Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gasset Ortega

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran felmerül egy egyszerű kérdés: éjjel rendelkezésre áll-e a napenergiával megtermelt áram? Túlegyszerűsítve úgy is szokták ezt kérdezni, hogy éjszaka süt-e a nap, de ez félreértésekre adhat okot, így járjuk körbe ennél alaposabban a témát. Ennek során többek között szó esik napelemekről,…..
Gasset Ortega 2016.11.16 09:43:16
@fepe: Én sem arra gondoltam, hogy erőltesse rá a napelem gyártókra kényszerrel valaki.
Ötletparádéztam. Sokak megszólalása mellett ez még földhözragadt.
A tanyakérdést pedig valóban megoldja az élet. Nem hogy tanyák, kisfalvak tűnnek el tömegével, ha így folytatódik.
Gasset Ortega 2016.11.16 16:05:07
@bibi_passz: Tényleg nem tudod mit beszélsz.
Ez a cikk még 2030-as DEMO erőműról beszél. www.origo.hu/techbazis/20130828-2050-re-keszulhet-el-a-vilag-elso-fuzios-eromuve.html

Olvasd a Wikipediát. Ők már 2050-re teszik a DEMO erőmű elindulását.

Ne keveredj bele a fúziós erőmű témakörbe, ha kérhetlek. Az 1900-as évek elején, az uránszurokérc felfedezése után hurrá hangulat lett úrrá, millió egy technológiában kezdték alkalmazni. Amíg rá nem jöttek, hogy az uránszurokérc okozza azok megbetegedését, magyarázhatatlan halálát azoknak, akik kapcsolatba kerültek vele. Ugyanis iszonyú mértékben sugárzó anyag.

A fúziós reaktorban ugyanaz a folyamat játszódik le, mint a Napban. Engem ne etessenek, hogy ez tiszta folyamat. Az elektromágneses sugárzás teljes palettája megjelenik. Felejtsd kinn magad naptej nélkül a napon, nyáron.
És hogy nem aktiválódnak fel a technológiai berendezések? Ha már üzemel egy ezer Megawatt pozitív energiamérlegű fúziós erőmű, akkor térjünk vissza a kérdésre.

hu.wikipedia.org/wiki/ITER
Gasset Ortega 2016.11.17 10:26:27
Szegény @bibi_passz: Jól jönne a nyugdíj mellé, ha fizetnének. Egy alföldi kis-faluból írogatok, ráérek.

Nem értem mi a bajod. Nem megy a napelem üzlet? Nekem sem a nyugdíj biznisz. 0,9%-ot akarnak emelni.

"Komolyabbra" fordítva a szót:

Itt a vége felé azért írtam a tanya villamosításról, mert élőben látom.

Fentebb pedig azt írtam a témakörhöz: "Hogy milyen lesz tíz év múlva a villamosenergia rendszer, nincs, aki megmondja.
Nem véletlen utaltam egy helyen energetikai alaptanfolyam szükségességére.
A kiinduló pont a nemzet primer energia szükséglete. Az az energia mennyiség, ami a társadalom működtetéséhez kell. Hogy ne haljunk éhen, hogy ne fagyjunk meg, hogy tudjunk közlekedni, működjön a gazdaság, stb. Primer energia adott esetben a szén, a fa, az olaj, a szél, a napenergia, az urán, stb.
Ezek egy un. energiamixet alkotnak. Nem a primer energiát, hanem az ebből előállított szekunder energiát használjuk adott funkcióra. Ha elterjed a villanyautó, az ország primerenergia szükséglete nem változik, csak az energiamix összetétele változik meg. A kőolaj részarány csökkenése miatt.
Az energiát sokan azért azonosítják a villannyal, mert a villany univerzálisan felhasználható, könnyen szállítható, csak az előállítás helyén szennyező energia. (Az elektroszmog kapcsán vitát nyithatnák saját magammal, de ezt most hagyjuk. Ez még nem vonult be a köztudatba, pedig sejtszintű energiakötésekre van hatással)

Jelenleg a hidrogéncella - villamoshajtás látszik a közlekedés perspektívájának. A hidrogéncella folyamatos üzemével tölti az akkumulátort, és plusz teljesítmény igény esetén az akkumulátor is besegít. Addigra lehet, hogy az autó egész karosszériája is napelem lesz, ami szintén tölti az autó akkumulátorát.
Este a garázsban rádugjuk a hálózati töltőre az autót, és a rendszerünk kétirányú forrásként működik. Beállítjuk a fedélzeti számítógépén, mikor kívánjuk levenni a töltőről, és hol feltölt a hálózatra, hol a hálózatról tölti magát, de egy töltöttségi szint alá nem megy le akkor sem, ha ép a hálózatot támogatja. Viszont amit beírtunk, hogy kell az autó, teljesen fel van töltve. Hónap végén, lehet, hogy még fizetnek ezért, mert úgy jön ki az energia egyenlegünk."