Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tanonc

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben a bejegyzésben a pullback-et használó stratégiákról általánosan, illetve a limittel történő beszállásról szeretnék néhány szót ejteni. GG is említette, hogy sokaknak furcsa lehet egy ilyen gyors emelkedés esetében, mint ami például az EurUsd esetében jelenleg is zajlik,…..
Ezt a bejegyzést azért hoztam létre, hogy ide bárki beirhatja az Ő általa látott potenciális belépési lehetőséget és azt itt közösen véleményezhetjük. GG..
Devizakereskedés A nap trade-je 2009.05.15 19:50:00
Ez a bejegyzés tényleg nem a versengésről szól, tehát biztatnék bárkit akinek volt egy érdekes, tanulságos, nagyon jó vagy esetleg nagyon rosszul sikerült (de tudja mit rontott el) trade-je és érdemesnek találja arra hogy közzétegye kevés szöveges magyarázattal, akkor csak…..
Sokáig nézegettem és tanakodtam, hogy mit is csináljak az EURUSD-vel. Egyrészt elég nehéz most a h4-es csúcs-völgy elemzés, másrészt közel 400 pipes stoppal tudnék ordert elhelyezni.Végül úgy döntöttem, hogy egyenlőre nem teszek be buy ordert, de ha lejönne 3290-3340 közé,…..
Devizakereskedés Házi feladat :-) 2009.05.12 09:56:00
Szándékom hogy megszólaltassalak benneteket :-)Ezért egy kérdés: ki hogy látja az EURUSD 4órás csúcs-völgy elemzését?Kicsit pontosítok akkor kérdésemen: ki melyik verziót látja inkább "jónak"1. verzió2. verzióVagy esetleg egy 3. verzió ?GGui: a kepfeltoltes.hu-t…..
Belsőség Tavaszi gumicserék 2009.05.01 12:09:00
Amikor kis híján eltaláltam az oszlopot a Subaruval, rájöttem: itt valami nem stimmel. Elfordítottam a kormányt, és az orra csak ment, ment az oszlop felé. Gázelvétel, kisebb kormányszög, és befordult. Hiszen most volt gumicserén, lekerültek az új Pirelli téli gumik, és jöttek…..
Tradingroom társunk, Gábor kivánságára nyitok egy ilyen bejegyzést, ahol a már lezárult tradeket elemezzük ki közösen.Mit lehetett volna, mit kellett volna másképp csinálni ?Jó volt a setup ?Megfelelő helyen léptem be ?Jól manageltem a pozit ?Jókor zártam ?stb, stb Nagyon…..
tanonc 2009.04.23 21:44:01
Szervusztok,

El is kezdeném a rosszul sikerült kötések elemzését egy ma reggeli történettel. Előbb egy h1-es chart, hogy miért is kerestem short lehetőséget. A támasz szintről másodszorra kisebbet pattant, eső trendben vagyunk, gondoltam ha lesz egy felhúzás azt valahonnan eladják.

kepfeltoltes.hu/090423/minta11_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Alacsonyabb idősíkon többször érintett m15 trendvonal és kék sávval jelölt mini szint adta a beszálló helyét 98.00-án. stop 98.25, célár1 (pozi felezése) 97.70

kepfeltoltes.hu/090423/minta12_www.kepfeltoltes.hu_.gif

Látjátok mi történt, m5 emelkedés fibo 50-ről megvették, és amikor m5-ön látszott, hogy a csúcs 2. érintése után nem rogyott össze 10 pont bukóban lezártam.

Tudom, ez abszolút más fajta setup mint az eddig tárgyaltak, de hátha lejön nektek is valami tanulság.

Üdv, Gábor
Először is:Nem nézek le senkit, én is voltam és sajnos sokszor még most is vagyok Balek!(amikor elvesztem a türelmemet, akkor ez sajnos szinte törvényszerűen bekövetkezik, amikor tudatosan kereskedek, szinte soha)Csinálok ehhez egy videót is, de nem akarom feltartani a csevegést...4…..
Megnyitottam. (egyelőre ennyire volt időm :( )..
Trader társunk, Inflexió egyik bejegyzéséről jutott eszembe, amit a minap olvastam valamelyik angol weblapon.Írhattam volna egy kommentbe is, de annyira lényegesnek tartom ezt, hogy ki kell emeljem.Így szólt kb. nyers fordításban:"Scalper vagyok. Trade-enként csak 5 pipre megyek. Ha…..
Egy ellenállás lepattanás trade Az a kis sárga háromszög a short beszállóm helye. És ez nem dicsekvés akar lenni, hogy "ezt csináljátok utánam", de én sem hittem a szememnek, amikor megláttam. A részleteket a videon megtaláljátok: Egy Ellenállás lepattanás trade -…..
tanonc 2009.02.07 13:33:43
inflexio,

"olyan mesés könnyedséggel dől a pénz" :D:D:D

Ne haragudj ha "erősen" fogalmazok, de csak így egyértelmű: bizonyos logika szerint a srtatégiád (amit persze nem ismerünk pontosan) hibásnak tűnik.

