fehér lisztet teljesen kiiktatni, így találtam ezekre az…..
Fűszeres csirkemell készítését mindenki maga tudja, hogy szereti, ezt nem is részletezném, csak a táblázatban fogom beleszámolni. Itt kérem a brokkoli a lényeg, amit tapasztalataim szerint lehet szeretni és utálni. Én szerencsére szeretem, így nem okozott gondot a diétámba…..
Turquoise Paleo-s oldal 2013.06.14 11:46:49
Lívia paleo blogja Ma találtam ezt a oldalt, amikor paleo tészát kerestem. Nagyon tetszik, ugyan én nem eszerint étkezem, de nagyon sok minden hasznos az alacsony ch diétához a paleo életmódból. ..
Turquoise Reform gombapaprikás 2013.06.12 21:35:53
Csirke brokkoli kombinációt nagyon megunva, végre valami másra vágytam, és tudtam is venni friss gombát. Gombapaprikáshoz nem kell sok minden, és a szénhidrát tartalma is elég alalcsony. Ami kell: 800 gr csiperkegomba 2-3 fej vöröshagyma ek. zsiradék (lehet olívaolaj,…..