Regisztráció Blogot indítok
Adatok
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jól láthatóan a FIDESZ-.nek nincsen elég embere egy Állam-ot elvezetni. Valós koalíciós partnere sincsen a kormányzati öntermő bürokráciadzsungel csomóponti pozícióinak betöltéséhez. . Ráadásul a a FIDESZ úgy járt a bürokráciaellenes harccal, mint paraszt a sárkányfogveteménnyel: még…..
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport 2017.01.15 16:19:45
@nagyjoco: Minden családot megtépett a második világháború, nem tudhatod, kinek a családját érte nagyobb katasztrófa akkor. Felesleges ilyenek mögé bújni. Azon hajlandó lennél elgondolkodni, miért van az, hogy így megsértődtél rajta? A Hitlerjugend az akkori korszellem professzionális terméke volt, és nálad érzelmileg sokkal stabilabb embereket is beszippantott. Te Kósa városában MSZP szavazóként azt hitted, hogy ellene mész a korszellemnek, holott egy ócska, fárasztóan együgyű és messziről bűzlő politikai marketing fogyasztója lettél, akit az orrodnál fogva vezettek elejétől a végéig. Ha megnézed az Akarat diadalát, akkor látni fogod, kitől tanulták a maiak a tömeghipnózis marketingjét és én bizony nem akarlak ezzel megbántani, de szerintem jobb, ha én mondom meg, mint más – én bizony oda tudnálak képzelni az éljenző, boldog, lelkes emberek közé, akik a Führer érkezését várták. És ezzel nem azt mondom, hogy az ott rossz emberek álltak, dehogyis. Ezek az emberek keményen dolgoztak, szerették a családjukat, sokan tényleg hittek Istenben, de nem vizsgálták meg, hogy a számukra oly édes hang mögött mi is áll valójában. Túl jóhiszemű vagy, követed a felkorbácsolt érzelmeid, és hagyod, hogy azok vezessenek. Aztán csodálkozol…nem kellene.
Azt hiszed, hogy kijöttél a gyurcsányi csőből, és most már tisztán látsz, pedig csak annyi történt, hogy egy másik csőbe vezettek. Azt hiszed, magadtól jöttél rá, hogy kicsoda Gyurcsány és milyen párt is az az MSZP, holott ezt is így tervezték. Az MSZP szavazóbázisát szándékosan rombolták és rombolják ma is, és te továbbra is tapsolsz azok műsorának, akik Ferit tapsoltatták veled egy évtizede.
Trump a legjobb példa, hogy már megint ugyanazokkal a módszerekkel vezetnek félre. Azt hiszed, a korszellem Hillary, aminek az antitézise Trump, tehát aki Trumpnak csápol, az a nem kajálja be a korszellemet - így vezetnek félre. Nem, a korszellem Hillary ÉS Trump, egyszerre, ugyanazok találták őket ki, ugyanabból a célból. Ha nem eszed A-t, majd eszed az „ellentétét”, B-t. Csakhogy Trump nem Hillary ellentéte, hanem komplementere, Trump Hillary nélkül nem tudott volna labdába rúgni sem és fordítva sem. Az ilyen választás pedig nem választás, hanem minősíthetetlenül primitív színjáték, ahol már arra sem adnak, hogy legalább a színészek profik legyenek.
ILR adatok terén tényleg nem vagy egy szemfüles alak :) Feltűnt már neked, hogy egyedül te kommentelsz olyan névvel, amiből ILR adatok nyerhetőek vissza egyetlen olvasással? Azt gondolod, hogy Lujza S. az nem egy álnév és a Frick László pedig a Párhuzamos Anyagcserékből pattant ide?

És ami a jövőt illeti:
Csápolhatsz most Orbán Viktornak, tapasztalatod az van hozzá – de csak mész bele a következő csőbe és indul a következő kör mókuskerékben.
Nézzük akkor lakonikusan és szakmailag: A feladat: Orbán leváltása. Orbán tulajdonságait és összesbűneit tudjuk. Ha megvizsgáljuk, nincs az a történelmi személyiségünk, pl Rákosi vagy Kádár, akinek a bűneit ilyen apróra leltározván ne tudnánk. Magyarázat: Ugyanis Rákosi vagy Kádár valódibűneiből…..
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport 2017.01.14 14:15:40
@Frick László Intézet: Na kezdem előről, hogy ne beszéljünk el egymás mellett. Szóval Ön kiválóan mutat rá a kulcsmotívumra, ami nélkül a rendszerváltás hajnalának megértése lehetetlen: az mszp az egyetlen párt, ahol igazi politikusok ülnek, nem pedig önjelölt macskajancsik. Butuska "jobboldaliak" és egyéb amatőrök például felfogni sem tudták, hogy a cocialista elvtársi attitűd mgött a SZU-ban kitanult és kőkemény magyar terepen edzett politikusi gárda áll. Fehér öves tacskókat összeengedni feketöves mesterekkel, egyszerűen esélyük sem volt.
A másik, amiről halkan ugyan beszéltek holdudvarban irogató értelmségiek, de a nagyközönség számára nem volt világos: az mszp nem párt, hanem hadurak sajátos szövetsége volt. Hadúr1 sokkal távolabb állt Hadúr2-től, mint bármelyik másik prátból való hivatalos "politikai ellenfelétől". A választások idejére összezártak (úgy nagyjából), de már a győzelem éjszakáján ment tovább a belharc. Ferenc megértéséhez ez a fontosabb.