Röviden. Eddigi tanulmányaim szerint egy stratégia fontos összetevői, hogy mikor nyitod, mikor zárod a tradet, mennyi az elvárható nyereség és megengedett veszteség aránya, valamint a pozi méretezés. A nyitás akkor történik, ha valamelyik irányban megnő a valószínűség, zárás pedig ha ez a valószínűség megváltozik. Legyen ez vmi klasszikusan egyszerű, támasz-ellenállás szintek, Elliot ciklusok, gyertya konfigok alapján nyitott, vagy vmi misztikus indikátor kombináció ihlette trade. A logikája ugyan az.

Ebbe a gondolkodásba egyáltalán nem lehet beilleszteni azt a kijelentést, miszerint korlátozni kell a nyitható poziciók számát. Miért is? (hacsak nem arra gondolsz, h minden párhuzamosan futó trade ugyan az ellen a deviza ellen "fogad") Minden stratégia természetes velejárója a veszteséges üzlet. Ezek időbeli eloszlását nem lehet pontosan megtervezni. Ha nem kötsz be egy trade-et mert már fut néhány, azzal nem tudod ezt befolyásolni. Ha pedig hirtelen drámai változást hoz a számlán néhány pozi kistopolódása, akkor vagy a méretezéssel, vagy a kockázat-nyereség aránnyal alapvető gondok vannak. A korábban említett módszer a nagy bukó elkerülésére, miszerint kiveszed a nyereséget, totál érthetetlen számomra. Egy esetben működik, ha nagy nyerő szériával indítasz és utána végleg abbahagyod a kereskedést. Amúgy meg csak a pénz ide-oda tologatása.

Csak azért kezdeményeztem ezt a párbeszédet, mert mint látod nagyon sokaknak megmozgattad a fantáziáját, így nagy a felelősséged is. Ezért szerintem jó lenne, ha ezeket a szempontokat részletesebben kifejtenéd!

Üdv, Gábor
tanonc 2009.02.07 17:36:05
Őszintén szólva egyáltalán nem értem mire akarsz utalni az utolsó bekezdésben, hogyan épül fel a stratégiád. Ez persze nem gond, biztosan sokféle megközelítése van a piaci mozgások előrejelzésének amit nem értek:)

Azzal viszont, hogy nem lehet a valószínűség eltolódásáról beszélni valamelyik irányba vitába szállnék.

Teljesen egyetértenék, ha azt mondanád "legtöbbször". Mert az idő nagy részében valóban nem lehet, de vannak különleges helyzetek az árfolyammozgásban amikor viszont igen. Ezekből Wik is jó párat bemutatott itt a videókon. Nem az a kérdés, meg tudod-e mindig mondani fel vagy le, hanem hogy tudsz-e olyan helyzetet azonosítani amikor többnyire fel vagy többnyire le. Ha ezekben a helyzetekben lépsz piacra akkor többször fog nyereségbe menni a kötés mint nem. (és itt következik a számomra még nehezebb kérdés, ezeknek a pozícióknak a kezelése) Ezzel egyetértesz?

Ami szerintem érdekesebb kérdés az a többször tárgyalt pszichológiai tényező. Az elmúlt bő fél év éles kereskedésében érdekes megfigyelést tettem. A rendszeresen figyelt devizakeresztek közül rendre van olyan amire azt mondom adott időszakban nem mozog "szépen", nem tudom jól azonosítani a trendet, ha van egyáltalán, ill. nem látok semmi egyértelmű jelet a charton ahol beszállót keresnék. Nos, csak megszokásból ezekre is odabiggyesztek 1-1 vonalat ahol én fordulást várnék ill. néhány óra mozgását látva tippelek egy irányt amerre beszállnék egy visszahúzódásban. Az érdekes ebben az, hogy ezek a tippek milyen nagy arányban bejönnek, pedig ugye ezek voltak a nem szépen mozgó keresztek.

Szerintem ez nem más mint, hogy ezekben az esetekben nincs semmi nyomás rajtam, mert úgysem akarok kereskedni, mintegy semleges kívülállóként tudom figyelni a dolgokat, ezért nincs semmi ami zavarná a pontos elemzést. Nincs türelmetlenség, félelem, csak egyszerűen meglátom mit kellene tenni.

Ez csak annyiban kapcsolódik az általad említettekhez, hogy ha valaki nem elégedett az eredményeivel a TA alapú kereskedésben, akkor nem feltétlenül az elemzési módszerekkel van gond, sőt nem is a felkészültséggel, hanem efféle egyéni problémák lehetnek, amin tovább kell lépni.
Sziasztok!Remélem még nem untatok rá a videóimra. :)Már kezd hiányozni az írás, mégha időigényesebb is összehozni egy jó cikket, mint egy videót.Az írás egyfajta gondolat szintetizálás, egy olyan párbeszéd Veletek, amikor szinte érzem,hogy válaszoltok, figyeltek, vagy…..