Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyurinna

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
gyurinna 2016.10.31 11:15:31
Nagyon tiszteletre méltónak tartom, hogy az alkoholproblémádról szóló elmélkedéseid nyilvánosan is megosztod, ezért szeretnék Neked én is egy pár sort szentelni.

Úgy tűnik, világgosan átlátod, mi történik Veled. Kétséged sem fér ahhoz, mit kellene tenni. De nem teszed. Nem tudod, hogyan és miért.

Önmagában a leszokás nem elég cél: ha menekülünk, ne csak valami elől, hanem valami felé tegyük azt! Mert ha nincs hova, akkor minek? Ha nincs mivel betöltsd a pia helyén maradt űrt, akkor minek is leszokni?

Nekem az jutott a tapasztalataim alapján eszembe, hogy drasztikus változásra lenne szükség az életedben. Környezetváltozásra mindenképp, de valami mélyebb szintű fordulatra is. Ilyen lehetne egy költözés (másik városba/országba), munkahelyváltás, új szerelem, új hobbi, új tanulmányok stb. Az otthoni piálás egy amolyan "lődörgés", unatkozás: mindenképpen hiányoznak az életedből dolgok, amikről a piával eltereled a figyelmet. Talán célok, jövőkép. Komoly célokkal az ember nem áldoz ennyi időt és energiát ilyen értelmetlen elfoglaltságra. Egy magasabb szintre kell helyezni az életet, amelybe ez nem fér bele.
Ha tudod, hogy nem tudsz egyedül változtatni, akkor vond be mások segítségét. Egy jó terapeuta igenis segíthet, de például a legjobb barátnőd, vagy bárki, akiben megbízol, és megkérhetnéd, hogy töltsetek együtt több időt, csináljatok együtt valami érdekesebb dolgot. Mivel éppen az egyetemista és a dolgozó felnőtt létforma között lehetsz, a megoldás nem az, ha nem a magányos és a közösséggi ivás között tengődsz, hanem egy másfajta életet kezdesz.
Pillanatnyilag mély gödörben vagy, ahol az idő ellened dolgozik: hát tedd ezt csak átmenetivé, tedd tudatossá a magad számára, hogy ez csak egy őrült átmeneti állapot, ami gyors lezárásra vár, amit azután majd a legszívesebben el is felejtenél. És tervezd is el, hogyan szeretnél a pia nélkül élni, és VÁGYJÁL IS ARRA AZ ÉLETRE, amelyben az alkohol már nem játszik szerepet.
Én úgy gondolom, kis lépésekkel nem fog menni a leszokás. Drasztikus változásra van szükség az életedben, hogy ez a folytonosság megszűnjön: egy törésre. Sok ember akkor gyógyul ki hirtelen az ilyesmiből, ha valami drámai esemény történik, bár ezt nem kívánom Neked és senkinek sem, jobb lenne enélkül. Csak sokszor a fájdalom ébreszt bennünket rá arra, hogy mit kell tennünk.
Sok sikert kívánok, nagyon szorítok, hogy sikerüljön! Kérlek, gondolj arra, hogy ennél Te bizony több vagy és többet érdemelsz, az élet pedig olyan rövid..