Medgyessy eleve két évre gyártott miniszterelnöknek készült. 2003-ban már nyíltan beszéltek arról, hogy félidőben váltják az mszp székház folyosóin. Ferencet keményen nyomták egyesek, de párton belül sok platform nem akarta, ezért ment le haknizni vidék világába. A platformok világát ögyesen kijátszva 453:166 arányban nyer 2004 augusztus 25-én, noha fontos emberek nem akarták őt, sokan azok közül sem, akik támogatták.
Ne feledjük, augusztus 21-én a szocialista párt elnöksége kit jelölt egyetlen jelöltként és eleve nem is akarták, hogy indulhasson szavazáson a vidéki hadurak új kedvence.
"Hosszú még a nap" - mondta és elég hosszú is lett. Ez a hosszú nap volt az első lépés, ami a párt mai végromlásába vezetett.
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport 2017.01.14 14:48:10
@Frick László Intézet: Azt hiszem, az Ön által mocskos két hétnek nevezett időszak volt az, ahol a 2002-2010-es időszak elérte a mélypontot. Egyébként volt ott egy utolsó, gyenge kis próblkozás Bajnai ellen, de körülbeül annyi értelme volt, amint amikor Tom Hanks kilőtte az utolsó pisztolygolyót az őt szattaposó tankra a Rian közlegény memgmentésében.
Ami az Orbán-gyűlöletet illeti, érdekes gondolat, hogy ez vette el az eszüket. Ferenc a trükökk százaival azt hitte, milyen trükkös gyerek ő, a hadurak meg ott ültek, és röhögtek magukban. Tízszer nagyobb svindlereket forgattak meg ők meg a hosszú évek alatt.
Az októberi "események" is azoknak voltak drámaiak, akik elfelejtették már a taxisblokádot és soha nem hallottak amunkásőrségi védelmi terveről, ellenforradalom esetére.
Elvette volna gyűlölet az eszüket, Hát meglehet, akkor viszont ez volt az Akhilleusz-sarkuk és megszegték a legalapvetőbb szabályt. Szerencsére nem kell már politikusokkal napi kapcsolatban legyek, de akkoriban az MSZP-ben a legutolsó körzeti alelnök is tudta, hogy a politikába nem viszünk érzelmeket.
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport 2017.01.14 18:56:51
@nagyjoco: Pedig tökéletes a hasonlat. Tudom, mit érzel, és meg is értem, az én zsigereimnek is jól esett, ahogy pofára estek a korszellemet nagyra nyitott szájjal bekajálók és az őket etető internetes médiumok, aminek a leggusztustalanabb példánya a négynégynégy. Trump valóban szórakoztatóbb, mint Hillary, de az, hogy ő elnök lehet, nagyon mély érétkválságot mutat odaát. Trump képtelen lenne jelentőségteljes dolgokat véghezvinni még akkor is, ha elnökséggel hatalmat kapna a kezébe. Ilyet azonban nem kap, az elnöki poszt eleve korlátozott és ezeket a korlátokat ügyesen tudják alkalmazni az ottaniak, a nemformális - tehát a valódi hatalom egy felfoghatatlanul szövevényesen egymásba fonódó lobby rendszer kezében van, ahol mindenki mindenkit zsarol, mindenki mindenkivel konkurrál és mindenki mindenkinek a megkerülhetetlen partnere is - egyszerre. Emlékezz a Nagy Dobás végére, amikor megtudja a profi befektető fickó, hogy kit is shortolt valójában - a kígyó a saját farkába harapott. Ráadásul itt van még Kína, Oroszország és a világ beteg embere, az EU is és őket a képletbe számolva nincs a káoszelméleti modell, ami megmondaná, mi is történhet egyetlen aprónak tűnő húzás hatására is. Trump egy ilyen háborgó tengeren úszik a saját maga tákolt kis ladikjával, amire arany betűkkel vésette a TRUMP nevet és azt hiszi, hogy a milliárdos vagyona meg az egyszerű esze megvédi őt. A mélyvízben lakó tengeri szörnyekről csak a mesékben hallott, és nem tudja, hogy nála sokkal fajsúlyosabb embereket esznek a tengeri kígyók reggelire.
Láttad, milyen szép aranyborítású minden a magánrepülőjében? Nagy kár lenne, ha lezuhanna.
Kigondoltam Diktatúra 2016.10.11 10:41:28
A diktatúra fogalma a fellelhető vonatkozó irodalmakban hibás. A diktatúra mint olyan az akarat érvényesítéséről és nem a hatályos törvényekkel való szembenállásról vagy azok figyelmen kívül hagyásáról szól. A diktatúra alapja nem a központi személy, hanem a tömegakarat. A diktátor a tömegakaratot…..
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport 2016.11.08 10:15:23
@ripők: Amelyik vezető nem képes egy normális diktatúrát kiépíteni, annak kár volt a pályára lépni.
GCS Blog A csicskaság okai 2016.10.31 11:30:13
A GCS megalapítása óta küzd azért, hogy ügyfeleit kiszabadítsa a gyengeség és csicskaság fogságából, és erős, intelligens, életképes nagyágyúvá gyúrja őket. A legbölcsebb persze mindig a csicskasághoz vezető okok időben történő felismerése, és minél előbbi felszámolása. A gondolkodás tesz minket…..
GCS Blog Modern táplálkozás 2016.10.31 09:23:00
GCS Politikatudományi Szakelemző Csoport 2016.10.31 09:36:16