Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ercsi_grafixity

11 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Itt vagyok, és már itt is maradok. Történtek közben kisebb nagyobb dolgok, de folytatom amit elkezdtem. Szóval.... hol volt hol nem. Aki vállalkozást indít, és itt most nem pont egyéni vállalkozókra gondolok, hanem cégre, sokmindennel tisztában kell lennie. Emlékszek amikor először…..
Sokat gondolkodtunk, hogy mi is legyen a nevünk, órákat ültünk egy bizonyos hely bizonyos teraszán. Aztán kitaláltuk A NEVET. Persze amikor megnéztük neten, kidrült, hogy van már ilyen nevű cég. Dehát mit nekünk más cég neve! Okosan kifundáltuk, hohy a név mögé rakunk egy…..
… avagy: „…szép ez a szórólap így készen, kinyomva, meg minden … de miért nem világít úgy, mint a monitoron?” Gondoltam írok kicsit a színekről, legalábbis megpróbálom érthetően leírni, hogy miért nem olyan ami olyan. A…..
Nos...hol tartottam?... Gondoltam, megpályázom ezt a "vállalkozóvá válás"-nak hívott támogatást a munkaügyi központban, ha már ennyit visszafizettem nekik. Ez a támogatás most is létezik, ha jól tudom a járulékfizetésben támogatnak fél évig, vagy valami ilyesmi. A…..
Úgy terveztem, hogy ebbe a blogba a vállalkozásunk működéséről, az alapításáról is írni fogok. Kezdjük az elején.... nos... amikor kitaláltuk, hogy vállalkozni fogunk, fogalmunk sem volt a vállalkozás alapításáról,  papírokról, befizetendő cuccokról stb... Csak ahhoz…..
A papírok fajtáiról és vastagságáról írok még pár mondatot. Lehet, hogy sok embert nem érdekel, de biztos vagyok benne, hogy vannak olyanok akik jártak már nyomdában, nyomtattattak valamit és mikor a szakemberek azt kérdezték: jó lesz ez a prosi 135 grammos fényes műnyomó…..
Bizonyára rengetegen aggódtatok azért, hogy miért nem kerül új bejegyzés a blogba :) . Gondolom aludni sem tudtatok emiatt.:)Csak annyi történt, hogy szerencsére, hangsúlyozom: SZERENCSÉRE elég sok munkánk van most. Ami tök jó. Bár érdekes hogy az ember mindig panaszkodik, ha nincs…..
Ma a legtöbb országban ugyanazt a szabványt használják a papírméretek meghatározására. Kivéve Kanada, USA és még 1-2 ország, akikről nem tudok, de nem is ez a fontos. A szabvány neve ISO 216. Ezt használjuk mi is. A lényege az - és azt hiszem direkt így lett kitalálva -, hogy…..
Még több éves gyakorlat után is előfordul, hogy elgondolkodok azon hogy pontosan mekkora is egy boríték.....öööööööö.....valami....11 centiszer 15 centi körül van. Aztán lemérek egy borítékot... Aztán mivel a mérős-méretmeghatározás nem túl pontos ezért mégiscsak…..
Ki akartam próbálni, hogy hogyan működnek itt az animált gifek, úgyhogy csináltam egy kis izét. Nem sok gondot fordítottam az élethűségre, de nem is ez volt a lényeg.:) Ma anyukám új autót vesz, persze használt, csak neki új és szép piros. Mi más lehetne...:) Szóval azért…..
Milyen a jó weblap? Figyelemfelkeltő. Ha korhatáros oldalt csináltál, akkor mindenféleképpen kell egy nulladik oldal, ahol felhívod a látogatók figyelmét a felnőtt tartalomra. Normálos honlapnál csak akkor ajánlott a 0. oldal használata, ha többnyelvű a lap és már rögtön itt az…..
Mostanában eléggé ráérek, nem túlzottan árasztanak el minket munkával, talán még mindenki téli álmot alszik. Viszont a nagy ráérésben találtam egy helyet... biztos sokan ismerik, én sosem hallottam róla. Osztrákiában van egy hely, Bad Blumau. Ott pedig van egy hotel, amit…..