Regisztráció Blogot indítok
Adatok
miheler71

105 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elkezdtük a lábazat burkolását szeletelt bontott téglával. Kezd alakulni a ház külseje... :) ..
Kész lett a járdánk ami a kocsibeállótól a teraszig vezet. A kapú oszlopait is elkzdték felrakni. Ezeket is Barabás téglaköből. Következik pár kép a fejleményekröl: ..
Esöben kezdtük el lerakni a térkövet... Pár kép róla. Majd ha kész lesz, teszek fel újabb képeket. ..
Az idö sajnos nem kedvez a munkának, de azért szépen haladtak a fiuk. Minden reggel esövel kezdödik. Sikerült a zuzott kö egy részét elegyengetni. A falakat is újból leglettolták. Részben már az alapozó is fennt van. Következhet a nemes vakolat. A Caparol gyártmányú…..
Készülünk a kocsi beállót térkövezni... Még csak megásták a kijelölt helyet, hamarosan jönn rá zuzottkö és homok. Barabás téglakövet választottunk sárga-piros antikoltat. Ha még lesz haladás teszek fel újjabb képeket :)..
Hamar telik az idő, újból itt volt a február 4, a kicsik születésnapja. Sajnos nem haladtunk sokat a bennti résszel de azért pár új fotót felteszek. ..
Zöld-Ház programmal feltettünk a háztetöre egy 24 vakumcsoves napkollektort, 150l melegvizes bojlerrel. Itt a reklám helye: a nagyváradi Profi Solar cég szerelte fel nekünk. Napsuteses napon kb 30 fokrol 80 fokra melegit fel 150 liter vizet. Nagyon bevált. Olyan forró vizünk van, hogy…..
Már nagyon vártuk a tavaszt. Lehet szépitgetni a kertet, füvet nyirni (ez mondjuk nem hiányzott annyira). De a gyümölcsfák, az orgonafák, a málna bokrok is mind elkezdtek zöldülni.  Bennt is haladtunk az idén. A nappali, az ebédlö és a hobby szoba padlózása elkészült.…..
A hideg szél annyira lehütötte a házat szombaton, amikor a kicsik 12. ik szülinapját tartottuk, hogy be kellet gyújtsunk a kandallóba. Igy legalább hangulatosabb volt minden. Nem gondoltuk volna, hogy ennyire sokat számit a kandalló melege. ..
Mér csak festeni kell a kandallót. Megrendeltük a gránit padkát, jövő héten meg is lesz, akkor már egészen másképpen néz ki. A szellösztetöknek kovácsoltvasat szeretnék. A tüztér felé egy polcot is teszünk, hogy megtörje a nagy fehérséget. ..
Felépült a kandallónk a nappaliba. Még következik a glettolás és utánna majd a festés. Egyelöre fehérre fogjuk festeni, majd utólag eldöntjük a szint. Majd szebb lesz lefestve, de azért felteszek pér képet, ahogy készült. A padkát még nem tudjuk mivel boritjuk be, lehet egy…..
Szép fehér lett a táj nálunk is. Lehullt az elsö hó. Szánkozni igaz nem lehet, mert annyira nem sok hullt, de a látvány az ablakunkból csodaszép. Sajnos nem irtam mostanában, pedig a hálószobát kifestettük karácsony elött... Szép lett, majd teszek fel képet. Boldog Új Évet…..
Az elsö féregtelenitésen túl vagyunk. Már konzervkaját is esznek és nönek mind a gombák :)..
Már szaladgálunk és ugatnak a kiskutyáink. Ma már megkostólták a tejet is. Nagyon ügyesek...
Bövült a családunk... Megszülettek Áldo kiskutyái. Ma már 11 naposak és lassan mindegyiknek kinyilt a szeme. Összesen 4 kislány és 1 kisfiú van. ..
Felteszem a ket gyerekszoba kepeit, mert Petike mar nagyon kivancsi ra. Dori szobaja napsugar sarga lett. Nagyon szep.  Peti szobaja egy szurkes barna hallvany szin. Kellemes ez a szin is. Remelem ha haza jonn Peti neki is tetszeni fog. Itt vannak a kepek. ..
A kert locsolása nagy probléma, föleg hogy olyan ritkán esik az eső. Ezek ellenére mégis piroslik már a paradicsomunk, meg növöget a paprikánk.Nyillik már a hibiszkusz és a kancso virágom is.  ..
Az idén leválasztottunk egy kis ágyást a terasz mellet, amibe pár saját, magrol ültetett paradicsom és paprika palánta került. Szépen növekednek. Ügyelünk rájuk, locsolgatjuk. Pár cseresznyénk is beérett.....
MihelerHaz - Nagyvaradon Tavasz 2011.04.26 09:46:00
Virágoznak a gyümölcsfáink. Finom virágillat van mindenhol a kertben.              A benti növényeket már kitettük a teraszra. Most már elméletileg nem jöhet…..
Egy könyvespolc segiségével kis dolgozószobát választottunk le a nappaliból. Végre kipakolhatjuk a könyveket a dobozokból ... (3 x hurrá). Igaz, hogy kisebb lett ezáltal a nappali, de erröl a szobáról álmodot Pepe... Vágyot egy saját kuckóra, ahol nem kell mindig rendet…..
 Két hét szabadság alatt sikerült a földszinten hidegburkolni a konyhát, a kamrát és a kis fürdőszobát. Most javában folyik a festés... Egyelöre a konyha, a kamra és a fürdőt sikerült fehérre kifesteni, most majd következnek a szinesebb részek: a living, az ebédlő. ..
Lassan mindenhol kinőtt a fű. Csak a jó idő hiányzik hogy kinnt tudjunk többet lenni a teraszon. Elkezdenénk a benti munkálatokat is. Jó lenne még a nyáron haladni a földszintel. Glettelni kellene, festeni, hidegburkolni a kisfürdőben, konyhában és a kamrában, stb...Van mit…..
miheler71 2010.07.20 19:34:23
@Szabó Zsófi: Sziasztok,

2 fö kivitelezőnk volt. Telefonszámuk: 0729 157958, 0742 379574.
Bármilyen más infoval is szivesen segitünk.
Sok szerencsét nektek.
Szeretnénk egy kicsit szépitgetni a kertet a terasz elött. Akadt segitség: Dóri és Peti szivesen segitettek, mindent kiprobáltak. Még csak most fog következni a fümag elvetése... De már kivirágzott az elsö kis orgonánk. Nagy öröm volt látni, hogy egy frissen ültettet ágacska…..
Hirtelen jött az esö, de nagyon szép látvány volt. Ilyet még nem láttunk...                   ..