Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Orlovácz Beatrix

53 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ez a receptem a nagymamámra emlékeztet. A zöldborsó leves is, de leginkább a receptírás, ami következik. Pici ebből, pici abból. Nem írtam a pontos mennyiségeket, mert utólag született meg, hogy ebből recept lesz.  Na ki szereti a zöldborsó levest? Nézd csak, belefér egy tudatos étkezésbe…..
Életmódváltás? De hogyan? Zöldségek, gyümölcsök, sovány húsok, halak, zsírszegény tejtermékek és gabonafélék. Azt hiszem a felsorolás elején lévő termékekről nem kell sokat beszélni. A végén lévő gabonafélékről, lisztekről inkább.  Tapasztalaton szerint egy-egy diéta vagy egy teljes életmódváltás…..
  Életmódváltás és diéta alatt a  legnagyobb problémát általában az édességek és sütemények hiánya okozza. Ez személyes tapasztalatom. Erről a témáról írnak a legtöbben nekem. Mit süssek? Mit egyek délután, milyen nasit? hogy fékezzem a melléevést, amikor nagyon kívánom az édeset? Ezért úgy…..
Hogy álltok a főzelékekkel? Én sokáig száműztem őket az étkezésemből a fogyásom után. Nem volt egyéb magyarázat rá, mint az, hogy fogalmam sem volt róla, hogy a rántást és a habarást, hogy iktassam ki.  Ezt fogom megosztani veletek. Azt a praktikám, ami visszahozta a főzelékek iránti…..
  Köret gyanánt nagy kedvencem az édesburgonya. Ezt a receptem a nagymamám régi nagy kedvence, a nudli ihlette. Én nem fogyasztok hagyományos burgonyát, ezért picit átszerkesztve és az én étkezésembe illesztve alkottam meg ezt az ételt.   Édesburgonya nudli Recept: 250 g. tisztított és…..
. Cukormentes csoda süti! 2018.03.07 22:21:40
Nem vagyok alapjáraton édesszájú, azonban van aminek én sem tudok ellenállni. Másodszorra készítettem születésnapra egy hangulatos tortát. Sokak tetszését elnyerve illetve, hogy ez így az étkezésembe nem illik bele elterveztem, hogy elkészítem a cukor és fehér liszt mentes változatát is. Így egy-egy…..
Orlovácz Beatrix 2018.03.10 14:05:22
@Csipyke: Szia! Köszönöm az észrevételt. Javítottam. B. :)
. Alakbarát rántott hús! 2018.02.23 19:40:38
Saját tapasztalatból tudom, hogy mekkora dilemmát okoz életmódváltás és diéta idején, hogy hiányoznak a megszokott ízek és ételformák. Mielőtt bele is kezdenénk ezernyi apró gondolat motoszkál a fejünkben. Ilyen akár, a mit kell elhagynom és mit ehetek. Mennyire és hogy fogom bírni, hogy sok mindent…..
  Soha sem voltam édesszájú, mégis sikerült anno +25 kilót magamra pakolnom. Érdekessége az életemnek, hogy mióta elértem a kívánt súlyom sokkal több édességet, süteményt és alapjáraton desszertet fogyasztok.  Egyik nagy kedvencem a palacsinta. Gyors, egyszerű, kevés hozzávalót igényel. Pillanatok…..
Aktuális, szezonális kedvencem a sült gesztenye! Bevallom töredelmesen, hogy eddig a napig ilyenkor mindig készen vásároltam egy-egy alkalommal, mert valahogy óckodtam az elkészítésétől. Minden ott kezdődött, hogy a gesztenyét vagdossuk be egyenként. Én a hétköznapi életemben igyekszem minél…..
Mostanság teljesen el vagyok merülve a pite sütés rejtelmeibe. Nagy kedvencemmé vált a reggeli kávém mellé vagy egy szelet uzsonna gyanánt. Vékony tészta és sok-sok gyümölcs. Mind a mellett, hogy nagyon egyszerű és gyors, rettentően ízletes is.    A recept: 30 g. kókuszliszt 40 g. köles…..
  Pizza! Ez az az étel, ami miatt nem értem be a fogyókúrák útvesztőjével és konkrét életmód váltásba kezdtem. 12 kiló fogyás után, amikor már teljesen kiéheztettem a szervezetem szénhidrát ügyileg ez volt az az étel, aminek nem tudtam ellenállni. Tudtam, hogy ha el is érem a kívánt súlyom egy…..
Tetszik vagy sem itt az ősz. Esős, borongós napok és egyre csak hűl az idő. Én ilyenkor mindenek felett kívánom a meleg ételeket és a leveseket. Ritkán fogyasztok levest. A mai esős reggelen azonban nagyon megkívántam a sütőtök krémlevest. Arról nem beszélve, hogy jól esik ilyen időben már a sütőt…..
