Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jaroslav001

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Minden évben aktuális, ezért korábbi posztunk ismétlésével újfent figyelmeztetünk a vízórák és szabadban húzódó vezetékek szigetelésére, valamint a kint hagyott kerti szivattyú leeresztése - leszerelése, kerti csap elzárása is bőven aktuális. Mínusz tíz fok környékén megnövekszik a vízóra…..
Javíthatatlan optimista vagyok és kissé leharcolt eddigi fűrészem helyett egy pontos és új gépet szerettem volna műhelyem központi helyére. Párhuzamos élekkel rendelkező babaház falakat akarok rajta fűrészelni, de a sokadik üvegházam lécei is rajta készülnek majd. Tehát…..
Jaroslav001 2016.11.08 11:05:22
Szervusztok!

@kkm.furdancs: Nekem is egy szinte ilyen fűrészem van, csak én a legutóbbi ALDI akcióban vettem (WorkZone WZTS2000). Pár apró különbségtől eltekintve ugyanerről, a cikkben szereplő gépről van szó. Sőt az alkatrészcikkszámainál is az Einhell szó olvasható, tehet ALDI is tőlük rendeli ezt a fűrészt.
www.einhelltools.co.uk/product-list.php?pg1-cid3252.html

A kérdésem az volna, hogy nagyon tetszetős ez a "mágnessel megtámasztom a vezetősínt" módszer, hiszen valóban nagy gond, hogy elhajlik a vezetősin. Azonban azt kérlek áruld el, hogy az öntvény alumínium asztallaphoz hogyan tapad hozzá a mágnes?
Jaroslav001 2016.11.11 06:42:25
@anonymouse.: Szervusz! Az nem baj hogy aluminium, de kis hullamossag valoban van benne, tehat nem sik az asztallap, hanem a kozepe fele van egy 1mm alatti godor... egyutt tudok elni vele. A leszorithato parhuzam vezeto csavarjait kicsereltem 12.9 kemenysegu csavarokra, hogy imbusz kulccsal is meg lehessen rendesen szoritani. De a rahuzhato aluminium vezeto anyagaban hajlik ha veget cibalom jobbra-balra. Meg akkor is hajlik, ha lefektetett allapotban rogzitem. Mindegy, egy tamaszleccel es egy szoritoval meg tudom ugy tamasztani, ahogy kell.

Nem tudom ki hogy van ele, de szerintem tuzifa darabolasra nem jo ez a cucc. Egyreszt csak 80mm a vagasmelyseg, de ami ennel is komolyabb baj az az, hogy az enyemre az van irva hogy par percet lehet egyszerre hasznalni, utana pihenni kell hagyni, hogy visszahuljon a motor. Tuzifa vagashoz pedig jellemzoen egy folyamatos uzemu berendezes kellene.

Udv Jaroslav
Befektetési célból vásároltam egy három fázisú villanymotort. A három fázis nem játék, az ipari csatlakozók viszont nem olcsók, így nem áll dobozszámra otthon. Lassan körbenéztem a műhelyben, miről lehetne leoperálni ideiglenesen a csatlakozó dugót. - Gyere csak ide, kis…..