Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fabirka

0 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sallai R. Benedek sajtóközleményt szeretett volna kiadni „A miniszterelnök strómanja tovább terjeszkedik az élelmiszeriparban is” címmel, de az MTI nem fogadta be azt, mert szerintük az OS szabályzatának 14. 3. pontjába ütközik. Az LMP-s képviselő azt szerette volna a közvélemény tudomására hozni,…..
fabirka 2017.10.16 15:28:19
@HABONYKOMMANDO: Pontosan mit jelent az, hogy sorosbérenc? Vagy ez most az épp felkapott szó mindarra, ami nem csak elvakult mondjuk Fidesz?
fabirka 2017.10.16 15:32:01
@babbaba: Hát nem akarom az álmaidat elvenni, de nem csak tavaszig fog tartani:
1. Nincs leváltó opció/tényező/erő
2. Ha lesz, akkor meg jön a másik "magyarokat kifosztó rendszer"

Ez már csak ilyen sajnos. Hívhatjuk libsinek, nácinak, kommunistának. Amíg van kormány Magyarországon, addig ugyanaz lesz. És tök mindegy, hogy épp milyen gúnyában van az a kormány. Ugyanolyan szar volt a liberális Fidesz is, mint a mostani irreális. Akarom mondani: illiberális, vagy mi.
1977. augusztus 20-án tartották a nyitó előadást, így már 40 éves a Népligetben álló Planetárium. De mi is az a planetárium? És miért zárt be? ..
Egy haláleset rengeteg gyakorlatias elintéznivalóval jár, ami komoly terher ró az érzelmileg amúgy is megviselt családra. Ha ilyenkor nem jön össze vaami, az különösen fájdalmas. Telekom - kell az ügyfél ha halott is Kedves Hilda! Nem az összeg nagysága, hanem a hozzáállás…..
A befejezés bír annyi meghatározó erővel egy filmben, hogy azért már érdemes összeveszni. A tét valóban nagy, hisz csinálhatnak az érintettek minden mást tökéletesen, ha egyszer a lezárást elszúrják, az akár magával is ránthatja az egész művet. Jónéhány alkotás lett egy az utolsó pillanatban tett…..
Ezekért a történtekért érdemes írnom. Amikor anyák napján felébredve, gyermekem csodálatos üzenete vár a párnámon, és egy gyönyörű, már már mesébe illő életút a gépemen.                          "Az én édesanyám értelmi fogyatékos volt. Senki nem törődött vele, édesanyja halála után.…..
fabirka 2017.05.09 11:42:19
Nyakunkon a jó idő, sokan igyekeznek minél több időt a szabadban tölteni. Gyerekkorom óta járom az erdőket, javarészt nem utakon, illetve nem a frekventált turista utakon közlekedve. Mióta gyermekeink vannak, ebből nyilván alább kellett adnom, gyakran találkozom másokkal is az erdőben. Nem…..
fabirka 2017.03.24 23:12:30
@Bobby Newmark: A legkisebb kutya sem való panelba. Sem a kutyának, sem a szomszédoknak nem jó. Jelentése: szarok mindenre és mindenkire. És ebben benne van a "szeretett" kutya is.

Nincs logijai csavar, csak béna fogalmazás. Annyit akartam írni, hogy nálam bár hely lenne, de időm nincs a kutyatartásra és hiába lakom megfelelő helyen, ugyanolyan önző állatkínzás lenne. Pedig pici gyerekkorom óta arról álmodom, hogy kertes házban fogok lakni és lesz vagy egy dobermanom, vagy egy farkaskutyám. De nem lesz, mert én tényleg szeretem a kutyákat és mivel minden reggel 7-kor távozom, és este fél 7-7 körül érek haza, majd gyerekek, család, egyéb ház körüli, ezért a kutya csak önzőségből lenne.
A panelban lakónak meg lehet, hogy rengeteg ideje lenne a kutyára, de az a kutya akkor is betonba van zárva és nem a földet tapossa a mancsa, és nem kaparhat magának árkot és nem kergetheti a beszabadult macskát, vagy a cserebogarat stb. Innentől kezdve meg csak egy fogoly, aki társként van emlegetve.
A fiatalok egyik első nagy pénzügyi döntése rendszerint a lakásvásárlás, nem csoda, hogy a magyarok 88 százaléka saját tulajdonú otthonban lakik. Ez kiemelkedően magas, az OECD átlaga mindössze 68 százalék, és csak Szlovákia és Litvánia előz meg minket ebben.  A…..
fabirka 2017.02.22 15:02:04
@lippsi e vagy?: "Valaki észrevehette vona már azt a tök egyszerű összefüggést, hogy kis országokban magasabb a saját tulajdon aránya, mivel nem kell, de nem is lehetne több száz kilométert utazni az ország méretei miatt"

