Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zagar

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Negyedik epizódjához érkezett a Westworld, az HBO új, nagyszabású drámája. Az egymás után megkergülő (értsd egyre emberibben viselkedő) robotokról szóló sorozatban senki sem az, akinek látszik. Egymás után termeli ki a sorozat a rajongói teóriákat (vagy podcasteket), amik között könnyű elveszni,…..
Zagar 2016.10.27 20:00:50
@rudo: "Holott pont arra célozgatnak, hogy teremteni végső soron, csak evolúcióva lehet - ezt azzal is ábrázolják, hogy megmutatják a korábbi modelleket - viszont abban benne kell lennie a véletlennek, a hibának. Ezt igy konkrétan kimondja ford. Tehát könnyen lehet, hogy a hiba lehetősége kódolva van, a többit majd elintézi az evolúció. "

Ez egy érdekes gondolat, csakhogy a filmben, sorozatban nagyon is tudatos tervezés eredményei az androidok. Teremtmények. Nem önmaguktól fejlődtek olyanná amilyenek. A "tudatuk" is programozott és nagyon is irányított. A "hiba" a véletlenekhez kell szerintem, hogy ne legyen nagyon művi a világuk, hogy rugalmasabban tudjanak alkalmazkodni a vendégekhez, de nagyjából a programjuk szerint legalább is kezelhető módon, korlátok között.
Zagar 2016.10.27 19:42:28
@bounty112: Puha lőszert használnak ami emberre nem veszélyes. Valamint okos fegyvereik vannak (Westworld 73). Az androidok valszeg úgy vannak megtervezve, hogy a lövés nagy roncsolódást okozzon. Ezenkívül a fegyver csökkentheti a lövés intenzitását is, ha emberre tüzelnek. Távolról is blokkolható a fegyver (negyedik rész, utcai lövöldözős jelenet). Emberek elvileg nem is tudnak lövöldözni egymásra. A filmben így volt, a sorozatban még nem láttunk ilyesmit. Szerintem így van, de bármi lehetséges :)