Regisztráció Blogot indítok
Adatok
whatisevenworse

0 bejegyzést írt és 103 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az embernek az étkezési szokásaival, a gyerekként megszokott ízekkel nehéz szakítani – sokszor keressük azokat az ételeket, hangulatokat, melyek meghatározták fiatalkorunkat. Ez talán még fokozottabban érvényes külföldön, ahol az ízek az otthonra is emlékeztetnek minket...
whatisevenworse 2020.10.16 14:28:06
@fhdgy: A somlói az tényleg magyar...hu.wikipedia.org/wiki/Soml%C3%B3i_galuska
Ott hagytam abba a múltkori osztrák beszámolót, hogy még egyszer leporolom ezt az utazást és egy olyan helyet mutatok be, ami ugyan nem lesz valami nagy túra helyszíne jelen riportban, azonban potenciálisan nagyon is lehet, viszont fantasztikus, monumentális hely és mindenképp szerettem volna…..
2020 év végére megváltozik a Magyar Élelmiszerkönyv trappista sajtokra vonatkozó leírása, ami szigorítja a jelenlegi szabályokat. Ez még 6 hónap legalább, ezért szerettük volna megtudni, hogy jelenleg melyik trappista sajt a legfinomabb. Következzen a 18 sajton elvégzett vaktesztünk eredménye!..
whatisevenworse 2020.05.07 06:16:43
@/\ngel: "A húrelméletnek három komolyabb problémája van. Az első, hogy senki sem képes megoldani a húrok mezőelméletét, vagy hogy bármilyen más nemperturbatív eredményt hozzon ki a húrelméletből. A feladat kristálytiszta, de a sors iróniája, hogy a megoldása olyan technikákat igényel, amelyek túlmutatnak a fizikusok jelenlegi képességein. Érdekes tény, hogy miközben a huszonegyedik század fizikája véletlenül belepottyant a huszadik századba, a huszonegyedik század matematikája még nem született meg; s már csak ezért is él ez a probléma, hogy a jelenben e hrok mezőelméletét nem tudjuk megoldani. A második, hogy a 10−35 méter átmérőjű húrokat jelenlegi technikánkkal képtelenek vagyunk megfigyelni. " szóval még mindíg csak egy elmélet mert bebizonyítani még nem sikerült.
A Magyar Népköztársaság a hidegháború idején egy lehetséges atomcsapás egyik célpontja volt. Amennyiben ez az atomtámadás bekövetkezett volna, a kitelepítést egy előzőleg elkészített terv alapján kellett volna végrehajtani a hatóságoknak. Ebben a cikkben az atomcsapást követő 24 óra forgatókönyvét…..
Több barátnőm, ismerősöm is van, aki 35 fölött sürgősen szeretne olyan pasit találni, akivel érdemes családot alapítani. Van köztük, aki már talált magának alkalmasnak tűnő jelöltet, és van, aki még mindig csak randizgat, de valahogy egyik férfi mellett se sikerül lehorgonyoznia...
whatisevenworse 2020.02.09 14:28:12
@Zsuzsi25: Már nem mehet a pasi is, pár hónap után. Ez már nem szempont, nálunk is megegyezés, ha lesz gyerek (sajnos mint utóbb kiderült nem lehet soha), akkor én maradtam volna itthon a gyerekkel.
whatisevenworse 2020.02.09 20:09:17
@mimozka: Mit vár el tőlünk a nő: légy férfi, egy csődör az ágyban, min. milliomos. Vica versa megy ez amióta világ a világ.
whatisevenworse 2020.02.09 22:07:15
@mimozka: Mert ezt látom. Be tudok verni falba egy szöget (3 lakást újítottam fel a 2 kezemmel), főzök nem is akárhogy, vasalok, mosok (tudom, mit mivel), takarítok. Béta vagyok, bár odafigyelek a megjelenésre és higiéniára. Nem nincs kigyúrt testem a nettó 500 összejönne egy kis fusival. 41 és hiába szemezgettem pár éve azonos korcsoportban lévő hölgyek, iránt azok a bugyivadász 2xre hajtottak. Azóta amúgy ért a szerencse és Ámor megtalált egy kedves okos szép hölgy személyében aki több diplomás többet keres és azonos a korcsoport is. De ez hogy jött össze az a rohadt nagy véletlen műve.
