Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elessar18

96 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A birodalom alapítása előtt 4419- ben született a Főnix király, Aenarion elsőszülött fia, akit Malekithnak nevezték el. Senki sem tudta még de nagy jövöt tartogatott neki a sors. Ő lett volna apja után király Ulthuan szigetén, de a nép nem így akarta. Gonosznak itélték, őt és anyját Morathit, aki…..
  Dor-en-ernil* földjén már nem a Gondoriak taposták a virágokat, Harad füstösképű népe járta a környéket, és állatai legelték réteit. Hazim egy rokona Rhasid vezette népe embereit. Át akartak jutni Tarnost hegyén azon a hegyen, ahol később a hires 29-es zászlóalj épít magának erődöt.   Rhasid a…..
Essos északkeleti helyén egy eldugodtt korallzátonnyal övezett királyság épült, a szabad városok közül legutolsónak. Lakói egykori rabszolgák, kik egy virágzó közösséget hoztak létre. Egykori uraik, a mesterek mellett szolgaként éltek, most azonban a maguk urai lehettek. Egy kis házban a Vasbank…..
1, Braavos Mace az egyszerű halász meg sosem fogott fegyvert, most viszont kénytelen lesz.  2, A tengerek krakenje Borzasztó tengeri csata veszi kezdetét, mikor a Greyjoyok Dornba mennek fosztogatni de az ellenség visszamar. 3, Halld üvöltésem! Damon Lannister, észak királyával az oldalán…..
Egy hét telt el a csata óta és Aragorn fáradtan, de emlékekkel teli folytatta útját. Átkelt a nőszirom folyón. azokon a rögökön lépdelt, ahol oly sok éve ősét, Isildurdt, Elendil fiát és seregét legyűrte a túlerő, bár sok mocskot levágtak. Átkelt a nagy folyón is, az Anduinon, fent a régi gázlónál,…..
1,Thorongil és a keletlakók Az ifjú Aragorn kalandjai folytatódnak, ezúttal egy ismeretlen néppel.  2, Enedwaith klánjai Sok ezer év óta újból megválasztottak a klánok hadvezeret. Tremac háborúba vezeti népet.  3, A déli nép 2. rész Harad serege bevette Pelargirt, de többet akarnak, több…..
1, A világ őrei 1 rész Kezdetekben, mikor még a fajok nem voltak egységesek, a káosz megindult északról, hogy egyenként tiporjon el mindenkit. Délen azonban Lustria földjén  feltűnt a méltő ellenfelük is. Ők a gyíkemberek, ők a világ őrei. 2, lovagok csatája Bretoniat sértés érte, méghozzá magát…..
Warhammer fantasy Bevezető 2019.01.19 09:13:43
Üdvözletem Ezeket a csatákat a Warhammer fantasy világából fogok megirni. Egy évad 10 részes lesz. A részek pedig általában nem függnek, majd egymástól, kivétel ezek alól: ha egy rész címe mellé odairom, hogy első rész annak valamelyik évadban lesz folytatása, és a kövi részben linkelni vagy…..
 Sarnor királysága( így hívták pedig vagy negyven rivális király uralkodott felette) az ismert világ legnagyobb civilizációi között volt több mint kétezer éven át, ennek mindössze csak töredékéért tudunk történelméről. Az utazók Kiséretjárta Földeknek nevezik a mára már számos vár-rommal rendelkező…..
 Erich Durandon a Viharkirály volt az aki most ismét sereget vezetett a Viharföldek legészakibb szigetnyúlványához. A király serege 2 hét fárasztó menetelés után átjutott királyerdőn, ami után már ott következett a félsziget bejárata és a Massey-ház első és egyetlen vára, Kőtánc. -Itt megállunk! Ez…..
 - Kik ezek az emberek? -Nem tudom biztosan uram. Furcsa a nyelvük. Idegen a vallásuk és sokan vannak. -Mégis mennyien? -Amennyien csak lehetnek. Rokonaim élnek felség északra, a Völgyben és hallottam róluk, csakúgy mint északabbra és délebbre onnan. -Uram támadnunk kellene, vagy legalább…..
 Égikert a Síkvidéki királyok hatalmas és erős vára, kétségkívül magasodott Westeros ezen régiójának fölébe, csakúgy, mint ezen vár büszke tulajdonosai a Gardener királyok hosszú sora. Az Andalok érkezése után azonban minden sokat változott a Síkvidéken is. I. Merle király és V. Gwayne is Andal…..
