Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stealthspotting

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt héten a belgrádi könyvvásáron bemutatták Szlavisa Golubovics ezredes Pad Nocsnog Szokola című könyvét, mely Európa legsikeresebb légvédelmi rakétás alakulatának, a belgrádi 250. dandár 3. osztályának 1999-es, háborús történetét dolgozza fel roppant aprólékossággal. A Dani Zoltán vezette péjin…..
stealthspotting 2016.11.15 21:06:08
1999 tavaszán egy dunántúli kisvárosban, Tabon éltem. A város Taszár és a Balaton között helyezkedik el, egész gyerekkoromban hallottam a felettünk elrepülő Migek hangját, nem ritkán olyan hangrobbanásokat, amik ma már teljesen elképzelhetetlenek. A 90-es években megérkeztek az amerikaiak és nap mint nap láttuk a Chinook-okat, Blackhawk-okat, Apache-kat repkedni. Elég nagy repülő fan voltam: makettezés, Top Gun, Aero Magazin, és szinte minden ami akkoriban beszerezhető volt. Ezt csak azért írom, hogy érzékeltessem, hogy nem jelentett problémát megkülönböztetni egy Tornadot, mondjuk egy Mig-23-tól. De a lényeg: 99 tavaszán igencsak megélénkült a légtér a szokásos helikoptereken kívül, de látni nem nagyon láttunk semmit. Sajnos már nem tudom, hogy mikor történt, de úgy emlékszem, hogy egy meleg tavaszi este volt (bár talán 99 tavasza szokatlanul meleg volt), amikor olyan erős repülőgépzajt hallottam, amilyent még soha azelőtt. Az időpontot sem tudom megmondani, de késő este volt az biztos, mert már az ágyban voltam. Kirohantam az erkélyre és felnéztem. És akkor -csak pár másodpercre- tisztán kirajzolódott előttem egy tanker (KC-135) és egy B-2! Nagyon hangosan és nagyon alacsonyan. Nem voltak még fényképezős mobilok, de ha lettek volna sem lett volna időm, de még most is előttem van a kép. A tankeren voltak fények, a másik gépen nem. Másnap többen is beszéltek a városban az előző napi hangos repülőről, de senki nem látott semmit, én állítottam, hogy egy B-2-t láttam, de nagyjából senki nem tudta, hogy mi az. Teltek az évek és teljesen el is felejtettem a dolgot, de mostanában valahogy eszembe jutott és megpróbáltam utánajárni. A neten mindenhol azt találtam, hogy B-2-esek nem repültek Magyarország felett. Majd belebotlottam a szerbek állításába, hogy ők egyet leszedtek. Mondjuk abban a verzióban az le is zuhant Horvátország felett.
Szerintetek elképzelhető az amit látni véltem? Sötét volt, én kb. 15 éves, és hiába élénk ez a kép, tudom elképzelhető, hogy megcsalt a látásom. De ha mégsem, akkor ennek lehet köze a szerbek állításokhoz? Egy bajban lévő B-2-n segített valahogy a tanker? Bármi is volt észak-kelet felé repült.
stealthspotting 2016.11.16 13:28:17
@zord: @Kelepisti: Herculesek gyakran repültek arrafelé, jól ismertem a hangjukat. Két nagy méretű gép volt, szerintem jet, persze nem elképzelhetetlen, hogy a tankerrel együtt nem ismertem fel a hangját. De biztosan nem helikopter volt. Magasságot nem mernék tippelni, különösen nem éjszaka, de alacsonyan volt. A B-2-vel kapcsolatban csak annyit tudok mondani, hogy akkor és ott meggyőződésem volt, hogy azt látok. De azt biztosan, és 100%-ra állítom, hogy egy alacsonyan történő légiutántöltés történt, két nagy méretű gép között, ami mindenképpen szokatlan.
stealthspotting 2016.11.16 13:29:37
@molnibalage: Te nem tartod elképzelhetőnek, ok köszi, hogy leírtad a véleményed. Nem állítottam, hogy elhiszem a szerb állításokat (egyébként nem), de azt hiszem te sem ültél azon a gépen, hogy bármit is ilyen biztosan ki tudjál jelenti. Az arroganciád meg hagyjuk…