Istenem, köszönet a férfiért! Akár van olvasószemüvege, akár nincs. Ha az ember lánya elvált nő, akkor piszlicsáré szerelési ügyeire csak a férfibarátait tudja megkérni. (fogas felfúrása, konnektor áthelyezése tizenkét centivel, hogy ne a szekrény mögött bújjon meg a komisz, kontaktos kapcsoló…..
Pizza Blog Mi is az az AVPN? 2019.10.25 09:28:37
Ott hagytam abba a történetet kicsivel több, mint egy éve, hogy kimentünk Nápolyba a valódi nápolyi pizzáról tanulni, kóstolni, készíteni, ésatöbbi. Ennek a fonalát most jött el az idő, hogy újra felvegyük, de először is tegyünk tisztába pár alapfogalmat - mint például, hogy mi is az az AVPN!..
A napokban ismét sok hír jelent meg az energiaitalokkal kapcsolatban, a spektrum a mindmeghalástól a teljes biztonságosságig terjedt. Ideje egy kicsit rendet rakni a témában...
via GIPHY Ha műszaki cikket kapunk ajándékba, általában diszkréten mellé csúsztatják a számlával összetűzött garancialevelet is, amit aztán vagy kíváncsian megnézünk, vagy nem. Na de mi van akkor, ha az ajándék elromlik, a kereskedőnek meg semmi sem elég, főleg nem az ajándékozás ténye.  Az…..
Mindjárt véget ér a Trónok harca, a tét pedig soha nem volt ilyen óriási. Kár, hogy ez a nyomás a legrosszabbat hozta ki a készítőkből, akik nem tudtak felnőni az egekbe tornázott elvárásokhoz. Részben maguknak köszönhetik, hogy ide jutottak...
A Matt & Nat új táskakollekciója első ránézésre sok mindennek tűnik, a legkevésbé talán vegánnak. A luxusmárka megtalálta pedig a módját, hogy környezetbarát, vegán, fenntartható és kecses, elegáns táskákat készítsen...
whatisevenworse 2019.03.22 17:11:40
@krisss93: ezt nem tudtam, nekem most adták oda a másodikat és az más mint az első (ami azóta cserés mert berepedt az orrán a gumi)
Továbbra is sok a bizonytalanság a brexit körül, a jelenlegi helyzet szerint megállapodás nélkül lép ki az Európai Unióból az Egyesült Királyság március 29-én. Theresa May brit kormányfő minapi bejelentése szerint ugyanakkor a parlament szavazhat a megegyezés nélküli kilépés…..
Az ember hajlamos azt hinni, hogy mai világunkban már a hullaevéshez hasonló cselekmények ha néha elő is fordulnak, de elég ritkák. Pláne eszünkbe sem jut, hogy amikor a bevásárláskor a pénztárban fizetünk, amikor a buszon utazva mellénk ül valaki, vagy amikor egy régi…..
whatisevenworse 2019.02.26 00:44:42
@GyőriKex: Ez így igaz, csak az emberi holttest a hulla. Állaté a dög. Amúgy Nietsche nem igazán jó felemlegetni, mivel az Übermensch azaz a fajelmélet megalapozója akkor inkább Hitler ugye ő is vegetáriánus volt. A volt szlovén miniszterelnök a vegánság és az alternatív gyógyászat miatt a rákos megbetegedése áttétesé vált és lett belőle hulla :)
Van az úgy, hogy néha megkérdőjelezi az ember azt, ami eddig sokat jelentett neki. Felmerül a kérdés: miért fontos ez nekem? Számomra az Apple termékek jövőjének kutatása egy hobbi. Valami, amit élvezek csinálni, nem jelent plusz megerőltetést. De van olyan is, akinek az…..
whatisevenworse 2019.02.01 00:40:16
@Szarazinda: Vegyél egy Macet és rakj rá win10-et szerintem menni fog, semmi extra nincs benne, amitől nem menne fel rá :)
Ha nem lenne olyan a közélet, amilyen, nem is lenne hír a Gundel menüje a Miniszterelnökségen. ..
