Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kajak Ibrahim

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2010-ben azzal az biankó csekkel kapta meg a kétharmados közbizalmat az Orbán-kormány, hogy végre tegye le a polgári Magyarország alapjait. Szükség is volt erre a reményre, hiszen a Gyurcsány-korszakot, mint a politika morális válságát élte meg a magyar emberek döntő többsége (kivéve természetesen…..
Kajak Ibrahim 2016.11.17 16:31:05
@ogli dzsí:

A fejlődő, fenntartható Magyarországról:
"Magyarország hat helyet rontott a globális versenyképességi ranglistán, így jelenleg a világ 69. legversenyképesebb gazdasága és a 28 tagú Európai Unió 25. legversenyképesebb tagállama - derül ki a World Economic Forum (WEF) szerdán megjelent felméréséből. Hazánk versenyképességi pontszáma 4,2 pont, ami minden idők legrosszabb eredménye. Kelet-európai versenytársaink közül Magyarország versenyképessége romlott a legjobban. Szerkezetileg a magyar versenyképesség leginkább a bolgár-román pároshoz hasonlít, de közel áll hozzánk a horvát struktúra is. Ezekre a tagállamokra általában a rossz versenyképességi alapok jellemzőek: intézményrendszer, infrastruktúra és egészségügy."
Portfolio - 2016. szeptember 28.

A csökkenő adókról:
"A 27 százalékos magyarországi áfakulcs jelenleg a legmagasabb a világon, melyet 25,5 százalékos kulccsal Izland, majd 25 százalékos kulccsal Svédország, Dánia, Norvégia és Horvátország követ (az európai átlag 20 %). "

A növekvő bérekről:
Hiába a munkaerőhiány, az elmúlt évben Magyarországon csak 3 százalékkal nőttek a bérek. Ezzel a posztkommunista régióban is csak a 8. helyen állunk.

Az Eursotat 2016. második negyedévi munkaerő-költség statisztikája szerint Közép-és Kelet-Európa uniós tagországaiban erőteljes munkaerőhiány tapasztalható, és emiatt jelentősen nőnek a bérek. Ez Magyarországra is jellemző, de a jelenség a környező országokban sokkal erősebb.

A Portfolio.hu által idézett statisztikák szerint Romániában egy év alatt 12 százalékkal, Lettországban 9,5 százalékkal nőttek a bérköltségek. Hat százalék fölött nőttek a bérek Bulgáriában és Litvániában is. A magyarnál jobban nőttek a fizetések Észtországban, Csehországban és Horvátországban is.

Magyarországon, noha rengeteg munkáltató panaszkodik munkaerőhiányra, az elmúlt évben mindössze 3 százalékkal nőtt a bérköltség az Eurostat szerint. Így mi ezen a listán csak a 8. helyen állunk."

Az arab terroristákról:
"A BCCI hat alkalmazottja – köztük Pharaon is – „közvetlenül is köthető volt különböző cégeken keresztül” Oszama bin Ladenhez, ezért is szerepel a neve egy 2001-es, az al-Kaida körüli iszlám pénzügyi hálózatról szóló franciaországi jelentésben."

Most te mutass forrásokat a ballibek terrorista kapcsolataira, szükségállapotra, államcsődre, kézpénzfelvételi korlátozásra. Én ugyan egyikre se emlékszem, de ha mutatsz hiteles forrást, szívesen hiszek neked.
Kajak Ibrahim 2016.11.17 16:39:27
@Larry Silverstein:

Szerintem inkább te vagy a tudatlan, mindamellett bunkó is, de ez egy Fideszesnél nyilván alapkövetelmény.

Németországról hallotál már pl?
index.hu/gazdasag/2016/05/11/nemetorszagban_mar_ingyen_van_az_aram/

Továbbá az, hogy egy ország üzletel egy másikkal, nem azt jelenti, hogy aláfekszik. Finnországban pl. egy magáncég építi azt az atomerőművet amiről beszélsz, teljesen átláthatóan, ezzel szemben itt Orbán zárt ajtók közt egyezett meg Putyinnal arról, hogy nála költi el 4000 millárd Forintunkat, a részleteket pedig 30 évre titkosították. Ez azért baromira nem ugyanaz. És akkor még nem beszéltünk a metró tenderről, a helikopter felújításokról és egyéb nyalánkságokról.

Nem véletlen, hogy John McCain is Orbánt hozta példának, amikor a Putyinnak aláfekvő vezetőkről beszélt.