Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Debreczeni József

9 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szürke dominanciás Megjelent 2016.11.28 13:48:22
2014 május végétől (Seszták miniszterségétől) 2015. február 6-áig korlátozott háború folyt a felek között. Orbán módszeresen szorította ki Simicskát korábbi hatalmi, illetve befolyási övezeteiből és fokról fokra vágta őt el az állam anyagi erőforrásaitól, míg ő főleg a birtokában lévő média…..
„Kijött a fényre Simicska és csapata”, „Simicska csapata háborúba megy”, „Velük háborúzik Orbán”, „Vámpírok a napon” – efféle címekkel kommentálta a sajtó, hogy 2014. szeptember 19-én olyan seregszemlére került sor, amelyhez foghatót addig nem látott az ország.…..
Fellegi Tamás távozása a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumból s az egyértelműen Simicska emberének számító Németh Lászlóné kinevezése 2011 végén félreérthetetlenül jelezte, hogy gazdasági háttérhatalom immár közvetlenül is kiterjesztette a fennhatóságát a gazdasági kormányzatra. Fellegi távozását…..
  2009 tavaszán a Széll Kálmán Alapítvány összejövetelén tartott előadást Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője. Ekkor már biztos volt, hogy egy év múlva Orbán alakít kormányt, így minden valamire való Fidesz-közeli vállalkozó ott tolongott a telt házas eseményen,…..
  A 2008-as népszavazáson elszenvedett súlyos vereség és az ebben az évben kirobbant világgazdasági válság végleg megpecsételte az MSZP-SZDSZ kormányzat sorsát. A közelgő választásokon immár nemcsak a Fidesz győzelmét lehetett biztosra venni, de egyre inkább azt is, hogy…..
A Puch–Simicska-tengely valójában Simicska–Puch-tengelyként kezdett el forogni az első Orbán-kormány idején. Mong Attila és György Bence Milliárdok mágusai c. könyvéből idézem: „Számos politikussal folytatott háttérbeszélgetésben merült föl… hogy a két nagy párt…..
Simicska APEH-elnökké való kinevezése volt az 1998-ban hivatalba lépő új miniszterelnök legmerészebb személyi húzása. Amikor erre sor került, a közvélemény persze még keveset tudott az ő viselt dolgairól. A nagy többség Simicska Lajos nevét sem ismerte, neki 1994 októbere óta semmilyen nyilvános…..
Simicska többször nyílt politikai vitába keveredett a tisztekkel, ami miatt „futkosóval” fenyegették meg. A „futkosó” nem akármi: hadbírósági ítélet nyomán kiszabott, büntető-zászlóaljban letöltendő katonai börtön. A becenevét onnan kapta, hogy az ott fogvatartott katonáknak még alakzatban állva is…..