Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zékovács

34 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megjelent azoknak a településeknek a hivatalos listája ahol az úgynevezett falusi csok igényelhető. A listán megjelent adatokra alapozva készült ez a térkép, amelynek segítségével a nemcsak böngészni lehet a támogatás feltételeinek megfelelő települések között, de néhány demográfiai következtetés…..
Az iPhone 2007-es debütálása óta az Apple több mint 1.16 milliárd készüléket értékesített 2017 márciusáig. A Newzoo statisztikái alapján áprilisban 728 millió aktív, használatban lévő iPhone volt világszerte. Biztosan van valahol statisztika arról, hogy melyik típusból hány darabot adtak el, de az…..
Az alábbi infografika a világ gazdaságának történetét szemlélteti a GDP tekintetében időszámításunk kezdetétől, illetve a 2017-es állapotot.   Forrás: Visual Capitalist..
Budapesten komoly áremelkedés volt tapasztalható az ingatlanpiacon, de ahogy az alábbi infografika is mutatja, fővárosunkban még mindig "aprópénzért" vásárolhatunk lakást, legalábbis néhány európai városhoz képest. A Global Property Guide által összegyűjtött statisztikák alapján ezekben az európai…..
Egyelőre még csak becslésekre lehet hagyatkozni, de a jelenlegi adatok alapján a 4-es erősségű Harvey hurrikán volt az Egyesült Államok legnagyobb anyagi károkat okozó természeti katasztrófája. A New Orleanst letaroló Katrina áll a második helyen, a harmadikon pedig a 2-es erősségű Sandy.   Az…..
A hidrogénbomba-robbantást és a Japán felett átlőtt rakétát övező nemzetközi felháborodásnak még ideje sem volt csillapodni, a hírek szerint Kim Dzsongun máris újabb hátborzongatásra készül: Közben az Asia Business Daily című szöuli napilap meg nem nevezett hírszerzési forrásra hivatkozva azt…..
Észak-Korea egy 100 kilotonnás hidrogén, esetleg felturbózott atombombát robbantott szeptember 3-án. Az Index bemuttata, hogy mi történne Budapesttel ha a belváros felett robbanna fel egy hasonló erejű bomba.  Az atomfegyverek pusztítóerejének szemléltetésére gyakran használják a Hirosimára és…..
Donald Trump néhány órája a Twitteren keresztül kilátásba helyezte, hogy az Egyesült Államok hajlandó lenne minden olyan országgal megszüntetni a kereskedelmi kapcsolatokat amelyek Észak-Koreával üzletelnek.   The United States is considering, in addition to other options, stopping all trade…..
Az OPEC szerdán keserves kínok között kialkudott megállapodása eddig 12%-kal növelte az kőolaj hordónkénti árát. Azonban tartósan magas olajárakra nem kell számítanunk. Az olajháborút a szaúdiak kezdték azért, hogy Szíria miatt Oroszországot és Iránt, a palaolaj miatt pedig az amerikaiakat…..
Az Intrum Justitia kutatása szerint a magyar 18-24 év közötti fiatalok 46%-a lépne le az országból. Nem sokkal vannak lemaradva mögöttünk az olaszok 44%-kal, illetve a megszorításokkal súlytott görögök fiatalok 43%-a mérlegeli, hogy egy másik országba költözzön. You will find more statistics at…..
A Credit Suisse 2016-os Global Wealth Report jelentése szerint Oroszország a világ legegyenlőtlenebb országa a világon, ahol a leggazdagabb 1% ellenőrzése alatt van a ország vagyonának 74.5%-a.   You will find more statistics at Statista..
Havannában temetnek és vannak akik tényleg gyászolnak, Florida kubai származású lakosai pedig ünnepelnek. Fidel Castro halála után is legalább annyira megosztó személyiség, mint amilyen életében volt. Lesznek akik kegyetlen diktátorként emlékeznek majd rá, de olyanok is akik Latin-Amerika…..
A hétvégén népszavazást tartanak Olaszországban Matteo Renzi parlamenti és választási reformjáról. "...eltörölnék a felsőházat, a jelenlegi szenátus harmadára csökkenne és elveszítené törvényhozási hatáskörét. A jelentős költségcsökkenéssel, a törvényhozás munkájának gyorsításával járó törvényt a…..