Előszeretettel fogyasztok heti szinten sárgaborsót vagy lencsét. Leginkább főzelék formájában elkészítve a saját étrendemhez szabva. Egyik nagy kedvencem a sárgaborsó főzelék tonhal fasírttal. Mindazok mellett, hogy egészséges még nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető. Persze ebéd gyanánt…..
    Nem csinálok belőle titkot, hogy mostanában szint minden reggel ugyan az az elv alapján reggelizem. Jó minőségű szénhidrát az alap. Megadja a kellő lendületet és energiát az egész napomhoz.  Mindössze pár alapanyagra van szükség ahhoz, hogy minden reggel 10-15 percben készíts magadnak és a…..
  Nyakunkon a szilva szezon. Mi mást készíthettem volna az itthon lévő szilvából, mint egy nagyon finom pitét. Négy nap alatt három pitét sütöttem ez a recept alapján és kijelenthetem, hogy mindenkit levett a lábáról, aki kóstolta. Nem tartalmaz fehér lisztet, cukrot, tejterméket és adalék anyagot…..
  Sokan azt gondolják és bevallom őszintén sok évvel ezelőtt nekem is az a tévhit volt a fejemben, hogy azért kell jól enni, mert akkor szép karcsúak leszünk. Igen ám, de mit is jelent jól enni?  Számomra azt jelenti, hogy az étel, amit magamhoz veszek boldogsággal töltsön el. Jó érzéssel és…..
  Amit az én étkezésemről tudni kell, hogy nem vagyok vega, vegán és semmi egyéb. Mindössze évek alatt, a fogyásomat követően végig azon voltam, hogy kialakítsak magamnak egy életvitelt, ami valójában élhető. Amiben megvan a szénhidrát a fehérje és minden egyéb tápanyag szükséglet.  Így sok év…..
. Diétás és alakbarát ízorgia! 2017.08.23 18:32:28
Mint tudjátok egy ideje nem eszem állati eredetű tejterméket és a húsokat sem kívánom túlzottan, így a szerint alakítom az étkezéseimet. Könnyűnek tűnik ez annak, aki szénhidrátbarát táplálkozáson van. Nekem azonban, aki húsokon, zöldségeken és tejtermékeken diétáztam végig éveket nem volt egy…..
3 perc! Semmis egy 24 órából. Mégis megváltoztatta az életem, támogatta az életmódváltásom és megkönnyítette az fogyókúrám. Ennyi elég ahhoz, hogy ne add fel a diétád és sokkal könnyebben élj meg egy fogyókúrát.  Mire elég 3 perc reggel, délben és este? Pont arra, hogy amit megeszel, azt szebbé…..
1. Fogyókúrás étrend 2. Súlymegtartó étrend 3. Egészségtudatos életmód   Rengeteg üzenetet kapok fogyókúrával, diétával, súlymegtartással és életmódváltással kapcsolatban. Rengeteg fogyókúra, hízás és fogyás majd ismételt visszahízás után, majd sok-sok rosszul megválasztott étrendet követően…..
  Tudnotok kell, hogy én nem vagyok egy édesszájú típus. Amikor egy szelet sütemény és egy pogácsa között kell választanom, akkor nálam a pogácsa a befutó. Ez ízlés és típus kérdése. Azonban vannak olyan napok, amikor igen is nagyon kívánom az édeset még, ha ritkán is. Ilyenkor próbálok valami…..
. Vaníliás-gyümölcsös torta! 2017.07.17 15:37:38
  Mint tudjátok, nem titok, hogy nagy szenvedélyem a sütés. Anyukám születésnapjára készítettem ezt a tortát, aminek a receptjét megosztom veletek.  Szerettem volna valami állati eredetű tej, cukor és fehér liszt mentes tortát sütni, amiből én is nyugodt szívvel tudok enni. A lényeg ugye az volt,…..
Nagyon szeretek mini csigákat készíteni. Megalkottam egy ideális fahéjas- karobporos csigát, ami élesztő, sütőpor, tojás, tej, cukor és fehér liszt mentes. Fantasztikus ízvilág fél óra alatt.  Mint már több cikkemben leírtam én nem számolok kalóriákat, mindössze az alapanyagok minőségére és…..
  Életmódváltás  1. Táplálkozz a szervezetednek megfelelően, tudatosan. 2. Mozogj, sportolj. 3. ÉLJ! Pár napja egy rádiós interjúm kérdései közepette értem meg rá, hogy őszintén leírjam nektek a hízás, a fogyás és az életmódváltás valós tényét. Azt, amiről nem beszélünk, mert tabu téma.  A…..
  Nagyon sok üzenetet kapok tőletek, amire próbálok válaszolni több kevesebb sikerrel. Úgy döntöttem, hogy a blogon cikk formájában minden héten jelentkezem az aktuálisan legtöbbet kérdezett témával kapcsolatban. Ezen a héten a választásom az alapanyagokra vonatkozik. Besétáltam a konyhámba,…..