Nos itt van Magyarország vs. Ausztria, vagy Hollandia, vagy Svájc. Nézz rá a grafikonra. Ez persze csak egy hirtelen cáfolat.
fabirka 2017.02.22 15:20:38
@lippsi e vagy?: "ezért is forszírozzák a libsik meg a szocik"
Tényleg ennyire egyszerű a képlet? Vannak a libsiszocik, meg a jobberek? Skatulyában van mindenki? Vannak a keresztények, meg az ateisták? Van a fekete meg a fehér? Aki nem magyar az bevándorló? Akinek saját háza, lakása, földje van az egy rohadék jobbos? Aki bérel az egy nyomorék balos? Minden visszavezethető politikai nézetre? Csak címkék mentén élünk?
És ha valaki apolitikus? (Létezik ez a szó?) Véleménye van, csak úgy. Nem azért mert Orbán, vagy Gyurcsány, vagy Vona, vagy Kuncze (létezik még?) mondta. Nem azért mert a Pápa mondta, vagy a legmagasabb muszlim vezető (ezt hogy hívjuk?), vagy a Dalai Láma.
Én a fideszesek szemében régen maszopos voltam, most libsi. A libsik szemében néha fidesz bérenc, néha jobbikos buzi (ez most egy jó szókapcsolat, valljuk be :D) . Közben meg csak én vagyok.
És ha leírom, hogy a röghöz kötés által irányíthatóbbak az emberek, már rögtön kattognak az agyak, hogy akkor én most libsi vagyok, vagy épp fideszes. Holott ez csak egy évszázados tény. Minden rendszer akkor tudja kezelni az embereket, ha nem önállóak. Az önálló ember jár-kel, lát, gondolkodik. Az meg veszélyes. Nem Orbánnak, nem Gyurcsánynak. Ugyanúgy Napóleonnak, XIV. Lajosnak, Kim Dzsongunnak, Sztálinnak és még ki tudja kinek.
Ezért nem kell a jóléti társadalom. Nem kell a mobilitás, az oktatás, a tudás, a képesség. Ráadásul ha jólét van, akkor nem terheli le az embereket a mindennapi túlélés. Akkor meg megint csak baj van. Úgyhogy nem kell a nagy szociális háló, az alanyi jogon járó jövedelem, a jó egészségügy. Éppen annyi kell, ami még nem üti át az emberek ingerküszöbét, vagy ha át is üti, elnyomja a félelem, a bizonytalanság. Ezért kellenek mindig a kijelölt ellenségek. A kommunistáknak a kapitalizmus, a kizsákmányoló burzsoázia. A kapitalistáknak a kommunisták. A zsidóknak a keresztények. A náciknak a zsidók. Gyurcsányéknak Orbánék, vagy a jobbik, mag a fenyegető Gárda. Orbánéknak Gyurcsányék, vagy a migráncsok, vagy épp az elnyomó EU.
És persze minden rendszernek beskatulyázni azt, aki nem hű elvtárs. Az mindenképp a másik oldalon van, a másik lövészárokban.
Na ennyit a lakásbérlésről :D
fabirka 2017.02.22 15:26:54
@commentes nikk: "Nem az ócska házuk köti őket röghöz, hanem a tanulatlanság, a nyomor. "
A fenét! A megszokás, a szocializálódás. Ez a minta. Apám is itt élt, a nagyapám is és annak a nagyapja is.
Lapátolni nyugaton is kell (nem másik országban, hanem az ország nyugati felében). Sőt szemétszállítóra, utcaseprőre és egyéb nem érettségihez kötött munkára mindenhol van szükség. Csak akinek a falu az egész világ, az nem nagyon fog onnan kitörni. Azt tudja, hogy "ha építesz egy kis fészket, akkor mindened meg van". Ha valaki a dzsungelben nő fel, annak nem lesz igénye kanálra, mert így szocializálódott. Ezt tanulta, ezt mondták neki. Lehet, hogy hallott már a kanálról, de szükségét nem érzi. Tudja, hogy szar, hogy állandóan ragad a keze a kajától, meg nem olyan jó a szaga a kajának, ha nagydolog után eszik, de eszébe sem jut kanálért epekedni.
Vannak emberek, akikben nem lehet csalódni! Ezek közé tartozik Kerényi Imre, egykor volt színházrendező, és hű társa az Orbán-benyalásban, a Bencsik tesók bármelyike – jelen esetben Gábor, az újságíró-történész – ha őket hallgatjuk akkor aznap biztosan nem lesz gond az alacsony vérnyomás okozta…..
fabirka 2017.02.08 15:11:36
Mondjuk az egy dolog, hogy ha már valaki postolgat, legalább futtassa át egy helyesírásellenőrzőn, bár szerintem az sem kell, mert itt a kommentben már huzigálja alá a hibás szavakat.
De nem pontosan értem a problémát. Az adatmentés sehol sem ingyenes. Ha beviszed a laptopod, ott sem.
Már ott röhögnöd kellett volna, amikor a haverod Balira megy és eszébe jut egyáltalán elővenni a telefonját. Én 33 éve hozzá vagyok nőve mindenhez, aminek processzora van, de nyaraláskor a telefon a fiókba kerül. Ilyenkor mindenki le van...
Ha meg fotózni akarok és olyen gizda vagyok, hogy több százezres telefonnal nyaralok egzotikus helyen, akkor először is veszek egy normális fényképezőgépet és azzal kattintgatok, és akkor nem lesz olyan szutyok az egész, amikor az UHD tévémen vagy a házimozi projektoromon nézegetem.
Minek fotóznék telefonnal? Nem küldüm el senkinek, mert nem a világnak nyaralok, hanem magamnak. Minek szívassak olyanokat, akiknek nem telik és minek szégyenkezzek olyanok előtt, akiknek meg ez a csóró nyaralás.
De egyáltalán minek fotózzak? Az élmény megélni kell, nem lefotózni. Minden ott van a neten, jobb felbontásban. Magamat meg nem nézegetem, nem vagyok ennyire egocentrikus.