A napokban azt írtam a kamuhírekkel kapcsolatos hisztériáról, hogy az álhíroldalakat megpróbálják majd összemosni azokkal az alternatív véleményeknek hangot adó független oldalakkal, amelyek más nézőpontból közelítik meg a világ eseményeit. Vagyis gyakorlatilag minden olyan…..
Senki nem szeret tartozni, azt pedig pláne nem szereti senki ha az ő számlájára vesznek fel pénzt és azt felesleges hülyeségekre szórják el, a lehető leggazdaságtalanabb módon. Ezt csinálja az állam, ezt csinálják a törvényhozók, és ezért ráadásul még fizetést is kapnak.   Az államadósságot egy…..
"Én lennék a legboldogabb, ha nem csak a következő hónapokban, hanem a következő években, évtizedekben is 28 állam vehetne részt a találkozóinkon, ha vissza lehetne fordítani a folyamatot. De ez a döntés brit kezekben van." Ezt nyilatkozta Donald Tusk az Európai Tanács elnöke…..
A folyamatosan anti-Trump és pro-Hillary üzeneteket közvetítő mainstream média csúnyán beégett. A választási eredményt követően kicsit magukba szálltak, egy-egy cikk, vagy néhány bekezdés erejéig szembenéztek az objektivitás mellőzésével, beismerték, hogy hibáztak, és megígérték, hogy ezentúl most…..
A CNN az egyik cikkében 24 magyarázatot gyűjtött össze arra a kérdésre, hogy miért nyerhette meg az elnökválasztást Donald Trump. És ez még csak a jéghegy csúcsa. Van aki a Facebookot okolja, vagy a közösségi médiát általában, az alacsony részvételt, a rasszista fehér nőket, a rasszista fehér…..
Wanda Sykes népszerű amerikai humorista (szinésznő, szinkronszínész, író) a hétvégén Bostonban tartott előadást egy jótékonysági rendezvényen. Természetesen Trump poénokkal nyitott, amit a közönség eleinte értékelt, de egy idő után nevetés és taps helyett lehurrogták. Sykes egy kis értetlenkedés…..
Felejtsd el 1914-et, felejtsd el 1939-et, esetleg ha amerikai őslakos vagy felejtsd el 1492-őt. Az emberiség eddigi legszörnyűbb éve vitathatatlanul 2016. Egy éven belül már a második apokalipszist szenvedjük el. Az első armageddon a Brexit referendum után pusztította el Nagy-Britanniát, a második…..
zékovács 2016.11.14 18:00:22
@Shaja: Ja, ez egy kicsit optimista volt...
A cím megtévesztő, mivel ilyen múzeum még nem létezik, és valószínűleg soha nem fogja megnyitni a kapuit. Mindenesetre ha egyszer létrejönne, akkor a következő két kiadvány egy-egy példánya mindenképpen kiemelkedő helyet érdemel.  ..
Egyelőre lehetetlen megjósolni az amerikai elnökválasztás eredményének következményeit, ezért inkább meg sem próbálom. Fogalmunk sem lehet, hogy mi az amit az ígéretei közül Donald Trump komolyan gondolt, és ezek közül melyeket lesz képes megvalósítani. A választás után közvetlenül az egyetlen ami…..
A racionális és irracionális félelmeink gyakran befolyásolják a döntéseinket. Európa Trump győzelmétől tart, de vajon milyen félelmeik vannak az amerikaiaknak? Erre keresi a választ a Chapman University kutatása, ami 1511 véletlenszerűen kiválasztott amerikai felnőtt megkérdezésével zajlott…..
Még nem tudjuk, hogy a mai nap melyik elnökjelölt győzelmével ér véget, de ha az európai szavazók választhatnának elnököt az amerikaiaknak akkor Trumpnak esélye sem lenne a Fehér Házra. A YouGov európai felnőtteket kérdezett 7 országban arról, hogy Trump vagy Clinton…..
Pozitív hangulat uralkodik ma az FBI-nak köszönhetően. Az elmúlt napok nagyobb esései után, hétfőn már a nyitást követően jelentős emelkedéseket láthattunk a részvénypiacokon, ez a jó hangulat a nap további részében csak fokozódott, míg végül a magyar piac zárásának időpontjában 1,2 és 2,2…..