Regisztráció Blogot indítok
Adatok
én-te-ő

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Második alkalommal adnak egymásnak randevút az ország 9 műszaki felsőoktatási intézmnyének csapatai a II. dunaújvárosi Robotino Olimpián, a jövő hét elején. A szervezők a robotprogramozási verseny mellett egy igazán látványos technikai újítást is az érdeklődők elé tárnak…..
Némi fanyar nosztalgiával tekintek vissza a pepszis tárgyaimra. Innen - jó messziről - nézve olyanok, mint a tarka virágok a mezőn. Mind más, még az is, ami elsőre ugyanannak tűnik. Mind egyedi, egy saját kis univerzum. Ráadásul a kép folyton változik, még ha nem is minden…..
Ismét vendégposzt:Mikor lenne jó egyetem az ELTE? - Ha a vezetői posztokra (rektor-dékán-intézetigazgató-tanszékvezető) nem csak egy-egy, nagynehezen meggyőzött jelentkező lenne, hanem 4-5 energikus, az egyetemnek segíteni akaró, független, autonóm személyiség versengene a…..
Levelet hozott a posta:"Mi lenne, ha az ELTE egyetem lenne?Akkor mondjuk lenne kutatas (is)...de persze csak vegyszerek…..
Az oklevélmelléklet egy olyan dokumentum, ami a külföldi munkavállalást hivatott megkönnyíteni. Ahogy a neve is mutatja, nem helyettesíti a hagyományos diplomát, hanem kiegészíti azt. Tartalmaz egy rövid tájékoztatót a magyar felsőoktatásról, a diplomát kibocsátó…..
„Előadásomban azt emelem majd ki, hogy ennek a fő oka a természettudományos tanárképzés gondjaiban keresendő” – mondta, az MTA elnöke, hozzátéve, hogy a 2009/2010-es tanévre egyetlen hallgató sem jelentkezett az ELTE fizikatanár-képzésére, de az egész országban…..
Valakinek új hobbija van a lágymányosi épületben, liftgombokat gyűjt. Hogy mit csinál velük, az rejtély, talán fülbevalót készít belőle, vagy kabátgombot, sörnyitóként használja, de az is lehet, hogy saját liftet épít, amihez egyesével lopja össze a hozzávalókat.Az…..
Cikk az Indexen a TTK Elméleti Fizika Tanszékének kutatóinak eredményeiről.(Ha hasonló, az egyetem hírnevét öregbítő cikkre bukkantok, szeretettel várjuk őket. - szerk.)..
Vagyis oktatói munka hallgatói véleményezése. Hogy mi ez, és mire jó, arról itt olvashatsz. A kezdeményezést csak támogatni tudom, bár még nagyon sok gyerekbetegsége van a rendszernek. Nem kötelező, így sok hallgató nem foglalkoznak vele. Be kell jelentkezni hozzá…..
Miért megy valaki tanárnak? Sokáig úgy gondoltam, hogy hivatástudatból. A csoporttársaim közt sokan vannak, akiket csak idesodort az élet, nem vették fel kutatónak / mérnöknek / orvosnak / színésznek, ide meg igen. Valami diploma pedig kell. Most tekintsünk el tőlük, és nézzük…..
Egy cikket keresve botlottam ebbe a holnapba, s mivel jártam korábban a tanárúr egy előadására, gondoltam körülnézek.Szakmai önéletrajz. Cikkek, könyvek felsorolása, linkekkel. Fogadó óra helye, ideje. Térkép, hátha nem tudod, hol is van a Kazy. Elérhetőségek, email, skype,…..
"Nem a diákok kitiltásával, hanem megelőzéssel lehet visszaszorítani az iskolai agressziót, ezt javasolja a fővárosnak a januárban felállított szakmai bizottság. Az iskolák anyagi támogatást is kapnak a pedagógusok szakmai tréningjeire, az eszközök fejlesztésére és…..
Nyugdíj előtt álló tanár ismerős panaszolja, hogy manapság a fiataloknak elég a kettes, nem akarnak jobb jegyet. Bezzeg régen...!Egyszer csináltam egy igazán jó félévet. Sok tárgyam volt, sok vizsgám, az átlagom sem volt rossz. Ezért a félévért nulla azaz nulla forint…..
A TTK-n ez úgy néz ki, hogy a bejárattal szemben egy kis asztalnál ülnek átlag ketten, a hallgató bediktálja az EHA kódját, aláír, majd kap egy szavazólapot. Az esemény komolysága két részlettel jól jellemezhető:  - Pár éve bevezették, hogy a szavazólapon a jelölt neve…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy ELTE uszoda. Kicsi uszoda volt ez. Volt egy sportmedencéje, egy termálvizes, meg egy szauna. Pár öltöző, zuhanyzó, az emeleten egy büfé, a bejárat mellett sportbolt. Családias uszoda volt ez. A portás néninél lehetett úszósapkát bérelni,…..
Körülbelül két hete próbálok elérni egy gyakorlatvezetőt (közös megegyezés alapján a szorgalmi időszak vége fele, ami szerintem most van). Eleinte személyesen próbálkoztam, vagyis átlag naponta egyszer kopogtattam a szobája ajtaján, ami mindig zárva volt. Aztán eszembe jutott,…..
Egy érdekes cikket olvashattok a Hóbelevanc blogon Értelmetlen felsőoktatás címmel...
Hogyan taníthat szakmódszertant olyan egyetemi tanár, aki az önéletrajza alapján a vizsgatanítása óta nem járt középiskolai osztályban? Persze biztosan nagyon sok könyvet olvasott a didaktikáról, de vajon helyettesítheti-e ez a személyes tapasztalatokat?Nem az lenne a normális,…..
Egy kötelező tanegység teljesíthetőségének érdekében legalább annyi kurzust kell meghirdetni, hogy a maximált összlétszám a mintatanterv szerinti létszámnak legalább 115 %-a legyen. A mintatanterv szerinti első féléves kötelező tanegységek esetében a teljesítés érdekében…..
A mai nappal átvettem a blog szerkesztését. Alakítom, formálgatom, próbálok beletanulni a szerepembe. Igyekszem minél többet megőrizni a kezdeti célokból.Ha máshol nem is, itt fontos a véleményed. Szólj hozzá bátran, itt lehet. Cikket a blog.elte (kukac) gmail (pont) com címre…..