Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jancsó Gergely

115 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ebben az időszakban az esetek túlnyomó részében a marketing fő célja lehet, hogy maradj legalább a potenciális vásárlóid vagy megrendelőid szeme előtt, hogy ha majd újra felélékül a vásárlási kedv a járvány után, ne indulj hátrányból a konkurenciával szemben. Érdemes új vevőket szerezni már most a…..
A stockfotózás a fotózás egy olyan területe, ahol a fényképeket előre elkészítik, képügynökségek adatbázisába a fotósok feltöltik, így megvásárolhatóvá válik a kép felhasználása bárki számára. Újságok, blogok, magazinok, hírportálok az online és offline térben egyaránt böngészhetik a galériákat. Így…..
Az ebben az időszakban otthon töltött időnket videókészítésre is áldozhatjuk, így hoztam egy rövid videót arról, hogy otthon hogyan világítom be egyszerűen otthon a videóim legjavát, hogyan állítom be a kamerát ahhoz, hogy az a legjobb eredményt hozza. Lépésről lépésre mutatok meg mindent, a…..
Ahogy valószínűleg a legtöbben, úgy én is alábecsülöm a jelszavak és a biztonság fontosságát. Az előzőhéten viszont feltörték a facebook fiókomat. Arra lettem figyelmes, hogy Instagramon egy olyan bejegyezésemet kezdték el ismeretlenek kedvelni, amit nem is én hoztam létre. Ahogy megnyitottam a…..
Milyen a magyar fotós oktatás? Hogyan lehet piacképes és naprakész tudást szerezni? Régóta mozgat a téma, hogy mit gondolnak azok a diákok, akik már vettek részt fotós OKJ vagy bármilyen fotós képzésen. Szűk egy hónapja egy közleményben olyan személyeket kerestem, akik arccal vállalják, hogy mik…..
Sok fotós, akár hobbista, akár profi, gondolkozik rajta, hogy a nehéz tükörreflexes fényképezőgépét leváltsa-e tükör nélküli MILC kamerára. Egyre nagyobb teret hódítanak a MILC (Mirrorless Interchangeable Lens Camera) masinák, amik könnyebbek, kisebbek, egyszerűbb a használatuk, többet tudnak és…..
Ausztrália több szempontból is a világ egyik legsokszínűbb országa. Lenyűgöző természete és állatvilága, hatalmas mérete mellett rengeteg érdekesség is kapcsolódik hozzá, amit talán eddig nem tudtál. Az országban 1991 óta nem volt gazdasági visszaesés, még a 2008-as világválság idején sem…..
16.000 kilométerre Magyarországtól Melbourne belvárosában működik egy magyar étterem. Több mint 10 éve nyitotta meg kapuit a My Little Hungary, Csuka Erzsébet vezetésével. Erzsi 1983. március 9-én érkezett Ausztráliába kislányával és férjével, disszidáltak 1982 június elején, majd Ausztriában vártak…..
Szeretnél legálisan drónnal repülni Magyarországon? Kérj 30 nappal a repülésed előtt eseti légtér engedélyt, amire jó eséllyel még nem is válaszolnak. Évek óta ígérgetnek egy alkalmazást, ami azonnal lehetővé teszi a reptetést. Ebből a mai napig otthon nincs semmi. Persze a nyugati országok nagy…..
Melyik a világ legélhetőbb városa? A lista évről évre folyamatosan változik, több cég is készít felmérést. Az EIU londoni Economist Intelligence Unit (EIU) a stabilitás, az egészségügyi ellátás, az oktatás, a kultúra és környezet, valamint az infrastruktúra szempontjából pontozza a városokat, majd…..
Nagyon kevés olyan ember van környezetünkben, akinek a zsebében ne lapulna egy okostelefon. És még kevesebben vannak, akik csakis telefonálásra és üzenetküldésre használják készüléküket.Sokan készítünk selfie-ket, street fotókat, portré vagy épp tájképeket a telefonunkkal, mivel az mindig kéznél…..
Néhány évvel ezelőtt még a művészeti tanulmányaim alatt építettem lyukkamerát és fotóztam vele. Viszonylag egyszerűen, forintokból elkészíthető egy camera obscura. Nézzük meg, hogy mi is kell nekünk ahhoz, hogy egy cipősdobozból fényképezőgépet építsünk: Fekete szigetelőszalag és fekete…..
Négy fotós kollégámmal egy mobiltelefont ragadtunk, leváltva az értékes tükörreflexes fényképezőgépünket, hogy megnézzük, mit is tudhat egy telefon kamerája. Elhívtunk Lili modellünket egy fotózásra a várnegyed utcáiba, hogy portrékat készítsünk róla. Mindegyikünknek 15 percünk volt arra, hogy három…..
