Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mrw0lf

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A politikai korrektség olyan fegyver, amelyet a progresszivisták az egyenlőség legpotensebb eszközeként forgattak, de végül önmagukat sikerült lekardozniuk vele. Politikai korrektségnek azt az eredetileg kommunista iróniát nevezzük, miszerint vannak a tények, de van a politika is (a Párt), és csak…..
Az orbánizmus illeszkedik a magyar nép kulturális, politikai habitusához, sokak értékelése szerint irracionálisan, de erősíti a magyarokat abban az érzésükben, hogy "otthon" vannak a világban. Nem magyarázom ezt tovább. Miközben az Orbán-rezsim kétségkívül a legkorruptabb és a legkockázatosabb a…..
mrw0lf 2016.11.29 10:17:55
@neoteny: Nekem úgy tűnik, mintha Hafr új bejegyzésében (is) megfogalmazódna a válasz: hafr.blog.hu/2016/11/28/hajlandok-e_vegre_a_ballibek_beallni_egy_jobbkozep_part_moge#c31843000
mrw0lf 2016.11.29 10:50:17
@neoteny: Igen, az első felel arról szól. A második felére gondoltam, például: Hogy mit engedhetnének meg maguknak, azt a liberális demokrácia intézményrendszerének firtatása körvonalazná.

Amiben pedig a kérdésedre adott választ vélem megtalálni: "kapitalizmus (vállalkozási környezet, adórendszer, oktatás, versenyképesség, társadalmi autonómiák, értékteremtés, jó gyakorlatok stb.) erősítésével és az állam funkcionális visszanyesésével és hatékonyságával hajtható végre"
mrw0lf 2016.11.30 10:53:49
@neoteny: Így van, általánosságok -- amolyan felszínes látkép, ami csupán a gondolkodás kereteit hivatott meghatározni, de a tartalommal adós marad. Ezért nem nevezném programnak, így bennem reményt sem ébreszt. Egyébként pedig ez itt -- ha jól tudom -- Béndek Péter személyes blogja, és nem vagyok biztos abban, hogy itt egy átfogó, részletekre kiterjedő programot kéne várnunk.
Mióta csak felmerült a lehetősége annak, hogy a "nép" kezébe vegye, vagy közvetlenül gyakorolja az uralmat maga (és az egyes emberek) fölött, azóta igyekeznek a politikai gondolkodók megtalálni e félelmetes perspektíva -- a tökéletes demokrácia -- korlátozásának lehetőségeit. Már vagy 2500 éve.…..
mrw0lf 2016.11.24 08:48:30
@NotaBene: "Posztliberális állam"-ként államkapitalizmussal fűszerezett autokratikus nemzetállamot kínál. Legalábbis úgy tűnik, a népekkel azt akarják elfogadtatni -- ehhez "populista demagógiával", nacionalista propagandával bombázzák a népet -- így a választásokat megalapozó elvek semmivé válnak, a szavazás kiüresedik és csupán egy az uralkodást legitimáló eszközzé változik. Ennek következtében kevesek magukhoz ragadják a kormányt, majd saját érdekeiknek megfelelőre alakítják az államot -- az uralkodás korlátjaiként szolgáló fékek lebontásával az egyensúly felbomlik, a nép önkormányzása megszűnik-, majd megalkotják a jövő győztes emberének képét, s az állam által olyanná próbálják formálni az egyes embereket, így a népet (erőszakos asszimiláció).
Most világszerte megtapasztalhatjuk, milyen az, amikor a gondolkodás és a diskurzus feladja az IGÉNYT az igazság módszeres kutatására, kvázi túllép a modernségen. Putyin, Orbán stb. politikai rendszere a posztmodern diszkurzív relativizmus diadala. Ebben a rendszerben annak van a legnagyobb hitele,…..
mrw0lf 2016.11.07 16:08:18
@Khonsu: ...ha a politikai hatalom egyik előfeltétele a gazdasági hatalom: az igazság az, hogy nem engedhetik meg maguknak, hogy nemzeti tőkésosztályt növesszenek. Saját uralkodásukat ásnák alá, ha a szereplők pozicionáláskor a szakértelemen és tehetségen alapuló teljesítményen nyugvó érdemeket díjaznák, ezért a párthoz és/vagy a vezetőkhöz való viszony/lojalitás a kontra szelektálás alapja. A politikai hatalom másik előfeltétele a szellemi hatalom, melynek megszerzéséhez és biztosításához nélkülözhetetlen médiákon keresztül sugárzó propaganda, ennek segítségével tudnak "uralkodni az értelem felett". Erre az uralkodásra jelentenek veszélyt a politikai értelemben semleges, vagy ellenzéki médiák. Felszámolásuk/beolvasztásuk az uralkodás iránti olthatatlan vágyból fakad.

"Tehát, ha eltekintünk attól, hogy konkrétan jó vagy rossz az amit a kormány csinál, akkor is kijelenthető, hogy lehetne ugyanazt sokkal jobban is csinálni."

Demagóg nacionalista retorika "nemzeti tőkésosztályt építünk" mögött egymás közt osztozkodnak, amit akkor csinálhatnának jobban, ha méginkább gátlástalanabbá válnának - és válnak is.

Egyébként érthető az erős "hazai tőkések" iránti vágyódás, de ha arra kéne felelnem, vagy afelől gondolkodnom, hogy ezek hogyan termelődnek ki a társadalmakban, akkor elsőként az oktatási rendszer jut az eszembe... és egy csomó olyan dolog, aminek megteremtése előidézné az uralkodó pártok (és személyek) bukását...

Köszönöm a hozzászólás lehetőségét. Viszont a posztot még olvasgatnom kell ;)