Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Louis Cyphre01

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ateista Klub Az agresszív Jézus 2022.03.20 08:15:00
Az agresszív Jézust bemutatni legalább három okom van. 1) A Jézusról szóló naiv, és tudatlan kép szerint ő a béke letéteményese, és az egyik legkorábbi, leghatásosabb pacifista nézet képviselője. Ezt sokszor olyan kulturális keresztény ateisták is képviselik, akik nem hisznek istenben, és pláne…..
Louis Cyphre01 2016.11.14 07:36:55
A poszt eléggé provokatív, viszont érdekes hogy a szerző nem szúrta ki, ami nekem is böki a csőröm, a keresztények is szépen elmismásolják ezt a részt:
"És elmenvén onnén Jézus, Tirus és Sidon vidékeire tért. És ímé egy kananeai asszony jött ki abból a tartományból, kiáltozva hozzá: Uram, Dávid fia, könyörülj rajtam! Az én leányom az ördögtől gonoszul gyötörtetik. Ő pedig egy szót sem felelt neki. Az ő tanítványai hozzámenve, kérték őt, ezt mondva: Bocsásd el őt, mert utánunk kiált. Ő pedig felelvén mondta: Nem küldettem csak az Izrael háza elveszett juhaihoz. Az asszony pedig odaérvén, leborult előtte, mondván: Uram, légy segítségül nekem! Ő pedig felevén, monda: Nem jó a fiak kenyerét elvenni, és az ebeknek vetni. Az pedig mondta: Úgy van Uram; de hiszen az ebek is esznek a morzsalékokból, amik az ő uruk asztaláról aláhullanak. Ekkor felelvén Jézus, monda neki: Óh asszony, nagy a te hited! Legyen meg a te akaratod szerint. És meggyógyult az ő lánya attól a pillanattól fogva." Mt 15,21-28

Ez nem kicsit kirekesztő, rasszista, ahogy teccik..(én simán pofán vágtam volna) azért ne felejtsük, hogy J.C. kurvára nem akart vallásalapító lenni, csak a zsidó vallást akarta megreformálni,a zsidók részére. Hogy aztán ők nem voltak rá vevők, és ezért lett international business. Tegyük hozzá, hogy a Biblia történeti dokumentumként bizonyos fokig hiteles, de a több mint 2000 ( Ószövetséget beleszámítva), és ennyi idő alatt sok ketyós rabbi, meg dilinyós pápa azt toldott hozzá, amit jónak látott.
Ettől függetlenül Brendel dühös toporzékolásai az ateizmus reklámozásában simán kimerítik a vallás fogalmát:
Térítés: ajaj, egy Jehovista csak a lábát rakja az ajtó küszöbére, B.M. viszont dühödten kurvaanyázik ha elfogynak az érvek-ez a rész kipipálva.
Méghogy nincsenek dogmák, szent könyvek? A blogot olvasva a szerző magánéletét is az ateizmus szolgálatának szenteli, külön rovat van az ateista könyveknek, filmeknek, sajnálom csóri atikat, nekik egy sci-fi, horror, fantasy kizárva, elég unalmas lehet így az élet-ez is kipipálva.
Térjünk rá a Bibliára: az Dawkins, ő az Nr.1, de futottak még próféták James Randy, Hraskó Gábor, az üdvözüléshez meg kötelező olvasmány a Szkeptikus blog. Asszem ez a rész is kipipálható.:)
Attól függetlenül, hogy a Biblia nagyon nem nyújt kielégítő magyarázatot, az egész spirituális világ létezését tagadni balgaság. " Vannak dolgok Földön és égen..."ugyebár.
Mindenesetre, nem a kereszténység az egyetlen vallás (inkább egy a temérdek közül), ami választ, magyarázatot kínál, esetleg a teóriái révén megtornáztatja az agysejtjeinket.
Az viszont érdekes, hogy a blog szerzője ennyire savanyú, elvet minden lehetőséget is, ami St. Dawkinsnak ellentmondana, pedig annyi variáció lenne, akár ateistaként is: a neves szerző, hírhedtem materialista H. P. Lovecraft (gondolom ezen a helyen a név mond semmit) pl kifejezetten úgy írt-vetett fel teóriákat-hogy elmondása szerint az egy ateistának is baszottul rémítő legyen (ez alapján persze horror-ponyvaírónak van beskatulyázva, holott, olyan dolgokathozott fel a sorok mögött, ami nem csak a hívőt, de az atit is elrémíti.
Elkalandoztam a témától, hogy az ateizmus szintúgy vallás, itt volna a bizonyíték:
scythe.hu/vilagnezetek/ateizmus

Most akkomondjátok már, mi ez ha nem vallás? O)
innentől meg közönséges vallások, felekezetek közötti csetepaté az egész. :D
Még valami: a vallást lehet cikizni -sokszor van is miért jócskán , de egy tény: erkölcsi alapvető normáink ( ne ölj, ne lopj, stb) onnan fakadnak, ha ezek a visszatartó erők nem lettek volna, talán ma nem itt neteznénk, hanem rég kinyírtuk volna egymást. A témában nagyon tanulságos az ateista-ez még hagyján-de kőkeményen a szociáldawvinimus híve, a zenész, közgondolkodó, filozófus Henry Rollins okfejtése a vallás SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL:
www.laweekly.com/music/henry-rollins-why-im-not-an-atheist-5403137
Feltételezem alap szinten tud mindenki angolul, de a lényeg: ateistaként is helye van a vallásnak, mer' nem állíthatúnk minden sarokra egy rendőrt. A hitnek van egy visszatartó ereje, egy erkölcsi zsinórmérték, biztos egysek szerint idétjemúlt, de nélküle valahol a Mad Max univerzumában tartanánk, ezt a hardcore atik persze nem ismerik el.
A véleményemet írtam csak le, ami piszkált ideje, amióta néha ránézek erre az oldalra, de gondolom úgyis törlés, ban lesz a vége, tehát nem vitázni akarok, annyira meg legyetek toleránsak, hogy mint véleményt-talán elfogadjátok. (de tuti törlés lesz:D)