De a témára visszatérve. Akinek van pénze Balira, sokszázezres telefonra, az nem érzi úgy, hogy lenyúlták, hiszen nem szarrágó, filléb.szó. Észre sem veszi. Vagy még inkább meglepődik, hogy milyen olcsón lementik a drága adatait. Ennek mentése és visszaállítása 10 perc. Gondolom a haverod 10 perce azért többet ér, mint 6000 Ft.
asztahűha Egyetemes jel 2017.02.06 07:00:00
Van egy egyetemes kézjel, amit az ismert világban mindenki használ, s amely szinte mindenütt sértést hordoz...
fabirka 2017.02.07 11:26:58
@Serivor: "20-30 éve például Magyarországon is teljesen ismeretlen volt"

Azért erre ne vegyél mérget. a 86-os osztályképemen már büszkén alkalmaztam, a haveromat meg 88-ban vitték az igazgathoz egy középső ujjas F...O.. póló miatt.
De már apán fiatal korában is alkalmazták (60-as évek), bár igaz ő maga ehhez konzervatív volt.
Előbb a Fővárosi Önkormányzat, majd a közlekedésért felelős minisztérium is úgy döntött, hogy szmogriadós területeken és a környékükön utazhasson ingyen a tömegközlekedésen, aki fölmutatja egy olyan jármű forgalmi engedélyét, amely nem közlekedhet a szmogriadó ideje alatt. Amint megtörténtek ezek a…..
fabirka 2017.01.31 22:35:55
@midnight coder: most nem rólam, vagy rólad van szó, hanem a tömegekről. Nálunk rajtam kívül mindenkinek van bérlete, de ha már azt mondjuk, hogy ingyenes a közlekedés a szmogriadó miatt, akkor ne az egyedülállóknak kedvezzünk és a családosokat zárjuk ki a körből.