Valóban azon múlik a jó fotó, hogy milyen kamerát használ a fotós? Tévhit. Hogy ezt  bebizonyítsuk, két fotós kollégámmal egy 13 éves digitális kamerával felszerelkezve 30 percünk volt Budapest belvárosában, hogy fényképeket készítsünk. Mindenkinek 3-3 fotót kellett kiválasztania és bemutatnia…..
Fotózás egy király hobbi. De mik az előnyei és a hátrányai? És ha valaki profi fotós, azaz megélhetésszerűen fotózik? Hobbiként, vagy karrierként érdemes kezelni a fotózást?..
Napjainkban a fotósknak egyre több szerep jut. A temérdek reklám, vizuális megjelenések miatt növekszik a kereslet a fényképészek iránt. A megrendelők kezdik megérteni, hogy a fotózás nem csak egy gomb nyomogatásából áll, hanem gondosan átgondolt koncepció alapján történő alkotási folyamatot…..
Két fotós kollégámmal megmutatjuk, hogy milyen különbségek is vannak fotós és fotós közt. Mindenkinek 1 db városfotót kellett készíteni a saját stílusában, majd ezeket a fotókat egymás mellé tettük és összehasonlítottuk. Mindenkinél más és más kifejezésmód, kompozíció, színek, időzítés ütött vissza.…..
 MARKETING & BRANDING Imádsz fotózni. Jók a fotóid is. Mi lenne, ha meg is tudnál élni ebből? Híg a szakma? Mindenki DJ, sminkes és fotós? Szeretnénk megmutatni neked az utat, hogy hogyan keress pénzt a fotózással, hogyan építsd fel a saját vállalkozásodat...
Huszonévesként százasával készítjük a digitális fotókat telefonnal, fényképezőgépekkel. Kíváncsi voltam rá, hogy két korombeli fotós kollégámmal mit tudunk kezdeni egy polaroid fényképezőgéppel. Mindösszesen egy 10 kockából álló tekercs ált rendelkezésünkre, hogy elkészítsünk egy egységes…..
Milyen fényképezőgépet vásároljak? Talán a legsűrűbben ismételt kérdés a hobbi- és az amatőr fotósok körében. Készítettem egy videót, amiben ahhoz adok segítséget, milyen szempontok alapján, hogyan válassz gépet. Számolj le a tévhitekkel! Hozz okos döntést fényképezőgép vásárláskor! Amikor azon…..
Életem álma vált valóra, hogy valamivel több mint két hetet tölthettem az Államokban. Teljesen más perspektívát adott a világra ez az időszak. Így összefoglaltam nektek 5+1 pontban klisék nélkül, hogy mik azok a legfontosabb pontok, amiket kint megtanultam...
Jancsó Gergely Mit ne fotózz? 2018.05.14 20:37:41
Mi az a téma, amit nem érdemes lefotózni? Egy rossz vagy gyenge témából a legjobb fotós sem tud kiemelkedő fotót készíteni. Welczenbach Tamás kollégámmal fotókat értékeltünk, ahol rávilágítunk a leggyakoribb fotós hibákra...
Utazásom az Egyesült Államokban második állomása: San Francisco. Csak három napom volt a városban, de a kötelezőt letudtam. Következik: Golden Gate híd, Twin Peaks, Cable Car és a belváros. Találtam néhány turistáktól igazán eldugott helyet is. Fantasztikus volt ez az állomás is Indulás…..
Jancsó Gergely 2018.04.30 13:06:08
@Hungarian Geographic: Voltam bent, csak videózás helyett inkább élveztem. Los Angeles részben van:
www.youtube.com/watch?v=I8e2u4gFWIg&t
Életem álma vált valóra. Egyesült Államok. Első állomásom Los Angeles volt. Egy hetet töltöttem el itt Kaliforniában, ahol a Hollywood hegyei között kerestem egy olyan helyet, ahonnan belátni az egész várost. Találtam is. Utána élménybeszámoló arról, hogy milyennek láttam én Los Angelest...
Ki ne ismerné a Windows XP ikonikus háttérképét? Mindannyiunk retinájába égett ez a fotó. De hogy ki, és hogyan készítette ezt a fényképet, azt már kevesen tudják. Charles O'Rear nevéhez fűződik a fénykép elkészítése, aki 25 évig volt a National Geographic fotósa. Kedvenc témái közé tartoztott a…..