Jegyzet a Stark históriák, a „Farkasháború” c. fejezetéből. A Vasszülötték és a Tél királyai időtlen idők óta ölték egymást. A Starkok még nem egyesítették Északot, de az északi kisebb házak, akik a nyugati partokat uralták, hűséget fogadtak A Starkoknak és együtt kezdtek háborúba a bőrváltónak…..
  A vasemberek lételeme mindig is a harc, a hódítás, de legfőképp a rablás, fosztogatás volt. Nemegyszer tört ki már azonban belháború is a Vas-szigeteken, mikor mindenki ölte a másikat és ilyenkorra erősen megfogyatkoztak eme rablóhadjáratok, mivel minden emberre szüksége volt az adott házaknak a…..
Észak és Nyugatvidék mellett finom csemegének számított még a Folyóvidék gazdag, zsíros földjei is. A régióban a Három folyó( a Zöld, a Vörös és a kék ág találkozásánál) jelentősége sosem volt nyilvánvalóbb, mint amikor Harwyn Hoare, Fekete Harren nagyapja Arrec viharkirállyal csatázott a…..
A Falról, mint olyanról mindenki hallott már szerte Westeroson és azon túl is. A Falat még az óidőkben húzták fel messze északon, hogy távol tartsák a Vadakat(kikben az elsők vére folyt), a Másokat meg miegymást. Jégből és hóból épült, és összesen 19 erődöt építettek rá. Sajnálatos módon az Éjjeli…..
  -Minden rendben uram a nagy sereg készen áll-hangzottak a szavak a Vasszülöttek hadtestparancsnokának szájából, és királya örömmel vette tudomásul, hogy indulhat észak inváziója és Edric Télkirályának megölése. Két hete meneteltek a majdnem derékig érő hóban és fagyban, mióta partra tették…..
    Ebben az évben már másodszor érkezett hír, hogy Dorn mellett elhajózó karavánhajókat kifosztják és legénységét levágják vagy eladják rabszolgának. Qohor hercege ezúttal harmadszor is küldött egy hajót délfelé, csakhogy kémek is voltak rajta, akik terve szerint sikeresen visszatértek hozzá és…..
  Ismét elérkeztünk egy évadzáró csatához, ezúttal már a hatodikhoz, ami azt jelenti, hogy már sok bejegyzést osztottam meg olvasóimnak, de még nincs vége. Ezúttal egy olyan évadzáró epizódot akarok megírni, ami brutális, összetett és tartalmas párbeszédekben. Kezdjük tehát:   Earnur, Gondor…..
Miután Szauron a harmadkor 2901. évében elfoglalta Minas Ithilt, a gondoriak menedéket építettek, hogy megvethessék lábukat Ithilliában. A legnagyobb és legtovább használt menedék Henneth Annún volt, a Napnyugta Ablaka. Egy vízesés mögött helyezkedett el, ami az Ephel Dúathban eredt és az Anduinba…..
  Amíg a déli dúnadanok királysága, Gondor, hatalma tetőpontjában volt, addig az északi királyság, Arnor, már csak árnyéka volt egykori önmagának. Az egész azzal kezdődött, hogy a Boszorkányúr, a Gyűrűlidércek feje Angmarba ment, Szauron parancsára. Ott aztán munkába kezdett, Elkezdte kitörülni az…..
Eregion, e csodás hely, melyet egykoron tündék laktak és amely város jó barátságban volt a Khazad-dúmi törpökkel, elpusztult. Elvesztettek egy csatát, majd még egyet. Ez sok volt a tündéknek. Elrond visszavonult a megmaradt Noldákkal és megalapította Imladrist. A másodkorban szinte mindent Szauron…..
  Szép napra ébredtek az Anduin völgy lakói, a Beornfiak. 2758 tavasza volt és alig egy hete olvadt el az utolsó hó is és kezdett virágba borulni minden. Egy új falu épült a ködhegység keleti oldalán, a Bakacsinerdő északnyugati csücskében. A faluban is pezsgett az élet. A férfiak építették a…..
  3019. Ez az évszám talán ismerős lehet a Harmadkorból. Igen. Ez a Gyűrűháború éve volt. Sok csatát vívtak meg. A Helm-szurdokban, Pellenor mezején vagy a Fekete Kapuknál. De senki ne felejtse el azt se, hogy a gonosz erők nemcsak Mordorból áramoltak. Ott volt még a Bakacsinerdő árnyéka:…..
A Kitalált csaták 37. részének folytatása   Köd ereszkedett Rhún mesebeli vidékére, ahogy a lovak prüszkölve vágtattak az úton, vissza Arraw városa felé. Hangosan nyerítve és néha hörögve adták tudtára a kapuőröknek, hogy Rhún királya megérkezett, lovasai élén. Mögöttük szinte fáradhatatlanul…..