Igen a tömegközlekedés praktikusabb, de pl. nem segít, hogy az utóbbi 1 évben a dél-pesti P+R-eket megszűntettékm fizetőssé tették. Mekünk az életünk része volt, hogy a metrónál leállt a kocsi.
fabirka 2017.01.31 22:38:26
@vamá: A páros-páratlan elv sem oldja meg azt a paradoxont, hogy a 21 éves benzines autónk ki van tiltva, pedig töredéke szállópor kerül a levegőbe belőle, mint az 5 éves dieselemből, amit meg vígan használhatok. Szarok a besorolások. Ez tény.
fabirka 2017.01.31 22:43:09
@Csipyke: Hát mivel mindketten napi 8 órában dolgozunk, ami valójában napi 9, a gyereket meg 5-kor átteszik a suliból a családsegítőbe, amiről jegyzőkönyv is készül, így nem volt más megoldásunk, mint a nagyszülőkben bízni. Ilyen tömegközlekedés mellett meg nem várhattuk el, hogy ezt a 7 km-t oda-vissza napi 2 óra utazással gyűrjék le.
De ha meg tudtuk volna oldani, akkor sem irattam volna be abba az iskolába, ami a közelünkben adott. És nem, nem vagyok urizáló, most is egy romos lakótelepi iskolába járnak, csak a közeg más...
De ez eg most mellékes is a rendelkezés szempontjából.
Az egyedül utazó autós ingyen mehet a BKV-n ilyenkor, az a család, aki megtölt egy autót, nem.
"2017. január 1-jétől azokat a háznál kézbesítendő küldeményeket, amelyeket alakjuk/méretük miatt nem lehet levélszekrénybe helyezni, a Magyar Posta csomagküldeményként veszi fel és kezeli." Hogy ez hogy működik a gyakorlatban, alább kiderül. Szia! Engem most a posta húzott fel.Fel akartam adni…..
fabirka 2017.01.27 13:41:48
@aptikjampó: Adj már neki salátát. Akkor nem csak bemutatkozik, de elmondja a Shakespeare összest, eredeti angolban, visszafelé.
Az, hogy hogyan indul a reggelünk, jelentősen meghatározza egész napunk minőségét. Ha szeretnénk produktívak lenni, anélkül, hogy feláldoznánk az egészségünket, akkor érdemes beépíteni a reggeli rutinunkba az alábbi tippeket...
Nem is olyan régen fiatal barátom arról kérdezett, hogyan viselkedjen, ha egy hölgyet étterembe hív. A legnagyobb problémája az volt, ki lépjen be az étterem ajtaján először. Engedje előre udvariasan a nőt? Vagy vágjon elé, és ő lépjen be? Igencsak csodálkozott, amikor azt válaszoltam, hogy…..
fabirka 2017.01.23 11:20:44
@a nemzet fogatlan provokátora: Forgóajtó esetében mindig a férfi megy előre, ez alapvető illemszabály. Az oka pedig az, hogy az ajtót a férfi nyitja, a forgóajtók meg régen nem voltak motorizáltak, ezért a férfi indította el azzal, hogy belépett.
Néha van az úgy, hogy egy sajtóközleményt érdemes teljes terjedelmében, kommentár nélkül lehozni. Na, ez most van. Tájékoztatunk benneteket, hogy a Petőfi rádió soha nem kereste, és soha nem tárgyalt Balázsékkal a Morning Show kapcsán. Mindvégig ismertük Sebestyén jellemét és közmédiával…..
fabirka 2016.12.02 19:03:51
@biancineri101: Bár nem tartozik a liblingjeim közé Balázs, de:
"-megaláz egy telt lányt a kamerák előtt mert túlsúlyos"
És akkor mi van Philippel? Ő már kikeresztelkedett? És ugyanmár, ne játsszuk meg magunkat. Mi is voltunk fiatalok és sokszor a mostani mércénkkel tajtparasztok is

-megerőszakolt lányokon viccelődik
Ezek szerint te sem hallottad az ominózus adást. Bár tény, hogy az egészet kerülni kellett volna a mai nagy kozervataív világban. Gondolom te az a fajta vagy, aki a Monty Python-t is izomból lenézi.

-Balázs Show
-Valóvilág
Ezek a mai igények. Ezt szolgálják ki.

-Mindig szidja a Petőfit és a közmédiát
Hát ugye ez nem bűn? :)

-Mindenkit letegez :D
Na ezért kezdtem bele a válaszba... Jó lenne már ezt a néhány száz éve a németektől felvett faszságot levedleni. Nem is értem, hogy a magázódás miért nem kopott ki teljesen. Már csak a műinteligenciával rendelkező modoros körökben divat.
fabirka 2016.12.04 16:20:28
@Kútmester: Azért ez ugye most poén volt (mert nem volt smiley a végén)?
Nem Petőfi Sándort szidta, hanem a Petőfi rádiót. Az is az egyik legnagyobb magyar költő bizonyos szempontból, hiszen a közmédia rengeteg pénzt kap.

