Regisztráció Blogot indítok
Adatok
McQRLak

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Valósággal undorodnak a gyalogosok, amikor lemennek a VIII. kerület valamelyik aluljárójába, amiket szinte elleptek a gyakran agresszív, részeg hajléktalanok, akik körül orrfacsaró a bűz, és a saját mocskukban fetrengenek, állítja a TV2 Híradója. És ez még csak a felkonfja volt a hétfő esti…..
McQRLak 2016.11.09 15:50:34
@nyünyüge:

3. ja hogy nincs taj kártya és főleg biztosítás (mert a taj kártyát se veszi el senki ha egyszer már volt, és az is olyan hogy egyszer mindenkinek van, csak épp az magában nem ér semmi ha nincs mögötte fizetett eg.bizt.). az bizony ciki, de az alap felvetés nem is erről szólt hanem hogy hogyan talál lakást a hajléktalan aki akar dolgozni. mellesleg fizetheted ám saját magad is a tb-t (nem is orbitálisan nagy összeg és akár pár hónapra is ki lehet fizetni) és máris lesz egészségbiztosításod. nahát mik vannak ugye? csak össze kell koldulni a rá valót. vagy elmenni párszor alkalmi munkára ahol ilyenekkel hogy lakcím, tb kártya stb baromira nem foglalkoznak. meg a bejelentéssel se. mint ahogy a lakásra is valahonnan össze kell szedni az első havi díjat + legalább 1 havi kauciót. de ez sem lehetetlen ha valaki akarja. de itt a sok libi váltig az sugalmazza ezerféle hülye kifogással hogy de hát ez lehetetlen és hogy a legjobb igazából az utcán inni/szarni/megfagyni. mi meg azzal segítünk hogy nem beszélünk róla mert az micsoda megszégyenítés (mert ők biztos nézik a tv2-t amúgy és roppant bántja őket egy ilyen riport), de magunkban azért kurvára sajnáljuk őket, de ennyi a max segítség. ja meg segítsen a viktor meg a pénztáros lőrinc. de ennyi erővel rajtam is segíthetnének mert én is fényévekre vagyok az ő életszinvonaluktól, hozzájuk képest én is csöves vagyok, tehát akkor ilyen alapon nekem is járna mondjuk egy ingyen családi házl, vagy nem? ja nem mert én nem vagyok kisebbség semmilyen értelemben (buzi, cigány, hajléktalan, szír, afgán, arab, néger, zsidó, stb).

3. bocs de te melyik országban vagy inkább melyik bolygón élsz? mi az hogy a főbérlő nem enged bejelentkezni ha nem ismeri a családi hátteret meg a jövedelmed? ez olyan tipikus ballib "fingom sincs róla mi hogy működik de azért osztom róla az észt" duma. be is b.na ha egy főbérlőnek be kellene mutatni a családot meg oda kellene adni az elmúlt 3 havi bankszámlakivonatot. te összekevered a lakásbérlést (szoba bérlést pláne) a szociális támogatás kiutalásával (családi háttér) meg a kölcsön felvétellel (rendszeres jövedelem). egy lakáskiadó magánszemély se nem hatóság se nem bank. de legfőképp nem is érdekli az ilyesmi. kaució meg talán nem véletlenül létezik.
az meg megintcsak tévedés hogy majd ő azt mondja hogy nem jelentkezhetsz be. lehet újat mondok de szintén régóta él az a kötelezettség hogy amennyiben huzamosabb ideig élsz valahol oda -elvileg, merthogy senki nem ellenőrzi- be KELL jelentkezned, olyan nincs hogy a főbérlő azt mondja hogy nem lehet. de nekem eddig soha nem is mondta senki. sőt jó ideje nem csak tartózkodási helynek hanem akár állandó lakcímnek is be lehet jelentkezni bérleménybe. ehez pedig mindössze a tulajdonos aláírása kell vagy a bérleti szerződés ami bizonyítja hogy te az adott címen jogszerűen tartózkodsz. az úrlapot pedig te viszed be a kormányablakba. persze ha visszaélés van és kiderül akkor az okirathamisítás büntetőjogi kategóriája. de ha nem akarod a főbérlő nem is tud róla, és nem is kell mivel a lakcím önmagában régóta nem jelent semmilyen jogot az adott ingatlanra, tehát a tulajdonos szempontjából teljesen érdektelen hogy be vagy-e jelentkezve vagy sem. persze ha annyira van képben mint te akkor nem csoda hogy ajvékol, de erre nem a meghunyászkodás a jó megoldás hanem a felvilágosítása hogy nem 1980-ban élünk. szerintem.

úgyhogy próbáld meg ezeket felfogni és továbbiakban nem mellébeszélni meg tovább szajkózni a hülyeségeket. köszi. szépnapot.
McQRLak 2016.11.09 23:38:37
@pejoratív igazgató:
az enyémen nincs olyan hogy érvényességi idő, nem hasraütve mondtam hogy nem jár le. lefotózzam neked? 2002-ben állították ki. az ennél újabbakon lehet hogy van, de a hajléktalanok nagy többsége szerintem nem az 6-10 éves kisiskolás korosztályból kerül ki. és a lakcímkártyájuk se gondolom hogy vadiúj lenne. már akinek ugye nem vált köddé. de amúgy melyik főbérlő nézte meg neked valaha is hogy meddig érvényes a lakcímkártyád? egyáltalán ki nézi meg a lakcímkártyát? nekem még senki, pedig és sok lakást, tárolót, garázst béreltem már (és bérlek most is). az aki ilyet is ellenőrizni akar (mellesleg semmi hozzá, nem a lakcímkártya bizonyítja azt hogy te te vagy hanem a személyi) annak valami üldözési mániája van, attól jobb is nem kivenni semmit se.
McQRLak 2016.11.09 23:52:35
@pejoratív igazgató:
na megnéztem az asszonyét (nálunk ő az ahol épp lakunk oda rögtön bejelentkező) és tényleg, bár ugyanúgy néz ki mint az enyém, de azon már valóban van lejárat. 2012 kiállítás, 2017 lejárat. nem tudom mikor vezették be, de az biztos hogy 2002 után. fentebbiek lényegén viszont szerintem ez nem változtat.