Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aszú

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Másfél hónappal ezelőtt feltettem a Lemilblog olvasóinak a (csak részben költői) provokatív kérdést, hogy mitől kiváló és hatékony egy hadsereg. Nem csalódtam bennetek: a parázs vitákkal is tarkított kommentfolyamban számos érdemi és informatív hozzászólás született, amikért köszönet jár. A nyári…..
Bereczki Blog Botrány a Corvinuson 2018.11.18 23:43:51
Mi történt a Corvinuson? Ezen a héten csütörtökön tartotta meg a HÖK és az egyetemi vezetés(Lánczi András rektor és Pavlik Lívia kancellár duó) azt a hallgatói fórumot, amely során az ártatlanságés a kitettség habfürdőjében próbálták magukat mosdatni az egyetemisták előtt. Már a fórumkezdetén…..
Botrányok és szaftos sztorik a 140 évvel ezelőtt született Krúdy Gyuláról, Szindbád megálmodójáról. Egy nagyhangú és nagyerejű, vérbő, óriási szexepillel rendelkező művész, aki a XX. század első felében Budapest egyik botrányhőse volt.   Forrás: Wikipedia..
Aszú 2018.10.19 15:10:19
@Doktor Toekfey: Ez mán sorsrbérencség, Krúdy Gyula kiváló családapa, becsületes férj volt, aki a korszakban páratlan erkölcsi erővel állt ellen a társadalmi osztályát oly' nagy mértékben veszélyeztető csábításoknak (zabálás, tütüzés, lumpolás, szabados szexuális élet), Ha egy zsidó orvos nem kezeli félre, ma is köztünk lenne, ezért jobb, ha a tisztelt kommentelő inkább eljön a boldoggá avatott kiváló magyar íróról elnevezett katolikus leánynevelde ünnepélyes avatójára. Különben mi megyünk Önért.
Nagytevel és Óbarok mellé telepített földalatti bázisokról irányította volna Moszkva az Ausztrát és Olaszországot megszálló szovjet és magyar hadseregeket. Az "L" alakú nagyteveli vezetési pont hosszabbik folyosója (Fotó: Kizmus Szabolcs)..
Aszú 2018.09.07 12:30:28
@drover(fanyul társa): MN7038, ugyanaz a szitu.. :)
A téli olimpia egyik legelképesztőbb jelensége az észak-koreai szurkolócsapat hölgykoszorúja, akik a Kwandong jégcsarnokban, Gangneungban debütáltak hatalmas közönségfigyelem mellett...
Aszú 2018.02.21 11:10:53
@Egyallampolgar: És a honfibú, amit pecsenyeevéssel, szeretkezéssel és a dolgozók folyamatos verésével lehet enyhíteni? Az meg sosenem műljon el a szurkolás ömfeledt, közpénzzel kipirosított hangulatában?
57 #23 / 30 2016.11.26 10:35:36
V E Z E T É S    KÓRHÁZ 2.    A kórházi vezetők 95%-a orvos, legtöbben a kórházi létrán jutottak fel az igazgatói vagy ágazatvezetői pozícióba. Nagyon fontos, hogy a vezető értse mi történik körülötte, nem hiszek abban a menedzsment modellben, hogy mindegy, hogy mi a termék. "Az orvosi…..
Aszú 2016.11.26 18:56:15
@histar007: Mert a vájár elfárad a sok csákányozástól és azt gondolja a vezetésről, hogy nem lehet túl bonyolult, hiszen ő i s vezet autót. Ráadásul jobban fizet, és a közszférában még csak meg sem torolják, ha meghal a szén.
Pár hete felfüggesztették a Műegyetemen Gazdaságtudományi Kar (GTK) dékánjá, Andor Györgyöt, mert a hírek szerint a Kar az oktatási államtitkárság javaslatára kivált volna a GTK-val a Műegyetemről és átslisszolt volna az ELTE-re...
Aszú 2016.11.12 11:23:26
@Syllabux: @Matróz Kommandó: Akkor meg nem értem, hogy mi a baj a kiválással. Ha a GTK olyan vacak, akkor jobb lenne, ha elhagyná a BME-t, a rektor kitünteti a kar dékánját, hogy végre felismerte, hogy a karnak nem a Műegyetemen a helye. Majd meglátja mire megy az ótvar MBA képzésével, ha nincs mögötte a BME.
Aszú 2016.11.12 11:48:44
@Syllabux: Tájékozodnod kéne, olyanoktól, akik tényeket vesznek figyelembe, nem hangulatokat.
Andor tíz évig tervezte a BME költségvetését, abban az időszakban volt olyan ranglista, amiben a BME előrelépett, volt olyan, amiben valamelyik kar is. A ranglistákon való szereplés nagyon sok paramétertől függ, a költségvetésnek az a célja, hogy a költségeket azok fizessék, akik okozták, a bevételek pedig oda kerüljenek, ahova a fenntartó és az Intézményfejlesztési Terv szánta. Sztem a legtöbbet az mondja el a költségvetésről, hogy jobbat, mást senki sem készített, pedig igazán sokaknak lett volna és lenne lehetősége most is, az adatok nyilvánosak, az ezzel kapcsolatos szakirodalom bőséges. A BME költségvetések andor-féle verziója egyébként minimálisra szorítja a központi menedzsmentköltségeket, csak közös infrastruktúrát finanszíroz központilag, a karokra helyezi a hangsúlyt, hogy azok szabadon dönthessenek, mit támogatnak a bevételeik terhére. Mindehhez még magát Andort sem kell megkérdezni, elég elolvasni az időszak költségvetési szabályzatait, költségvetéseit, megkeresni a költségvetés tervezésért felelős jelenlegi kancellaristákat. Végigböngészni a szenátusi jegyzőkönyveket, melyekben olyan módosítási javaslat nem volt, mely valamelyik ranglistán való előrelépés érdekében szorgalmazott volna valami összegyetemi szintű akciót, nem olyat, ami kizárólag saját karát, saját tanszékét hozta volna előnyösebb helyzetbe. Egyébként maga Palkovics államtitkár nyilatkozta, közlekedésmérnökként, hogy a német egyetemek sem a rangsorokban a legjobbak, hanem a munkaerő-piac kiszolgálásában.
Az természetes, hogy azok, akiket érdeksérelem ért, nem fogják dicsérni, de olyan írással sem találkoztam eddig, ami azon túlment volna, hogy ő többet szeretett volna kapni, de kevesebbet kapott, mint szeretett volna, ezért hibás, bűnös az elosztásban szereplő, abban döntő.
Szándékosan nem kari oktatókat említettem, mint véleményformálókat, akik nem foglalkoznak mélyebben ilyen kérdésekkel, azoknak mindig gonosz marad a költségvetés tervezője, akárki is annak személye.
Utánakapartam a neten, nem találtam ilyet. Azt találtam, hogy a műegyetemi PPP programokat hányszor ellenőrizték, és nem találtak benne kivetnivalót. Egyébként nem értem miért ne lehetne az egyetem érdeke Andorra ráhúzni a vizes lepedőt, hiszen köztudott, hogy a rektor már beiktatása másnapján felszólította Andort, mint dékánt lemondásra, pedig még kétszer sem beszéltek. Ha lenne valami igazán terhelő csak nem várt volna eddig.