Kényelmes, tiszta, nem igényel túl sok karbantartást: számos előnye van annak, ha elektromos konvektorral oldjuk meg lakásunk, hétvégi házunk fűtését! Ugyanakkor annak telepítése előtt nem árt tisztában lennünk pár további ténnyel sem. Vizsgáljuk meg, mikor érdemes ezt a megoldást választani! A…..
whatisevenworse 2018.12.13 22:05:06
@steery: NANA azért a villany se van mindíg, egy kis ónoseső vagy hóvihar és máris éhen fogsz fagyni...
Kétszáz éve született Görgey Artúr, a magyar történelem egyik legtöbbet vitatott nagy alakja. Történelmi szerepének vitatottsága leginkább a Kossuth Lajos nyilatkozataival, leveleivel, üzeneteivel kezdődő és az ő megnyilvánulásait előtérbe helyező (vagy felnagyító) későbbi publikációknak köszönhető.…..
Már többször elhintettem más témák kapcsán, ideje hát részletesen is beszélni arról, milyen újdonságok várhatók jövőre az Apple zenei frontján. Mert bár ma ez leginkább a fizetős Apple Music szolgáltatásban merül ki, azért ne feledjük, hogy az MP3 forradalmat az iPodnak köszönhetjük. Az Apple…..
whatisevenworse 2018.11.23 20:05:56
whatisevenworse 2018.11.25 23:38:30
@Almás Jóska: Akkor írd azt, mert abban a mondatban az jön le, hogy az mp3-at terjesztette el. De ez nem igaz, addigra már elterjedt formátum volt.
Öt vásárlási döntésben négy alkalommal az érzelmeink vezetnek bennünket. Sokszor észre sem vesszük. A márka neve, csomagolása, látványa, illata, ígérete és főleg kihagyhatatlan - egyszeri - megismételhetetlen ajánlata.  Black Friday, Cyber Monday, karácsonyi leárazás, szezon utáni leértékelés:…..
whatisevenworse 2018.11.18 22:53:10
@whatisevenworse: Eszembe jutott Glamour :)
whatisevenworse 2018.11.19 16:32:18
@bati67: A képernyőképen láthatod, hogy ez a TV black friday akcióban volt :).
Merkel már messze nem Európa erős embere és még az is elképzelhető, hogy a menekültügyben kénytelen lesz meghátrálni a kelet-európai nyomulással szemben; Ha valaki, akkor Orbán Viktor igazán sokat tett Európa megosztásáért; Heisler András szerint ha valahol netán felüti a fejét a gyűlölet, pl, a…..
  Egy hete kezdődött el a kútmizéria. A kormányzati média ezerrel tolta az összes csatornáján az ásott és fúrt kutak kötelező regisztrációját. Szokásos módon csak részinformációkhoz jutottak a polgárok. Ezzel elindult egy össznépi találgatás. Hol és hogyan kell regisztrálni. Mi a fene a vízhozam?…..
whatisevenworse 2018.10.29 22:34:02
@anyadmajma: az államkötvény után az állam kamatot fizet. Így forgattatta vissza azt a pénz amit a nyugdíjkasszából kivett, hogy a magánnyugdíjba tolja. Mert attól még az akkori nyugdíjakat fizetni kellett. A magánnyugdíjpénztár a nevével ellentétben soha nem volt a tied/enyém (persze ha fizettél be extraként, mint én is az igen) és nem az önkéntes befizetéskből jött össze, hanem az állam a nyugdíjkasszából tolta bele a pénzt, tehát ergó az a pénz soha nem is volt a tied, az akkori nyugdíjasoktól vettél el.
Oké, szóval kering már a neten egy ideje a pletyka, miszerint érkezik egy 8K-s kijelző, ami bár Apple logót visel, még sincs benne számítógép, mint az iMac-ek esetében. A cég maga is megerősítette az új Mac Pro „bejelentésekor” (az idézőjel oka, hogy nem volt még tényleges bejelentés, csak említése…..