De miért is ne lehetne akár a költőről is negatív véleménye? Én pl. nem szeretem Petőfit. Kicsit túl lett értékelve.
Letsdosthg! Ásotthalom 2016.11.29 17:23:33
Honfitársamnak, Toroczkai Lászlónak! Tegeződve írok, nem tiszteletlenségből, hanem egyszerűségből, közvetlenségből, könnyedségből. Sokféle véleményed lehet a menekültválságról, ami Európát is érinti. Sokféle véleményed lehet a terrorizmusról, kultúráról, vallásról, szexuális orientációról.…..
fabirka 2016.11.23 21:48:23
@Valóság nevű unokahúgotok: Hát az Octavia inkább Passat, mint Golf, de persze nem az, Annyira nem az, mint amennyire a Passat sem Superb. A Suprb már rég elhaladt a Passat mellett.
fabirka 2016.11.24 10:37:36
@igazi hős: Hát pont a centiket nem néztem, hanem a felszereltséget, tulajdonságokat, kényelmet. Sajnos a Passatnak már csak a neve maradt, a kerek lámpás volt az utolsó kiemelkedő generáció. Ott leragadt, miközben még a konszernen belül autók is tovább fejlődtek.
Péter kissé érdes stílusban rohat ki a UPC ellen, de elég jogosnak tűnik a kiborulása, ha azt vesszük, hogy az ember üzemszerű működésre számít egy szolgáltatótól, nem arra, hogy minden nap csekkolnia kell, hogy ma működni fog-e. Az időszakos leállásról szóló emailes tájékoztató pedig nem tűnik…..
fabirka 2016.11.17 09:05:33
@Dikusz: Óóóó, ezek a kedvenceim. Élvezettel intézem el magam. :)
Nem kell a homár hozzá.
A Válótársak az RTL tavalyi évének egyik legmerészebb húzása volt. Fikciós sorozattal országos kereskedelmi tévé nem szívesen próbálkozik, mert kiszámíthatatlan műfaj, és nem biztos, hogy hoz olyan nézettséget, mint egy Dr. Csont (amit valamiért a magyar nézők minden más sorozatnál szívesebben…..
fabirka 2016.11.15 15:38:28
@cstamas82: Hát akkor nem kell nézni a Rém rendest, meg a többit, ami az életet karikírozza.
Az meg, hogy egy színész magánélete milyen, miért befolyásolja a filmet? Akkor nem hallgatunk Queen-t, George Michaelt, nem nézünk Charlie Sheen filmeket sem?
Kissé gyerekes.
És igen, én sem értek egyet maximálisan sem a Stohllal, sem a Gesztesivel, meg sok mindenki mással. Ilyen esetben kapjanak méltó büntetést. Szigorúbbat, mint egy átlagpolgár, mert mégiscsak médiavisszhangja lesz. Legyen olyan törvény, hogy ilyen emberek mindig a maximum büntetési tételt kapják, ne számítson semmi enyhítő, mondván, hogy egyébként arra játszanak, hogy a nevükkel el tudnak tusolni dolgokat.
De ne mossunk össze dolgokat.
fabirka 2016.11.15 16:02:30
@cstamas82: Nem, nem az életet mutatja be, ahogy a Rém rendes és a Jóbarátok sem. Egy poénos görbe tükör a mai világnak. Ennyi, semmi több. Könnyed, szórakoztató. Pedig nem vagyok egy nagy sorozatnéző.

Nem durva a nemi identitás idecitálása. Amit te leírtál, hogy ez nem egy felvett viselkedésforma, csak az emberek 4-5%-ában élő tudat, a többiek úgy gondolkodnak róla, mint minden egyéb villongásról a sztárok esetében. Azt hiszik, hogy ez egy felvett viselkedésforma, egy allűr. Sajnos ilyen korlátolt az emberiség.
A gyerekeim nem néznek ilyen sorozatokat, de tudják, hogy ez "menő" a felnőtteknél. Viszont a gyerekeimmel foglalkozom és nagyon is tisztában vannak vele, hogy ez csak egy film. Sem a benne lévő "történet", sem a szereplők nem valósak. És azt is tudják, hogy a színészek élete nem példa. Ők is emberek, ahogyan mások. Sokfélék. Rosszak és jók, meg vannak semmilyenek is. Nem foglalkoznak az életükkel. Pedig ők most épp a veszélyeztetett korban vannak.
Néznek YouTube csatornákat is, mert az élettől nem tiltom el őket. És a vloggerek példáját sem akarják követni. Ez csak nevelés kérdése. És nem a sorozatok lesznek veszélyesek rájuk nézve, hanem ezerszer inkább az a közösség amiben vannak (iskola, haverok). Felesleges az embereket túlmisztifikálni.
fabirka 2016.11.15 16:03:54
@ern0: Nem mutatják élesben, nem pornófilm. Amelyik gyerek elég érett, az úgyis helyén kezeli, amelyik meg nem, az meg észre sem veszi.