Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mária Batáriné Orosz

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbi levelet küldtem szét, több, mint 100 címzettnek. Ha csak 1 ember figyelmét felkelti, és tesz valamit, akkor már jó. Ha bármi esély van rá, hogy hatásos lesz, behozta magát az idő- és energia ráfordítás. Most pedig magamra koncentrálok, Uff.   To: <bkv@bkv.hu>,…..
Mária Batáriné Orosz 2017.10.08 09:43:44
Szia Eni ! Szeretettel üdvözöl egy sorstársad , én 1998.január 31-én kaptam stroke-agyi infarktust.
Előző nap este nagyon fájt a fejem,bevettem egy Panadol tablettát és lefeküdtem aludni.
1998.január 31-én szombat reggel már nem tudtam felkelni,beszélni,csak nyöszörögtem,mire észrevették,hívták a mentőt és vittek a kórházba az ideg intenzívre,ahol csak a következő hét szerdai napon ébredtem fel....,
Néztem ,hogy hol is vagyok....,bepelenkázva,rács volt az ágyamon és az a tudat ,hogy meg sem bírok moccanni...,mintha a testem le lenne súlyozva,beszédem halk, alig tudom mondani a szavakat.
Két hetet töltöttem az idegosztályon ,jobb oldalam lebénult,alacsony vérnyomásom volt mindig 90 /70 Hgmm egészen 45 éves koromig, amíg nem jött a stroke........,gutaütésnek is hívják,mert az MRI vizsgálat kimutatta ,hogy egy 3 x 1.5 cm-es vérzés van a agy baloldalán, agyi infarktus- ez már szebben hangzik- le is írták.
Következett a rehabilitáció,kerekesszék,mosdatás,lassultság- ,támbot,sarokemelő,logopédus és a kiszolgáltatottság.......,hallani ,hogy 2-3 év amíg alakulhatok.
Kilenc hetet töltöttem a rehabilitáción .
A barátnőm az idegosztályon dolgozott,szerencsémre,megkért,hogy mondjam el hogyan készítem a pörköltöt,csak néztem mint.........,semmi nem jutott eszembe...,hozzákezdtem sírni,mert csak azt tudtam.........,majd este villanyoltás után elkezdtem gondolkodni,elkezdtem számolni százig,majd visszafele is,meg tudtam csinálni, ha meg tudtam csinálni én mást is meg fogok, döntöttem el és amit tudtam mindent megtettem a gyógyulásomért.Elsősorban magamnak és a családomnak akik soha nem hagytak cserben,a barátnőmnek akivel már 45 éve tart barátságunk.Majd megismertem a Sclerózis Multiplex klub-ot ahová bekérezkedtem ,ahol hozzá segítettek ( pályázati pénzből ) hogy a Dévényi módszerrel kimasszírozzák a petyhüdt végtagjaimat ,azóta tudom mozgatni a bokámat is ,majd nálunk létre jött egy SM Centrumnak,ahol nappali betegellátás folyik,azóta járok oda hetente 2 x kezelésekre, sokat köszönhetek, hogy életminőségem sokat javult,szeretettel gondolok mindenkire akik segítettek és segítenek rajtam,kívánok Neked kitartást,türelmet a további gyógyuláshoz,üdvözlettel :Marika